Fotbal intern

Suporterii rapidiști, nemulțumiți de capacitatea viitorului stadion din Giulești: “Se face o mare nedreptate. Merităm respect!”

20.10.2019 | 17:19
Suporterii rapidiști sunt nemulțumiți de capacitatea viitorului stadion din Giulești. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Lucrările stadionului din Giulești sunt în plină construcție, însă nu vor fi finalizate în timp pentru a găzdui antrenamentele echipelor ce vor juca în România la Campionatul European din 2020. Totuși, chiar dacă termenul de predare al stadionului nu va fi cel anunțat inițial, nemulțumirile suporterilor rapidiști nu se leagă de acest fapt, ci de capacitatea, considerată prea mică, a viitorului stadion pe care Rapid va evolua. Printr-un comunicat emis de un forum al suporterilor clubului din Giulești se atrage atenția asupra asistențelor mari reușite de formația lui Daniel Pancu în ultimele sezoane, viitoarea capacitate de 14.000 de mii de locuri fiind considerată mult prea mică pentru potențialele meciuri importante pe care echipa le va disputa în Casa Pariurilor Liga 1 sau în cupele europene.

Suporterii Rapidului, nemulțumiți de capacitatea viitorului stadion “Valentin Stănescu”

Suporterii rapidiști, membrii ai forumului FZR.ro, au emis un comunicat în care își arată nemulțumirea provocată de capacitatea stadionului ce se află în construcție în aceste momente în Giulești. Stadionul Valentin Stănescu, ce va fi finalizat în toamna anului viitor, va avea 14.000 de locuri, capacitate considerată insuficientă de suporterii giuleșteni.

ADVERTISEMENT

Vă scriu în numele comunității de suporteri rapidiști ai Forumului FZR.ro. Dorim pe această cale să atragem atenția asupra unei mari greșeli și nedreptăți care urmează a fi făcută legată de reconstrucția stadionului Giulești, Valentin Stanescu. În primul rând, comparând și cu alte stadioane care s-au construit/se construiesc/se vor construi din fonduri publice în România (de exemplu Cluj, Craiova, Ghencea), stadionul Rapidului va fi infinit mai mic. În cazul în care nu e cunoscut, vrem să vă aducem la cunoștință că astăzi echipa de fotbal Rapid are cea mai mare medie de spectatori de la nivelul ligii secunde și în primele trei medii de spectatori la nivel national. Păstrând proporția, dar având convingerea că fotbalul romanesc va trai și vremuri mai bune, în care oamenii se vor reîntoarce la stadion, potențialul suflării vișinii este unul imens și există certitudinea că FC Rapid va aduce din nou zeci de mii de oameni la stadion în viitorul apropiat.

Rapid este echipa cu una dintre cele mai mari asistențe din acest sezon în fotbalul românesc. Sursă Foto: Sportpictures
Rapid este echipa cu una dintre cele mai mari asistențe din acest sezon în fotbalul românesc. Sursă Foto: Sportpictures

De îndată ce echipa va promova și nu vor mai exista îndoieli asupra continuității sportive și de îndată ce echipa se va lupta din nou la titlul de campioană națională sau ne va reprezenta la nivel European, estimăm un număr de minim 20-25.000 de spectatori la meciurile importante sau foarte importante ale echipei. În aceste condiții, un numar de 14.000 de locuri, conform noului proiect prezentat săptămânile trecute, nu va fi deloc suficient! Suporterii echipei FC Rapid, cei mai prezenți pe stadion dintre toți suporterii echipelor din capitala, merită mai mult, merită respect și merită un stadion pe măsura notorietății pe care o au! În ultimele zile, Gică Popescu a declarat public că erau posibile 16.000 de locuri, fără niciun fel de complicații tehnice, dar că ar fi durat șase luni în plus.

ADVERTISEMENT

Toți rapidiștii sunt dispuși să aștepte! Vorbim de oameni care își vor trăi ultimele zile de viață pe acel stadion, vorbim de oameni care gândesc pe termen lung! Mai mult, domnul Popescu a declarat că se poate face și peste capacitatea de 16.000, dar că în acest caz ar fi fost necesar un al doilea inel la Tribuna II și ar fi fost necesare alte autorizații de la ISU și alte autorități. Și, care ar fi problema? Pentru Ghencea nu s-au obținut autorizații? Să se obțină și pentru Giulești! Cum spuneam, așteptăm!”, se arată în comunicatul emis de FZR.

Stadionul din Giulești va fi finalizat în octombrie 2020

Deși a fost unul dintre cele patru stadioane care ar fi trebuit construite pentru a găzdui antrenamentele echipelor naționale ce vor juca în România partidele de la Campionatul European, lucrările la arena din Giulești nu vor fi gata la timp.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut în urmă cu două săptămâni de către Cristian Erbașu, șeful firmei de construcții care se ocupă de stadioane. Conform acestuia, stadionul Rapidului va fi gata în luna octombrie a anului 2020, iar antrenamentele de la EURO vor fi găzduite de arenele din Ghencea și “Arcul de Triumf”.

Tags: