Fotbal intern

Suporterii din DDB continuă războiul cu Pablo Cortacero. Se anulează deciziile din AGA?

23.12.2020 | 09:52
Suporterii din DDB continua razboiul cu Pablo Cortacero Se anuleaza deciziile din AGA
ADVERTISEMENT

Fanii acționari din programul DDB au anunțat pe Facebook că deciziile pe care le-a luat Adunarea Generală a Acționarilor sunt nule.

Pe 21 decembrie, în Ștefan cel Mare a avut loc o ședință AGA, în urma căreia s-au luat mai multe decizii importante printre care mărirea capitalului la cinci milioane de euro și concedierea lui Cornel Țălnar din Consiliul de Administrație.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi, la Rin Grand Hotel, lucrurile au scăpat de sub control. Unul dintre suporterii acționari ai roș-albilor a fost a intrat într-un conflict fizic cu gărzile de corp ale lui Pablo Cortacero.

Suporterii din DDB susțin că deciziile luate în AGA nu au nicio valoare

Pablo Cortacero s-a întors în România și a încercat să a încercat să preia toată puterea în Ștefan cel Mare. Cu toate acestea, suporterii roș-albilor consideră că deciziile luate în AGA sunt nestatutare și nu pot fi puse în aplicare.

ADVERTISEMENT

Aceeași suporteri, printr-o postare pe pagina de Facebook „Peluza Cătălin Hîldan-Dinamo”, au pus din nou tunurile pe conducerea iberică.

„CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN AGA și DE CE HOTĂRÂRILE DE IERI SUNT FĂRĂ VALOARE

Iată câteva informații care pot aduce mai multă lumină cu privire la intențiile acționarului majoritar:

ADVERTISEMENT

În ședința AGA de ieri au fost prezenți Pablo Cortacero, Dorin Șerdean – care a fost și secretar al adunării -, Marius Bacria – ca reprezentant al lui Nicolae Badea -, Johnny Culina – ofițer de presă al clubului-, Constantin Eftimescu – în calitate de președinte al CA al clubului-, doi reprezentanți ai Asociației Peluza Cătălin Hîldan și avocatul boardului DDB, care a fost împuternicit și de Cornel Dinu pentru a-l reprezenta în AGA.

Au mai fost prezenți o doamnă translator, Alex Couto și Jose Bueno, ca invitați din partea spaniolă.

ADVERTISEMENT

UN LUCRU FOARTE IMPORTANT DE ȘTIUT:

Hotărârile în AGA le ia acționarul majoritar, deci noi, DDB, nu am fi putut împiedica nimic in timpul ședinței, fiind acționari minoritari. Dar aveam liniștea oferită de faptul că putem opri totul după, cerând anularea nestatutară a aceste AGA.

Reprezentanții suporterilor au știut acest lucru înainte ca ședința să înceapă.

Toate hotărârile luate în această AGA sunt lipsite de legitimitate,

Cortacero a convocat AGA, fără sa aibă in spate o hotărâre CA, așa cum prevede Statutul. Apoi, știind că a comis o greșeală atât de gravă a încercat să forțeze schimbarea Statului.

Consiliul de Administrație este în continuare autoritatea care va lua decizii în privința activității din cadrul clubului. Acest CA este format din dinamoviști, DDB are un cuvânt important de spus, iar Constantin Eftimescu este în continuare președintele CA.

Pablo Cortacero a venit în țară doar pentru a se asigura că Dinamo nu se poate întoarce din drumul spre faliment.

Acesta este motivul pentru care, după sosirea în țară, nu a fost preocupat nicio secundă de situația jucătorilor, nu a încercat să se vadă cu ei sau să discute cu ei sau cu antrenorul echipei.

Mai mult decât atât, pe tot parcursul ședinței, a continuat să mintă cu nonșalanță cu privire la banii care urmează să vină ”săptămâna viitoare sau cel târziu anul viitor, în ianuarie”

A susținut că a făcut un transfer bancar de 1,5 milioane €, dar plata s-a făcut manual și de aceea au apărut unele încurcături.

Plata s-a făcut pe data de 6 decembrie.

Unul dintre reprezentanții PCH a avut inspirația să se uite pe calendar și a observat că 6 decembrie a picat într-o duminică. L-a întrebat pe Cortacero cum a reușit să facă plata la bancă într-o duminică și nu a știut ce să mai spună, dar a găsit scăparea într-o altă minciună, spunând că vineri a mai trimis alte 5 milioane €.

Apoi a revenit și a spus că nu i-a trimis vineri, ci luni, adică ieri!! Asta ar fi însemnat că a făcut transferul sumei în timpul AGA.

Reprezentanții PCH i-au spus că sunt 12.000 de membri DDB care întreabă dacă există măcar un cod SWIFT al tranzacției sau măcar contul bancar din care s-a făcut transferul.

Cortacero s-a pierdut din nou și a răspuns că nu are așa ceva dar va încerca să facă rost (!!?!)

STAȚI LINIȘTIȚI, CÂINILOR! Aceste persoane sunt atât de lipsite de profesionalism încât nimic din ce au încercat să facă nu le va reuși.

Așa cum v-am spus, ne ocupăm deja ca toată această mascaradă și tentativă de AGA să fie anulată și să se constate caracterul ei nestatutar.

Toată mascarada grupului Cortacero – Șerdean – Săpașu nu este decât o încercare de a îngropa Dinamo. Din păcate pentru ei și din fericire pentru Dinamo, suporterii au intervenit la timp.

Executivul de la Dinamo este în continuare alături de jucători și se ocupă de găsirea soluțiilor pentru ca activitatea să continue.

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE AGA și CA?

Adunarea Generala a Acționarilor (AGA) este „organismul suprem” într-o societate pe acțiuni. Reprezintă acționarii societății, proporțional cu cotele de participare ale fiecăruia. Votul in AGA se face pe același principiu.

În AGA de ieri, toți cei prezenți, cu excepția părții spaniole, au votat ÎMPOTRIVĂ la toate propunerile care ar fi afectat clubul.

Cu toate acestea, votul lor este doar formal, pentru că are mai puțină greutate decât un vot al lui Cortacero, care deține 72% din acțiuni.

AGA se întrunește cel puțin o data pe an și se convoacă cu cel puțin 30 de zile înainte.

C.A. are in principal atribuții privind conducerea executiva a societății si este subordonat A.G.A.

Spre deosebire de AGA, in C.A. voturile nu mai sunt ponderate cu cotele de participare la capitalul social, ci fiecare membru are un vot egal.

In vechea configurație a C.A., Cornel Țălnar, care fusese numit de către Cortacero, a realizat pericolul reprezentat de spanioli si a decis ca voturile sale sa fie in favoarea PCH-DDB.

Aceasta poziție a lui Cornel Țălnar de împotrivire fata de Cortacero, a dus la decizia spaniolului de a-l înlocui din CA.

Dar si aceasta este o hotărâre fără însemnătate pentru că a fost luată de o AGA nestatutară”, se arată în comunicatul emis de fani în data de 22 decembrie.

 

ADVERTISEMENT