Sport

Suporterii FCSB-ului, provocați la Streda de slovaci cu scandarea „Ria, Ria, Ungaria!”. Cum a răspuns Peluza Nord

Fanii celor de la Dunajska Streda au pornit războiul în tribunele MOL Arena, la meciul cu FCSB din preliminariile UEFA Conference League, iar cei 400 de suporteri români au ripostat.
03.08.2022 | 22:50
Suporterii FCSBului provocati la Streda de slovaci cu scandarea Ria Ria Ungaria Cum a raspuns Peluza Nord
Drapeluri ale Ungariei și reclame în limba maghiară la meciul de la Streda. Sursă foto: Gazeta Sporturilor
ADVERTISEMENT

Peluza Nord Steaua a făcut deplasarea la meciul dintre Dunajska Streda și FCSB din Slovacia, însă au fost întâmpinați ostil pe stadion.

Suporterii lui Dunajska Streda au împânzit stadionul cu drapelul Ungaria

La Streda există o puternică comunitate maghiară, iar stadionul a fost împânzit cu drapelul Ungariei, atât în galeria gazdelor cât și la tribune.

ADVERTISEMENT
Drapeluri ale Ungariei și reclame în limba maghiară la meciul de la Streda. Sursă foto: Gazeta Sporturilor
Drapeluri ale Ungariei și reclame în limba maghiară la meciul de la Streda. Sursă foto: Gazeta Sporturilor

Slovacii au vândut aproape toate cele 12.400 de bilete pentru meciul cu FCSB de pe stadionul care poartă numele companiei petroliere maghiare: MOL Arena, mândria lui Viktor Orban.

Ba mai mult, până și reclamele de pe marginea gazonului au fost tot în limba maghiară. Suporterii au scandat în repetate rânduri, celebra scandare „Ria, Ria, Ungaria!”, care i-a iritat pe ultrașii celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Cei 150 de ultrași veniți de la București au afișat drapelul României și au replicat cu scandările: „România, România!”. Acestora li s-au alăturat și aproximativ 250 de suporteri români veniți din Cehia, Germania și alte țări din împrejurimi.

Maghiarii, minoritatea cea mai importantă din Slovacia: 9,4% din populație

Maghiarii au o comunitate importantă în Slovacia, peste 9% din întreagă populație a țării, mai exact 508.714 de persoane, raportați la ultimul recensământ din 2011, declarați ca vorbitori ai acestei limbi.

ADVERTISEMENT

De altfel, orașul Dunajska Streda se află în regiunea Trnava, înfrâțită cu Odorheiul Secuiesc și unde peste 80% din populația de 25.000 de locuitori sunt de origine maghiară.

Dunajska Streda, Sepsi Sfântu Gheorghe de Slovacia

Arena asemănătoare cu cea a celor de la Petrolul Ploiești a costat 22 de milioane de euro și a fost construită în totalitate cu bani de la guvernul maghiar.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban a fost văzut la meciuri alături de patronul echipei, Oszkar Vilagi, la fel ca la Sfântu Gheorghe.

Prin comparație, în Sfântu Gheorghe populația de origină maghiară atinge un procent de 74% din 56.000 de locuitori.

Dacă 508.714 de persoane au declarat limba maternă maghiară, ca etnici maghiari s-au înregistrat 458.467, cu peste 50.000 mai puțin la ultimul recensământ din urmă cu 11 ani.

Un internațional maghiar, aproape să înscrie în poarta lui Ștefan Târnovanu

Un internațional cu 8 meciuri în naționala U21 a Ungariei este vedeta celor de la Dunajska Streda. Rego Szantho a fost aproape să înscrie împotriva echipei lui Nicolae Dică în minutul 28, după ce a trimis în bară o lovitură liberă de la mare distanță.

Dunajska Streda mai are însă și alți jucători de origine maghiară: portarul Daniel Veszelinov (2 selecții Ungaria U21), căpitanul Akos Szendrei (27 de meciuri în naționala maghiară), atacanții Norbert Balogh (2 meciuri în naționala Ungariei) și Janos Hahn, accidentat (2 meciuri pentru Ungaria).


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,65 este cota pentru ”ambele echipe înscriu sau peste 2,5 goluri” la CS Mioveni – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT