Fotbal intern

Suporterii dinamoviști au luat 10% din acțiunile echipei, dar nu se opresc aici: „Cu 3 milioane de euro suntem acționari majoritari”

01.02.2020 | 19:05
Suporterii dinamovisti au luat 10 din actiunile echipei dar nu se opresc aici Cu 3 milioane de euro suntem actionari majoritari
ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu, căpitanul Ante Puljic, Cristi Hîldan, fratele regretatului Cătălin Hîldan și Alexandru Anghel , membru în consiliul de administrație al programului DDB (Doar Dinamo Bucureşti), au vorbit astăzi despre pașii făcuți de către Peluza Cătălin Hâldan în tentativa de a cumpăra de la patronul Ionuț Negoiță acțiuni la Dinamo. Momentan au luat 10%, dar spun că nu se vor opri aici.

Suporterii dinamoviști cred în salvarea echipei: au cumpărat 10% din acţiunile clubului

Fratele lui Cătălin Hîldan, Cristi Hîldan, s-a declarat mulțumit de progresul evident făcut de suporteri. „Au fost zile când ne-am poticnit, sunt doi ani de zile în care am tras unul de altul. Este foarte bine că ne-am adunat frate lângă frate. Suporterul dinamovist a schimbat ceva în bine în mentalitatea oamenilor. Ei au înțeles că trebuie să vină alături de Dinamo în momentele grele și cu faptele, nu doar cu vorbele. Greul de acum începe! Eu am mare încredere în acest proiect, scopul final e să salvăm ce iubim mai mult, Dinamo București”, a declarat Hîldan în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, crede că soarta echipei se va schimba în bine datorită implicării suporterilor pe model socios: „Asistăm la un moment unic în tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Peluza Cătălin Hîldan să fie alături de o echipă de fotbal, acești băieți minunați sunt alături de echipă financiar și ajută cum pot. Caracterele se arată acum, în momentele grele. Sunt convins că vom ieși din această criză”.

Dănciulescu a fost completat de Ante Puljic, fotbalistul „câinilor roșii”. „Cred că DDB e un proiect foarte bun pentru club, e important pentru jucători să vedem că sunt suporteri care muncesc să țină clubul în picioare. Suntem mândri de ei pentru că vor să ne ajute”, a punctat Puljic.

ADVERTISEMENT

Alexandru Anghel, unui dintre liderii proiectului DDB, a anunțat că peste 10% din acțiuni au ajuns în mâinile fanilor până în acest moment. „10% din club sunt 10% din acțiunile clubului. Avem drepturi de 10% și la profit și la pierdere. Evident că ne vom asuma și datoriile. Nu avem încă situația echipei, la modul de audit. La ANAF sunt datorii de mai puțin 2 milioane de euro, nu e ceva foarte grav. Vrem să dezvoltăm Centrul de copii și juniori, să stimulăm vânzarea de bilete. Cele 10% din acțiuni au fost 1 leu. Am plătit datoriile clubului către jucători, salariile din noiembrie ale jucătorilor echipei mari, salariile din decembrie ale juniorilor, salariile staff-ului pe noiembrie. Dacă vine un investitor suntem deschiși la discuții. Avem în plan să strângem 1 milion de lei până la finele campionatului pentru a plăti datoriile. Dacă programul va genera 3 milioane de euro pe an putem fi acționari majoritari”, a detaliat Anghel.

Doar Dinamo București, un vis devenit realitate

Programul Doar Dinamo București, pe scurt DDB, este văzut de către o parte a suporterilor lui Dinamo drept unica soluție pentru a salva echipa. Modelul socios nu este o noutate în România, fanii unor echipe ca Poli Timișoara sau Universitatea Cluj cochetând în trecut cu acest concept făcut faimos de Barcelona. Dinamoviștii speră să cumpere un număr cât mai semnificativ de la patronul Negoiță, pentru a putea avea un cuvânt de spus atunci când se iau decizii. Totul, în interesul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Catalanii au dat tonul, alte echipe faimoase le-au călcat pe urme

Cu siguranță cei mai faimoși „socios” sunt cei ai Barcelonei. Peste 200.000 de oameni susțin anual formația favorită cu o sumă fixă de bani, contribuind decisiv la bugetul clubului. Chiar și așa, nu doar Barcelona e etalon în domeniu. Bayern Munchen, Benfica, Manchester United, River Plate, Real Madrid sau Boca Juniors au și ele sute de mii de suporteri care se implică financiar în viața echipei, fără a lua în considerare fanii de rând care își susțin echipa prin achiziționarea de abonamente, bilete la meci sau tricouri ale echipelor favorite.

  • 100.000 de euro au plătit suporterii dinamoviști în conturile echipei în urma tranzacției