Suporterii nu renunță la acțiunile pe care le dețin la Dinamo: „Surpriza cea mai frumoasă vine în curând!”

Gabriela Gheorghe   
în Dinamo
14/08/2020, 23:41
Suporterii nu renunță la acțiunile pe care le dețin la Dinamo: „Surpriza cea mai frumoasă vine în curând!”
Suporterii nu renunță la acțiunile pe care le dețin la Dinamo: „Surpriza cea mai frumoasă vine în curând!”. FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Fanii din proiectul ”Doar Dinamo București” au dat un comunicat prin care își exprimă poziția după ce clubul a fost cedat de Ionuț Negoiță investitorilor spanioli conduși de Pablo Cortacero. Ei spun că nu au de gând să renunțe la procentul de 20,06% din acțiuni pe care îl dețin și vor să facă parte din Consiliul de Administrație al echipei.

Noii investitori ar trebui să se întâlnească săptămâna viitoare cu fanii care au 20,06 la sută din acțiunile echipei. Suporterii-acționari au creditat formația cu 570.000 de euro. Spaniolii au de ales între a plăti suma respectivă pentru acțiuni sau a ține suporterii în structura societății. Deocamdată, suporterii așteaptă să fie chemați la discuții.

Nu s-a ținut cont de memorandumul semnat cu Negoiță prin care fanii trebuiau aduși la negocieri. DDB putea vota sau trebuia despăgubită cu 100.000 de euro dacă nu se ținea cont de părerea ei. Suporterii așteaptă să discute cu noii investitori sau vor trece la proteste!

Suporterii nu renunță la acțiunile pe care le dețin la club

Suporterii grupați în Programul „DDB” au transmis un comunicat prin care anunță că nu doresc să renunțe la acțiunile pe care le dețin la club.

CÂTEVA LĂMURIRI în legătură cu acțiunile deținute de suporteri și de activitatea PogramDDB

 1. În relația cu noul acționar majoritar, avem două opțiuni legate de sumele cu care ProgramDDB a împrumutat clubul în ultima jumătate de an:

– să solicităm restituirea sumelor

 • Să solicităm transformarea sumelor în acțiuni.

DDB va decide care dintre cele două căi va fi urmată. În niciuna dintre cele două variante, cele 20,06% acțiuni deținute în prezent de către suporteri NU VOR FI AFECTATE.

Am transferat în total 2.751.201,00 lei către FC Dinamo 1948. Bani adunați cu greu de către suporteri și dați Clubului în cele mai delicate momente. prin aceste sume s-au plătit salariile, datoriile administrative și S-A Obținut LICENȚA PENTRU LIGA 1.

După restituirea acestor împrumuturi, vom deține în continuare pachetul de 20,06% din acțiuni.

 1. Puterea noastră financiară în acest moment este de aproximativ 1.000.000€/an (și suntem în continuă creștere)

Respectând proporțiile, acționarul majoritar, având de 3,6 ori mai multe decât DDB, va trebui să investescă anul minim 3.600.000 €. Interesul nostru, al tuturor, este ca ProgramDDB să continue creșterea, astfel încât investițiile în Club, atât din partea noastră, cât și din partea acționarului majoritar, să fie tot mai consistente.

Nu suntem în concurență, ci în cooperare.

Suntem pregătiți pentru un parteneriat sănătos.

 1. Este foarte important faptul că suporterii dețin o parte consistentă din acțiuni.

Avem dreptul să convocăm AGA. Vom cere să fim consultați pentru deciziile importante din cadrul Clubului și de asemenea vom solicita să avem membri în Consiliul de Administrație.

 1. Proiectul DDB va fi orientat în continuare pe cele patru priorități ale sale:
 • Ridicarea și readucerea lui Dinamo acolo unde îi este locul, acolo unde este PERFORMANȚA.
 • Organizarea de acțiuni concrete pentru construirea noului STADION Dinamo.
 • Dezvoltarea CENTRULUI de Copii și Juniori.
 • Creșterea comunității DDB.
 1. Anunțul pe care l-am repetat de-a lungul Săptămânii DDB nu se referea doar la vânzarea clubului.
 2. Săptămâna DOAR DINAMO BUCUREȘTI nu s-a încheiat.

…Surpriza cea mai frumoasă, pe care o meritați din plin, urmează să se arate în curând” – Comunicat DDB

Închide ×