Sport

Suporterii „Științei” întâmpină probleme înainte de Rapid – Universitatea Craiova: „Ar fi un abuz înfiorător”

Suporterilor Universității Craiova li s-a transmis că Jandarmeria București nu le va permite accesul cu bannere cu orice fel de mesaje pe stadionul Giulești.
10.11.2022 | 15:18
Suporterii Stiintei intampina probleme inainte de Rapid  Universitatea Craiova Ar fi un abuz infiorator
Suporterii „alb-albaștrilor” trag un semnal de alarmă înainte de Rapid - Universitatea Craiova: „Ar fi un abuz înfiorător”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fanii „Științei” se confruntă cu o situație inedită înainte partidei Rapid București – Universitatea Craiova, care este programată sâmbătă, de la ora 20:30. Peluza Nord a transmis că responsabilul cu securitatea al oltenilor le-a spus că nu vor avea acces pe stadionul Giulești cu bannere cu mesaje de orice fel.

Suporterii „alb-albaștrilor”, probleme înainte de Rapid – Universitatea Craiova: „Nu ne va permite accesul în stadion cu niciun fel de mesaj”

Susținătorii Universității Craiova se mai confruntă cu o problemă înaintea partidei cu Rapid București, după ce și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu numărul de bilete primite. Aceștia susțin că Jandarmeria Română nu le va permite să intre cu bannere pe stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT

„Responsabilul cu securitatea al clubului Universitatea Craiova ne-a transmis ieri că a fost anunțat de reprezentanții Jandarmeriei de faptul ca la meciul cu Rapid de sambata, Jandarmeria Bucuresti nu ne va permite accesul în stadion cu niciun fel de mesaj, indiferent de conținutul acestuia.

Le transmitem de pe acum celor de la Jandarmerie că acesta ar fi un abuz înfiorator, o violare gravă a celei mai importante legi a țării, CONSTITUTIA! Oare cum se pot măcar gândi acești domni, platiți din banii noștri, ăa nu respecte însăși legea cea mai importanta a țării?

ADVERTISEMENT

De mici copii am auzit cu toții la scoala, de la profesori, expresiile “Constitutia e sfântă”, ori “Constitutia e legea de căpătâi a unui neam”. Pentru Jandarmerie însa, se pare că nu mai conteaza nimic în tentativa ei de a suprima drepturile omului.

Dacă Jandarmeria Romana va cere sâmbată vreunui suporter al Stțintei să se dezbrace, să își dea pantalonii jos în fața jandarmilor prin corturi, aceasta va reprezenta un TRATAMENT DEGRADANT la care oamenii care vor să asiste la un meci de fotbal ar fi supusi, iar acest lucru este o încalcare flagrantă a Constitutiei României, care la art. 22 (alin. 2) prevede că: «Nimeni nu poate fi supus niciunui tratament inuman ori degradant»

ADVERTISEMENT

Peluza Nord a făcut publice mesajele pe care vor să le afișeze la partida Rapid – Universitatea Craiova

Oltenii au transmis că vor lua atitudine, pentru a le fi respectat dreptul la liberă exprimare. Fanii „Științei” au transmis mesajele pe care vor să le afișeze în timpul partidei Rapid – Universitatea Craiova, care nu au un conținut jignitor sau obscen.

„Iar dacă Jandarmeria va interzice accesul pe stadion cu mesaje al căror conținut nu e nici jignitor, nici obscen, nici rasist, din simplul motiv ca acestea nu sunt pe placul jandarmeriei, aceasta va constitui o “VIOLARE A DREPTULUI LA LIBERA EXPRIMARE” si poate fi catalogata drept “CENZURA”, adică alte două încalcari ale Constitutiei Romaniei, care la art. 30 (alin. 1) prevede ca: «Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare public sunt inviolabile» iar la art. 30 (alin. 2) spune clar: «Cenzura de orice fel este interzisă»

ADVERTISEMENT

Aceste drepturi nu sunt o concesie care ni se face de catre o institutie de forta a statului, ci se regasesc inclusiv in CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI, adoptata in anul 1950 (art. 5 si art. 19 ale Declaratiei Universale a Drepturilor Omului).
Si ca sa nu existe dubii sau manipulari în privința conținutului acestora, anunțăm mesajele noastre public de pe acum:
– Un moment de reculegere pentru drepturile omului pe stadioanele din România                                                            – 10 august 2018 – în fiecare weekend pe stadion                                                                                                                – Stop abuzurilor!     

„Poze făcute suporterilor cu buletinele in mână, acesta este un alt tratament aplicabil unor infractori”

Fanii „alb-albaștrilor” au transmis că nu vor accepta nici ca jandarmii să le facă poze cu actele de identitate, act despre care spun că este „aplicabili unor infractori”. Aceștia au anunțat că la meci vor fi însoțiți de avocați și reprezentanții unor ONG-uri pentru drepturile omului.

„Așteptăm să ne explice bugetarii de la Jandarmerie, cei platții gras din bani publici, motivul pentru care vor încerca să interzică vreunul dintre aceste mesaje ce reprezinta “opiniile si gandurile noastre”, pe care, așa cum prevede si ne garanteaza Constitutia țării, ne rezervăm dreptul “inviolabil” de a ni le exprima.

Cât despre poze făcute suporterilor cu buletinele in mână, acesta este un alt tratament aplicabil unor infractori. Le transmitem tuturor suporterilor care vor veni la meci sâmbătă să își lase cărțile de identitate acasă, deoarece legea 192/2019 nu mai sancționează cetățenii care nu au actul de identitate la ei.
Reprezentantii Jandarmeriei pot doar să solicite informații privind identitatea persoanei, doar dacă «există indicii temeinice că a sărvârșit, săvârșește sau se pregătește să săvârșească o infracțiune sau o contravenție»

Prin urmare, aceștia nu pot solicita celor 625 de suporteri ai Universitații Craiova să ofere informații privind identitatea, deoarece acest lucru ar însemna că au indicii temeinice că toți vor să savârșească infracțiuni, ceea ce reprezintă o stigmatizare colectivă a unei întregi categorii sociale, adica DISCRIMINARE si HĂRȚUIRE, și asta ar fi o alta incalcare a legii (OUG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discrimiare)!
PS.
îi anunțam pe domnii de la Jandarmerie că la meciul de sămbată, galeria Universitații Craiova va fi însotita de apăratori legali (avocati) și de oameni care vor filma modul în care Jandarmeria se va comporta cu suporterii noștri, inclusiv reprezentanți ai mai multor ONG-uri pentru drepturile omului.
LIBERTATEA E UN DREPT, NU O FAVOARE!”, se arată în comunicatul emis de Peluza Nord.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,55 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la Rapid – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT