Fotbal intern

Suporterii, din ce în ce mai aproape de națională! România are cea mai mare medie de fani la meciuri din ultimii 30 de ani

23.04.2020 | 12:59
Suporterii din ce in ce mai aproape de nationala Romania are cea mai mare medie de fani la meciuri din ultimii 30 de ani
ADVERTISEMENT

Naționala României este susținută din ce în ce mai mult de suporteri, iar pe site-ul Federației Române de Fotbal se arată că fanii au luat cu asalt meciurile „tricolorilor” în intervalul 2010-2019, reprezentând cea mai mare medie de suporteri din ultimii 30 de ani.

Suporterii sunt din ce în ce mai aproape de naționala României

Chiar dacă în perioada 2010-2019 naționala României s-a calificat la un singur turneu final (Campionatul European din 2016), suporterii au venit în număr mult mai mare la partidele disputate de „tricolori”.

ADVERTISEMENT

În realizarea statisticii, conform căreia media de spectatori la meciurile României este cea mai ridicată din ultimii 30 de ani, FRF a utilizat informații oficiale de la UEFA, cu rapoarte despre fiecare meci.

Totodată, au fost excluse două meciuri, în care naționala a jucat cu porțile închise, dar a fost păstrat celebrul meci cu Norvegia, când peste 30.000 de copii au ocupat locurile de pe „Arena Națională”.

ADVERTISEMENT
  • România și România U21 au disputat 145 de partide oficiale pe teren propriu în cei 30 de ani din intervalul 1990-2019
  • Cumulat, 802.117 suporteri au susținut tricolorii pe stadioane
  • Cele două reprezentative au jucat pe 32 de stadioane din țară și în 23 de localități ale României

Mirel Rădoi a dezvăluit partea pozitivă a suspendării competițiilor

Chiar dacă toate competițiile sportive din România au fost suspendate, Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României, a explicat care sunt avantajele pandemiei de coronavirus:

ADVERTISEMENT

„Noi revedem materialele video cu prestațiile jucătorilor noștri, avem un proces de analiză a prestațiilor lor din ultima vreme la club, apoi în meciuri ale echipei naționale, unde analizăm evoluția lor în angrenaj cu alți tricolori.

Sunt partidele adversarilor, pentru care avem acum suficient timp să observăm și cele mai mici detalii, cele care pot face oricând diferența. Mai mult, abordăm deja și viitorii adversari din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Solicităm materiale video analiștilor, suntem în contact periodic cu jucătorii din circuit, atât din partea staff-ului tehnic, cât și team managerul”.

„Preparatorul fizic e în coordonare cu omologii lui de la cluburi pentru implementarea programelor speciale dedicate fiecărui jucător în această perioadă dificilă. E un ritm susținut!”, a mai declarat Mirel Rădoi pentru FRF.

ADVERTISEMENT