Sporturi

Suporterii români prezenți la Dubai, factor important în victoria Simonei Halep cu Ons Jabeur: „M-am simțit ca la un meci de FED Cup sau de fotbal”

19.02.2020 | 20:10
Suporterii romani prezenti la Dubai factor important in victoria Simonei Halep cu Ons Jabeur Mam simtit ca la un meci de FED Cup sau de fotbal
ADVERTISEMENT

Simona Halep a reuști să treacă, în tiebreak-ul setului decisiv, de Ons Jabeur, în optimile turneului de la Dubai. La finalul partidei, tranșată în peste două ore, sportiva din România a declarat că se aștepta să aibă parte de un meci dificil, din cauza perioadei de pauză avută după Australian Open, dar atmosfera făcută de suporterii români prezenți în tribune a ajutat-o să obțină victoria.

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Ons Jabeur

Simona Halep a început cum nu se putea mai prost meciul cu Ons Jabeur, cedând primul set la 1, dar a reușit să revină la un nivel înalt al tenisului jucat în actul secund, pe care l-a câștigat cu 6-2.

ADVERTISEMENT

În decisiv, Simona părea că se află la doar un pas de victorie, la 4-1, dar sportiva din Tunisia a reușit să revină și să trimită partida în tiebreak, pe care Halep a reușit să-l câștige cu 9 la 7, după ce Jabeur i-a anulat trei mingi de meci.

La finalul întâlnirii, Simona Halep a declarat că pauza de peste două săptămâni pe care a avut-o după Australian Open i-a îngreunat misiunea cu Ons Jabeur, dar atitudinea arătată pe teren și suportul fanilor români din tribune au ajut-o să se impună.

ADVERTISEMENT

A fost un meci extrem de dificil, a jucat extraordinar, ca și la precedenta întâlnire din China, am fost noroască acum că am reușit să câștig, o felicit.

A fost primul meci după o pauză destul de lung, a fost destul de greu de jucat, n-am renunțat la niciun punct, sunt mândră de mine că am reușit să lupt pentru fiecare minge. M-am simțit ca un meci de FED Cup sau unul de fotbal, o atmosferă extraordinară, le mulțumesc pentru susținere.

ADVERTISEMENT

Ons Jabeur nu dă ritm meciului, nu știi la ce să te aștepți, îmi este greu să explic, dar mă bucur mult că am luptat până la final și să reușesc să câștig. Nu m-am gândit că are minge de meci, am jucat fiecare punct la fel”, a declarat Simona Halep la TV Digisport.

Aryna Sabalenka, adversara din sferturi

Simona Halep a vorbit și despre adversara din sferturile de finală ale turneului de la Dubai, Aryna Sabalenka, în fața căruia se așteaptă să aibă o misiune la fel de grea.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka este o adversară foarte puternică, dar dacă voi reușit să îmi fac jocul sunt convinsă că pot învinge. Cu Sabalenka a fost un meci interesant la Adelaide, dar eu nu am făcut cel mai bun joc al meu, ea a avut și câteva meciuri înainte, poate asta a contat mult.”, recunoaște Halep.

Meciul dintre Simona Halep și Aryna Sabalenka se va juca joi, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.

ADVERTISEMENT