Fotbal international

Suporterii Interului, insulte rasiste la adresa lui Koulibaly. Ancelotti furios: “Am vrut să scot echipa de pe teren!”

27.12.2018 | 12:24
Suporterii Interului insulte rasiste la adresa lui Koulibaly Ancelotti furios Am vrut sa scot echipa de pe teren

Inter a învins dramatic, 1-0, în minutele de prelungiri, pe Napoli, dar partida a avut parte şi de multe incidente provocate de suporterii Interului, care au lansat o mulţime de insulte rasiste la adresa fundaşului central, senegalezul Kalidou Koulibaly şi s-au bătut cu fanii napoletani în afara stadionului. Bilanţul ciocnirilor a fost un mort şi câţiva răniţi, iar acum urmează la cuvânt oficialii Federaţiei, pentru a stabili sancţiunile pentru clubul milanez.

Încă dinaintea startului partidei forţele de ordine au fost nevoite să intre în acţiune. Un autocar în care se aflau tifosi veniţi de la Napoli a avut dificultăţi în a înainta printr-o mare de suporteri milanezi, extrem de agresivi şi înarmaţi cu bâte şi pietre. Napoletanii au coborât şi s-a încins o bătaie în urma căreia patru susţinători ai echipei de la poalele Vezuviului au ajuns la spital, înjunghiaţi. Un fan al lui Inter a decedat, fiind lovit de autocarul care încerca disperat să iasă din zona periculoasă.

Suporterii Interului au înjunghiat patru fani napoletani

Pe stadion suporterii lui Inter l-au luat la ţintă cu un cor de insulte cu caracter rasial pe fundaşul oaspeţilor, Kalidou Koulibaly, stârnind furia lui Carlo Ancelotti. Acesta a declarat după meci, la conferinţa de presă, că partida trebuia oprită de arbitru şi că de trei ori a vrut să scoată echipa de pe teren.

Suporterii lui Inter, scandări rasiste la adresa lui Koulibaly. Jucătorul a cedat nervos şi a fost eliminat în minutul 80

Cel luat la ţintă a cedat nervos în minutul 80, când a luat mai întâi un cartonaş galben pentru fault şi imediat pe al doilea, fiind eliminat, pentru că l-a aplaudat ironic pe arbitru. În ultimele secunde, după ce Lautaro Martinez a marcat golul victoriei interiste, a mai văzut roşu şi cel mai important om din atacul lui Napoli, Lorenzo Insigne. Conform regulamentului, arbitrul partidei avea obligaţia ca să suspende jocul pentru comportament rasist al suporterilor milanezi. Nu a făcut-o şi a permis astfel ca tensiunea din afara stadionului să se propage şi în timpul partidei, cele întâmplate neavând nici o legătură cu spiritul Crăciunului.

Cum a răspuns Koulibaly pe Instagram

După meci fundaşul senegalez a decis să răspundă pe Instagram insultelor cu caracter rasist la care a fost supus de fanii lui Inter. Sunt orgolios pentru culoarea pielii mele, sunt orgolios de a fi senegalez, francez, napoletan şi om”. În urma eliminărilor suferite la Milano Koulibaly şi Insigne au luat deja vacanţă, fiind suspendaţi pentru ultima etapă din 2018, meciul Napoli – Bologna, care avea loc sâmbătă, 29 decembrie. Vizibil deranjat de cele întâmplate primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, suporter al Interului, prezent la meci, a condamnat vehement atitudinea fanilor şi cere ca mijloc de reparare a imaginii clubului ca la următorul meci banderola de căpitan al Interului să stea pe braţul unui jucător de culoare, al lui Asamoah.