Fotbal international

Ce au făcut stranierii în weekend. Olăroiu, pas important în campionatul Chinei. Video

19.10.2020 | 17:52
Ce au facut stranierii in weekend Olaroiu pas important in campionatul Chinei Video
ADVERTISEMENT

Vacanța prilejuită de meciurile naționalelor a luat sfârșit. Meciurile din cele mai tari campionate din Europa se întorc în acest weekend, iar stranierii revin la echipelor de club.

Cei mai mulți nu sunt titulari 100% și se zbat în acest început de sezon să se impună la echipele lor. Ianis Hagi este cap de afiș al acestui weekend, deoarece va juca în derby-ul Scoției, Celtic – Rangers.

ADVERTISEMENT

FANATIK le ține pumnii și antrenorilor români care țin steagul sus și anume: Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, și Marius Șumudică, care e pe banca lui Gaziantep.


UPDATE, 19 octombrie, ora 17:53 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu formația Chongqing Lifan, în meciul considerat în deplasare din prima manșă a sferturilor de finală ale campionatului Chinei.

ADVERTISEMENT

Jiangsu a deschis scorul prin Alex Teixeira (7), dar gazdele au reușit egalarea prin Alan Kardec (73). VEZI VIDEO Partida retur, în care trupa lui Olăroiu va fi gazdă, va avea loc pe 24 octombrie, de la ora 14:35. Toate întâlnirile se dispută în ”bula” de la Suzhou.


UPDATE, 19 octombrie, ora 10:36 / Fundașul Ionuț Nedelcearu a debutat la AEK Atena în derby-ul cu PAOK Salonic, de pe teren propriu, încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a cincea a campionatului Greciei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 40.


UPDATE, 18 octombrie, ora 18:00 / Echipa Gaziantep, antrenată de Marius Șumudică, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Antalyaspor, în etapa a cincea a campionatului Turciei.

Gazdele au deschis scorul prin San (3), dar Gaziantep a egalat prin Soyalp (70), în momentul în care evolua cu doi jucători mai puțin după eliminările lui Mirallas (28) și Junior Morais (66). VEZI AICI TOATE FAZELE

ADVERTISEMENT

Fundașul Alin Toșca a fost integralist, în timp ce mijlocașul Alexandru Maxim a jucat până în minutul 68.


UPDATE, 18 octombrie, ora 17:56 / Mijlocașul Răzvan Marin a fost integralist în partida pe care echipa Cagliari a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 3-2, în fața formației Torino, în etapa a patra din Serie A.


UPDATE, 18 octombrie, ora 16:52 / Echipa Vejle, antrenată de Constantin Gâlcă, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, revenind de la 0-1 și 1-2, formația Lyngby, în etapa a cincea a campionatului Danemarcei.

Golurile gazdelor au fost marcate de Ezatolahi (45), Schoop (64) și Meineche (70), în tim p ce pentru oaspeți au înscris Nielsen (10) și Gammelby (62). VEZI AICI GOLURILE

În urma acestei victorii, Vejle a urcat pe locul trei în clasament, cu 10 puncte, la două în urma liderului Brondby.


UPDATE, 18 octombrie, ora 15:46 / Fundașul Vlad Chiricheș, revenit după o accidentare din cauza căruia nu a putut juca la ultimele meciuri ale naționalei României, a dat o pasă de gol în meciul pe care echipa Sassuolo l-a câștigat în deplasare cu Bologna, scor 4-3 revenind de la 1-3, în etapa a patra din Serie A.

Internaționalul român, care a jucat toate minutele i-a pasat decisiv lui Domenico Berardi la golul de 1-1 din minutul 18. VEZI VIDEO


UPDATE, 18 octombrie, ora 13:35 / Atacantul Alexandru Mitriță a ajuns în Arabia Saudită, acolo unde unde va juca sub formă de împrumut la Al Ahli de la New York City FC.


UPDATE, 17 octombrie, ora 23:14 / Al Hilal, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a  câștigat cu 1-0 partida cu Al Ain din prima etapă a campionatului din Arabia Saudită, golul fiind marcat de Ali Albulayhi în minutul 51. Acesta a fost primul meci al lui Al Hilal după ce a fost exclusă din Liga Campionilor Asiei din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus din lot.


UPDATE, 17 octombrie, ora 20:50 / Legiunea română de la Ludogoreţ, formată din Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru şi Dragoş Grigorie, nu a reuşit să obţină toate cele trei puncte în duelul de pe teren propriu contra lui Tsarko Selo (1-1). Cosmin Moţi a fost integralist şi a încasat un cartonaş galben în minutul 43.

Claudiu Keşeru a intrat în repriza a doua, în minutul 56, în locul lui Higinio, care deschisese scorul (28 penalty), dar a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 82, irosind şansa victoriei.

Oaspeţii au egalat dramatic, în al patrulea minut de prelungiri. În poarta lui Ludogoreţ a intrat Ivanov Iliev, fostul goalkeeper de la Astra şi Botoşani.


UPDATE, 17 octombrie, ora 18:50 / Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, formația REukh Lvov, în etapa a șasea a campionatului Ucrainei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de De Pena (30) și Rodrigues (90+1). Cu acest succes, formația lui Mircea Lucescu se menține pe primul loc în clasament, cu 14 puncte, două mai mult decât rivala Șahtior Donețk.


UPDATE, 17 octombrie, ora 18:39 / Atacantul George Pușcaș a fost rezervă în partida pe care Reading a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu Middlesbrough, în etapa a cincea din Championship.

Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 76. După acest meci, Reading rămâne pe poziţia secundă în clasament, cu 13 puncte din 5 etape, la egalitate cu liderul Bristol City, care are golaveraj mai bun.


UPDATE, 17 octombrie, ora 18:11 / Atacantul Denis Alibec a debutat la Kayserispor în partida pierdută, acasă, scor 1-3, în fața formației Sivasspor, în etapa a cincea a campionatului Turciei.

Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 66, dar nu a putut să-și ajute echipa. Fundașul Cristian Săpunaru a văzut direct cartonașuș roșu în minutul 76 pentru o intrare extrem de dură, iar portarul Silviu Lung a gafat la primele două goluri ale oaspeților și a apărat un penalty la ultima fază. VEZI VIDEO


UPDATE, 17 octombrie, ora 17:57 / Fundașul Cornel Râpă a fost titular în partida pe care echipa MKS Cracovia a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, cu Piast Gliwice, în etapa a șaptea a campionatului Poloniei.

Râpă a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 19, în timp ce Sergiu Hanca nu a fost convocat la Cracovia pentru această întâlnire.


UPDATE, 17 octombrie, ora 17:36 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a fost integralist în partida pe care echipa Diosgyor a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Budafoki, în etapa a a șaptea a campionatului Ungariei.


UPDATE, 17 octombrie, ora 16:59 / Fundașul Vasile Mogoș a fost titular în partida pe care echipa Chievo Verona a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 1-0, în fața formației Reggiana, în etapa a treia din Serie B.

Internaționalul român a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 90+3.


UPDATE, 17 octombrie, ora 16:33 / Fostul atacant al echipei FCSB, Adrian Petre, a debutat oficial la noua sa formației, Cosenza, din liuga a doua italiană.

INternaționalul de tineret a fost titular și a jucat până la pauză în partida Cosenza – Cittadella, din etapa a treia din Serie B.


UPDATE, 17 octombrie, ora 16:30 / Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve în derby-ul Scoției, în care Rangers s-a impus în deplasare cu Celtic, scor 2-0.


UPDATE, 17 octombrie, ora 13:38 / Mijlocașul Ianis Hagi este doar rezervă în marele derby al Scoției, în care Glasgow Rangers întâlnește în deplasare Celtic Glasgow.

Antrenorul echipei Glasgow Rangers, Steven Gerrard a ales să nu înceapă cu jucătorul român, care s-a întors cu moralul zdruncinat de la naționala României, după cele trei înfrângeri cu Islanda, Norvegia și Austria.


UPDATE, 16 octombrie, ora 21:55 / Al Wasl, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf, a debutat cu stângul în noul sezon al primei ligi din Emiratele Arabe Unite. Formaţia românului a fost învinsă, pe teren propriu, de Bani Yas, echipa pregătită de Daniel Isăilă, scor 1-4. Golurile victoriei au fost marcate de J. Pedro (27), Gimenez (38), Al Noobi (41) şi J. George (90). Pentru Al Wasl a înscris F. Lima (71).


UPDATE, 16 octombrie, ora 19:18 / Atacantul Denis Alibec a efectuat, vineri, primul antrenament la noua sa echipă Kayserispor.

Fostul jucător al Astrei Giurgiu a ajuns în Turcia, după ce a evoluat pentru echipa națională a României în partidele cu Islanda, Norvegia și Austria.

??‍♂️ Romanya Milli Takımından dönen Denis Alibec takımla ilk antrenmanına çıktı. ?

Geplaatst door Kayserispor op Vrijdag 16 oktober 2020


Ianis Hagi va fi protagonist în clasicul Scoției, Celtic Glasgow – Glasgow Rangers

Deși în meciul naționalei cu Austria a fost doar rezervă, Ianis Hagi este cerut titular de fanii lui Glasgow Rangers în derby-ul cu Celtic. Fanii lui Rangers au realizat un sondaj online, în urma căruia Ianis a obținut 83% din voturi și cel mai probabil va fi titular în derby, mai ales că este cel mai bun pasator din campionatul Scoției, cu cinci pase de gol în acest sezon.

Deși la Rangers a avut numeroase prestații apreciate, Ianis Hagi n-a convins la echipa națională a României, ba chiar a avut un duel de la distanță cu Mirel Rădoi după eșecul rușinos de la Oslo, scor 0-4.

Presa din Scoția nu a trecut neobservată forma slabă arătată de Ianis la echipa națională și a analizat prestația acestuia cu Norvegia, unde s-a confruntat cu doi rivali de Celtic, Kris Ajer și Mo Elyounoussi, care au făcut un meci excelent, în timp ce Ianis a fost schimbat în minutul 60: ,,Ajer l-a neutralizat complet pe Hagi care nu a reușit să creeze vreo fază notabilă. Are moralul ridicat, dar situația s-ar putea schimba totuși la meciul de sâmbătă”, a scris presa din Scoția înaintea derby-ului.

Ce meciuri mai au stranierii în acest weekend

Pe lângă derby-ul lui Ianis Hagi din Scoția, ochii microbiștilor vor fi ațintiți în principal către Serie A, unde îi avem pe Răzvan Marin, Ciprian Tătărușanu și Denis Drăguș.

  • Răzvan Marin – a avut evoluții decente la națională și se luptă se se impună la Cagliari ca titular. Cagliari are meci în deplasare la Torino, duminică, 18 octombrie, ora 16:00.
  • Ciprian Tătărușanu – a fost cel mai bun tricolor, în toate cele trei meciuri ale naționalei și cu siguranță cei de la Milan l-au urmărit. Tătărușanu se află în fața celui mai important meci al sezonului, ,,Derby de la Madonina”. Tătărușanu are însă șanse mici să joace în derby-ul Inter – Milan, care va avea loc sâmbătă de la ora 19:00.
  • Denis Drăguș – Puștiul minune al României poate juca împotriva propriei echipe! Juventus l-a împrumut la Crotone, cu care va juca sâmbătă de la ora 21:45.
  • Vlad Chiricheș s-a accidentat în ulimul meci al lui Sassuolo și nu va juca în meciul de la Bologna.

SuperLiga Turciei este celălalt campionat în care avem cei mai mulți stranieri: Alin Toșca, Alex Maxim, Cristian Săpunaru, Silviu Lung Jr, și ultimul transferat Denis Alibec.

  • Marius Șumudică îi are la Gaziantep pe Alin Toșca și Alex Maxim, ambii titulari în ultimul meci al României cu Austria. Șumudică va juca în deplasare la Antalyaspor, duminică de la ora 16:00
  • Cristian Săpunaru și Silviu Lung Jr. au meci la Kayserispor cu Sivasspor, sâmbătă de la ora 16:00. Denis Alibec poate debuta la gazde.
  • Bogdan Stancu are meci la Genclerbirligi cu Denizlispor, luni, de la ora 20:00.

Lista este completată de atacantul echipei naționale, George Pușcaș, care are meci în Championship pentru Reading. Reading va avea un meci dificil sâmbătă, în deplasare la Middlesborough, de la ora 17:00, în timp ce Mircea Lucescu are meci în deplasare sâmbătă, de la ora 17:00 la Lviv, cu Rukh.

ADVERTISEMENT