Fotbal intern

Suporterii lui Dinamo au adunat în timp record banii de licenţă! Au păstrat anunţul pentru ultima zi. Exclusiv

01.04.2021 | 10:30
Suporterii lui Dinamo au adunat in timp record banii de licenta Au pastrat anuntul pentru ultima zi Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo respiră graţie suporterilor din programul DDB. Echipa a obţinut licenţa şi pentru sezonul viitor după ce fanii au stins până la 31 martie toate datoriile care nu suportă amânare. 

Obiectivul impus de suporteri a fost strângerea a 1,2 milioane de euro într-o lună şi jumătate, iar acesta a fost atins. Pe lângă strângerea de fonduri, fanii-acţionari au negociat amânarea unor creanţe cu creditorii şi au primit şi o mână de ajutor de la FRF care a dat o directivă prin care se pot amâna cel mult 15% din datorii până la data de 30 iunie.

ADVERTISEMENT

Dinamo a ajuns să fie în grafic cu toate datoriile şi să prezinte documentaţia necesară pentru obţinerea licenţei. Astfel, clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare va avea şi dreptul de a evolua în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Suporterii lui Dinamo au adunat în timp record banii de licenţă! De ce au păstrat anunţul pentru ultima zi

Planul DDB a fost acela de a rezolva problema licenţei până la data de 31 martie, astfel încât echipa să aibă şansa de a evolua în cupele europene. Chiar dacă echipa are o serie dezastruoasă pe plan intern, Dinamo este în semifinalele Cupei României şi încă există şansa de a evolua în UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, fanii din programul DDB au adunat banii necesari pentru licenţă încă din urmă cu câteva zile când delegaţia lui Dinamo s-a întors de la Kiev de la amicalul de lux cu echipa lui Mircea Lucescu.

“Într-un timp atât de scurt să strângem o sumă atât de mare! Totul în plină pandemie! De la o datorie de 1.200.000€ pentru licența UEFA și de Liga 1, să ajungem ASTĂZI să putem anunța că am efectuat plata pentru tot ce trebuia achitat până la termenul de 31 martie. ESTE O VICTORIE A SUPORTERILOR, a noastră, a tuturor și a familiilor care au suportat împreună cu noi toate aceste sacrificii!”, anunţul fanilor din Programul DDB

Motivul pentru care au au stat până în ultima zi să facă anunţul a fost să mai strângă nişte bani care vor fi investiţi în cheltuielile curente ale clubului cu salarii, deplasări, organizări de meciuri, etc. Un semn că suma necesară licenţei a fost strânsă în totalitate încă din urmă cu câteva zile îl reprezintă şi plăţile deja efectuate şi care trebuie să fie confirmate până la 31 martie.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a livrat doar promisiunile! Niciun euro investit din luna august

Suporterii din programul DDB au făcut un efort colosal pentru obţinerea licenţei, în condiţiile în care niciun euro nu a venit de la acţionarul majoritar din Spania, Pablo Cortacero. Ibericul nu a făcut altceva decât să promită că se vor livra milioanele de euro promise, însă din luna august a anului trecut nu a investit niciun euro în club.

Fanii au avut mai multe metode de strângere de fonduri pentru licenţa: aderarea la programul DDB (48 de euro/an pentru cardul de membru sau 1948 de euro pentru cardul elite), bilete virtuale la meciurile de campionat şi meciul cu Dinamo Kiev, achiziţionarea de tricouri personalizate (100 de euro bucata), donaţii sau licitaţii de diverse obiecte şi tricouri.

ADVERTISEMENT

Sponsorul adus de suporteri mai pune în tombolă două maşini!

Alături de Dinamo a venit şi sponsorul Suzuki. Astfel, la fiecare sold-out la bilete, sponsorul oferă prin tragere la sorţi o maşină Suzuki Swift unuia dintre suporterii care au cumpărat bilete virtuale. După obţinerea licenţei, fanii au făcut un nou anunţ: alte două maşini vor merge spre suporteri.

Una pentru unul dintre norocoşii care au cumpărat bilete pentru meciul amical cu Dinamo Kiev şi o maşină pentru unul dintre dinamoviştii care şi-au cumpărat un tricou personalizat, condiţia este ca până la finalul lunii aprilie să fie vândute 2500. Până acum, s-au dat 1492.

Nicolae Badea, sprijin în obţinerea licenţei!

Un sprijin important pentru obţinerea licenţei l-a avut şi Nicolae Badea. Aşa cum FANATIK a anunţat, Badea i-a rugat pe confidenţii săi să se ocupe de documentaţia necesară obţinerii licenţei, având în vedere că vorbim de un proces migălos în care datoriile reprezintă doar un capitol.

Pentru a obţine licenţa, Dinamo a trebuit să bifeze toate criteriile trasate de FRF, împărţite în patru mari categorii: criterii sportive, criterii de infrastructură, criterii de personal şi administraţie şi criterii juridice. Iar asta a fost posibil şi cu ajutorul lui Nicolae Badea.

Licenţa este rezolvată! Emoţiile se mută pe partea sportivă. Dinamo fără victorie din ianuarie în campionat

Această reuşită aduce un plus de linişte în ceea ce priveşte viitorul lui Dinamo. În acelaşi timp cu problemele administrative, la club trebuie rezolvate şi problemele sportive. Ultima victorie a lui Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1 a fost obţinută pe 31 ianuarie: 1-0 cu UTA Arad. Şi pentru echipa lui Gigi Mulţescu urmează meciul cu CFR Cluj.

Sceptrul retrogradării din cauza licenţei a dispărut, însă emoţii există din punct de vedere sportiv. Fotbaliştii şi-au primit salariile restante din banii fanilor, lucrurile s-au mai reglat din punct de vedere administrativ, iar acum ceea ce lipseşte la Dinamo sunt rezultatele de pe teren.

“Voi sunteți cei mai importanți! Pentru că atunci când a inceput greul, mulți au renunțat, mulți s-au retras, însă voi ați continuat cu o insistență extraordinară. Aici se vede dragostea adevărată pentru culori, pentru istoria lui Dinamo și față de copilăria voastră. Pentru că n-ați început acum să fiți alături de Dinamo, ci o faceți de când vă știți”, Mircea Lucescu

  • 8.000.000 de lei au strâns fanii lui Dinamo de la înfiinţarea Programului DDB
  • 15.000 de fani sunt înscrişi în programul DDB
ADVERTISEMENT
Tags: