Sport

Suporterii dinamoviști exasperați de programările din Liga 1! Decizia luată de LPF

Fanii din Peluza Cătălin Hîldan au recurs la noi metode de protest împotriva televiziunilor și a LPF care au programat meciurile „câinilor” lunea sau vineri, cum e cazul partidei de la Constanța.
20.08.2021 | 22:44
Suporterii dinamovisti exasperati de programarile din Liga 1 Decizia luata de LPF
ADVERTISEMENT
20-08-2021
19:45

Partida Dinamo - FC Argeş a fost mutată în weekend

LPF a anunţat modificări în programul etapei a 7-a a Ligii I. Astfel, meciul FC U Craiova – Farul Constanţa, programat iniţial sâmbătă a fost mutat vineri, ”rocada” fiind făcută cu partida Dinamo – FC Argeş.

Programul etapei a 7-a:

Vineri, 27 august

Ora 18.00 FC Voluntari – Chindia Târgovişte

Ora 21.00 FC U Craiova – Farul Constanţa

Sâmbătă, 29 august

Ora 18.00 Dinamo Bucureşti – FC Argeş

Ora 21.00 Rapid Bucureşti – Universitatea Craiova

Duminică, 30 august

Ora 18.15 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Botoşani  

Ora 21.00 CFR 1907 Cluj – FCSB

Luni, 31 august

Ora 18.00 Academica Clinceni – CS Mioveni

Ora 21.00 Gaz Metan Mediaş –  UTA Arad

Dinamo s-a deplasat la Constanța pentru meciul cu Farul Constanța, care va avea loc la doar cinci zile distanță de partida de pe teren propriu cu CS Mioveni. Suporterii dinamoviști au luat cu asalt casele de bilete, iar meciul se va desfășura cu casa închisă, toate cele 3.400 de bilete fiind epuizate.

Echipa lui Dario Bonetti a jucat de patru ori lunea de la ora 21:00 sau 21:30, singurul meci în care alb-roșii au fost programați în weekend fiind partida de la Buzău cu Chindia Târgoviște, când fanii „au invadat” stadionul.

ADVERTISEMENT

Suporterii din Peluza Cătălin Hîldan au protestat în miez de noapte în fața sediului Digi

Ultrașii din PCH nu au putut să mai accepte această stare de fapt și au decis să protesteze în fața sediului companiei RCS-RDS. Aripa dură a suporterilor dinamoviști a afișat un banner extrem de acid: „În goana voastră nebună după bani și audiență / Ați uitat adevărata esență, fotbalul crește prin prezență”.

Protestul PCH în fața sediului Digi
Protestul PCH în fața sediului Digi

Galeria lui Dinamo nu a uitat nici de meciul de la Constanța și a încercat din nou să mobilizeze suporterii: „Cu toții la Constanța!”. Și suporterii dinamoviști s-au mobilizat. Fanii pregătesc o nouă deplasare numeroasă, iar la Ovidiu sunt așteptați cel puțin 650 de spectatori, chiar dacă o mare parte dintre ei nu vor putea intra pe stadion.

ADVERTISEMENT

Fanii se vor întâlni încă din cursul dimineții de vineri pe plaja Dandana din Constanța, unde se vor întâlni cu cei de la DDB Constanța. De acolo se va pleca în grup organizat spre stadion pentru meciul cu Farul.

Probleme pentru Dinamo înainte de meciul de la Constanța

FANATIK a aflat în exclusivitate că Dinamo nu s-a putut pregăti la Săftica înainte de meciul cu Farul, după ce gazele au fost tăiate de distribuitor pentru neplata facturilor. Astfel, Dario Bonetti a ținut ședința de pregătire pe stadionul din Ștefan cel Mare, în timp ce prânzul a avut loc la Crystal Palace, hotelul lui Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo însă nu e singura problemă, Dario Bonetti confruntându-se cu situații de acest gen de la începutul sezonului. Italianul nu a putut băga jucătorii în cantonament la Săftica din cauza lucrărilor de modernizare.

Ulterior, s-a luat decizia să se organizeze cantonament la hotel, iar costurile s-au ridicat la cele pe care Dinamo le suportă la meciurile disputate în deplasare: „În acest moment, avem la fiecare meci costuri ca la o partidă din deplasare. Jucătorii sunt nevoiți să stea la hotel din cauza lucrărilor de la baza de pregătire de la Săftica”, a spus Constantin Eftimescu pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Ce probleme de lot are Dario Bonetti

Dario Bonetti mai are în continuare probleme de lot înainte de meciul cu Farul. FANATIK a aflat că doi jucători se pregătesc separat, în timp ce Paul Anton și Mihai Neicuțescu au făcut antrenamente normale.

Andrei Radu și Alin Dudea se resimt în continuare după accidentările suferite și au șanse mici să fie titulari în partida de la Constanța de vineri seară din etapa a șasea din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT