Fotbal intern

Suporterii Craiovei vor fi pe stadion la meciul cu FC Botoșani! „Ziua de meci, sărbătoare alb-albastră”

10.06.2020 | 22:00
Suporterii Craiovei vor fi pe stadion la meciul cu FC Botosani Ziua de meci sarbatoare albalbastra
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește departamentul de marketing și imagine, Universitatea Craiova a dat dovadă de multe ori că este cel mai bun club din Liga 1. Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea la nivel mondial, iar stadioanele vor fi goale la reluarea primei ligi, oficialii „Științei” au găsit o metodă prin care suporterii olteni își vor face simțită prezența pe „Ion Oblemenco” la partida cu FC Botoșani.

UPDATE, 10 iunie, ora 22:00 / Printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, oficialii Universității Craiova îi îndeamnă pe suporteri ca în ziua partidei cu FC Botoșani să expună la geamurile locuințelor, pe balcoane sau chiar la oglinzile retrovizoare ale mașinilor orice însemn al Științei pentru a crea o mare sărbătoare alb-albastră.

ADVERTISEMENT

„ZIUA DE MECI, SĂRBĂTOARE ALB-ALBASTRĂ
Înălțând ale noastre culori de fiecare dată când joacă Știința. Așadar, facem în așa fel încât ziua de meci să fie una de sărbătoare indiferent de orice circumstanță. Pentru asta, contribuim cu toții și expunem la geamurile locuințelor/birourilor, pe balcoane sau chiar la oglinzile retrovizoare ale mașinilor orice însemn alb-albastru al Științei: fular, eșarfă, steag, fanion etc.
Fie că locuiești în Craiova, București, Londra sau New York (așteptăm și poza ta, Mitri) împânzim fiecare colțișor al lumii cu tot ceea ce înseamnă Universitatea Craiova. Și da, cele mai frumoase fotografii vor fi publicate pe pagina noastră. În două zile începem.
ÎMPREUNĂ!”

? ZIUA DE MECI, SĂRBĂTOARE ALB-ALBASTRĂ ?Înălțând ale noastre culori de fiecare dată când joacă Știința. Așadar, facem…

Posted by Universitatea Craiova on Wednesday, June 10, 2020


ȘTIRE INIȚIALĂ, 10 iunie ora 13:41

Jucătorii Universității Craiova îi vor putea vedea și auzi pe suporteri la meciul cu FC Botoșani

Chiar dacă tribunele arenei vor fi goale, întrucât protocolul pregătit pentru primele meciuri indică faptul că spectatorii nu vor fi lăsați să își încurajeze echipa de pe stadion, oficialii Universității Craiova au pregătit o surpriză pentru suporteri. Aceștia vor putea fi văzut de către Bancu și compania pe cele două tabele de marcaj:

ADVERTISEMENT

„Ar fi trebuit să fii în tribune, fluturând steagul alb-albastru, dar noi te aducem aproape de favoriții tăi. Vrei să fii alături de Știința vineri seara la stadion? Trimite-ne pe e-mail (suporter@ucv1948.ro) până joi, ora 10:00, o fotografie selfie (obligatoriu tip portret) cu tine având o eșarfă sau un fular alb-albastru la gât și noi te vom afișa pe ambele tabele din stadion.”, stă scris în anunțul postat pe pagina oficială a clubului din Bănie.

De asemenea, „juveții” îi vor putea și auzi pe spectatori. Federația Română de Fotbal a emis un comunicat în care a prezentat decizia de a permite echipelor să folosească stația de amplificare a stadionului pe parcursul meciului: „Pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă.

ADVERTISEMENT

Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanții deținătorului de drepturi tv.

De asemenea, difuzările audio trebuie să conțină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susținere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF.”

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a declarat la Oltenia TV că se lucrează la o metodă prin care spectatorii să fie lăsași pe stadioanele din Liga 1: „Lucrăm la un scenariu pentru ca suporterii să fie lăsați pe stadione, Deocamdată, fanii nu vor putea merge în tribune. Există o diferență între ceea ce înseamnă publicul de pe arenele de fotbal și cel de spectacole în aer liber. Trebuie să vedem evoluția epidemiologică și după vom lua o decizie. Sănătatea publică este cea mai importantă. Eu sunt optimist, vom face un algoritm care să se refere la capacitatea stadionului, nu la un număr fix. S-ar putea să avem cifre mai bune decât 500.”

Alte cluburi din străinătate au folosit cartoane sau.. păpuși gonflabile

Meciul dintre Borussia Monchengladbach și Bayer Leverkusen s-a jucat cu „13.000 de spectatori” în tribune. Fanii formației gazdă au avut posibilitatea să trimită fotografii către echipa favorită, iar oficialii au proiectat cartoane pe care le-au amplasat în tribune pentru a arăta că fotbalul fără spectatori nu va fi niciodată la fel. 19 euro a costat „un bilet” la meci.

cartoane suporteri germania
Meciul dintre Borussia Monchengladbach și Bayer Leverkusen s-a jucat cu „13.000 de spectatori” în tribune. sursă foto: Twitter Borussia

În Coreea de Sud, s-a petrecut un episod straniu care s-a lăsat și cu o amendă mare. FC Seoul, formație de primă ligă, a primit o penalitate de 75.000 de euro, după ce oficialii au plasat în tribune mai multe păpuși gonflabile.

papusi fc seoul
FC Seoul a plasat în tribune mai multe păpuși gonflabile la meciurile din campionatul Coreei de Sud. sursă foto: tellerreport.com

Ne pare rău! Dar, am dori să clarificăm faptul că, deşi aceste manechine au fost făcute pentru a arăta şi a fi percepute la fel ca oamenii adevăraţi, nu sunt pentru uz sexual, aşa cum a confirmat producătorul. Intenţia noastră a fost să facem ceva amuzant în aceste momente dificile. Ne vom gândi cu atenţie la ceea ce trebuie să facem pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla aşa ceva”, a stat scris în comunicatul echipei coreene.


(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoşani: 4,75 este cota pentru „X pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT