Fotbal intern

Suporterii tricolorilor au făcut spectacol înainte de meciul cu Irlanda de Nord. Cum i-au încurajat pe jucători! Video

04.09.2020 | 21:57
Suporterii tricolorilor au facut spectacol inainte de meciul cu Irlanda de Nord Cum iau incurajat pe jucatori Video
ADVERTISEMENT

România dă startul unei noi campanii, cu Mirel Rădoi pe banca tehnică, vineri, de la 21:45, împotriva Irlandei de Nord, în prima etapă a grupelor Ligii Națiunilor.

Meciul contra nord irlandezilor reprezintă revenirea pe teren a naționalei noastre după o lungă pauză competitivă provocată de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Suporterii și-au încurajat favoriții chiar înaintea plecării spre Arena Națională unde se va disputa meciul din această seară. Prezenți la baza de la Mogoșoaia, aceștia au creat o atmosferă de meci mare, cu bannere și cântece de susținere la adresa jucătorilor.

Suporteri din toate colțurile țării alături de echipă

Ultrașii aflați la baza de antrenament a nationalei au afișat bannere afișat mesaje în contextul pandemiei de covid-19: ”Mereu lângă echipă, în ciuda represiunii / Nicio lege nu poate pune granițe pasiunii”.

ADVERTISEMENT

Prezenți lângă echipă în ciuda represiunii, Nicio lege nu poate pune granițe pasiunii Deși stadioanele au rămas în continuare ferecate, pradă a deciziilor represive ale noului stat totalitar român, noi ne-am pregătit ziua primului meci al anului pentru echipa națională la fel cum am făcut-o mereu, adunându-ne din timp pentru a merge spre stadion și a genera o atmosferă la fel de vibrantă care să-i facă pe tricolori să aibă un atu decisiv contra oricărui adversar. Din păcate, stadionul la care ne-am deplasat a fost cel la care lotul naționalei a stat în cantonament până la această oră. E un scenariu oribil și jenant, în care România va juca într-o tăcere asurzitoare și parcă într-un anonimat total, străzile nu mai freamătă, stadionul este gol și complet adormit, iar ziua de meci pentru mulți a devenit una la fel de banală ca oricare alta. Refuzăm acest tablou cenușiu și fad, fără niciun fel de pasiune, un coșmar instaurat de noua dictatură medicală și polițianistă a statului, într-un an în care libertatea tânjită atât de mult și pentru care s-a murit în stradă recent a devenit dintr-un drept fundamental, un bun pe care statul l-a confiscat și-l gestionează exclusiv după bunul plac, în numele unei închipuite securități. Deșteaptă-te, române! Redeschideți stadioanele, fără restricții aberante, așa cum orice alt loc public este deja accesibil și cum este normal să fie! Rămânem ultra'! #UST #Ultras #DoarRomania #Libertate

Posted by Uniti sub tricolor on Friday, September 4, 2020

Nici ceilalți suporteri din restul tării nu s-au lăsat mai prejos și au încurajat echipa prin metode inventive. Pe site-ul Federației Române de Fotbal aceștia au trimis mesaje din toate colțurile țării, care vor ajunge la tricolori înainte de meci.

Când pot reveni suporterii în tribune

Momentan se pare că în septembrie fanii nu vor avea acces pe stadioane, însă este posibil ca octombrie să aducă vești bune, UEFA analizând posibilitatea de a permite, într-un număr limitat accesul pe stadion.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu veteranul din poarta tricolorilor a declarat că nu își dorește un stadion gol la meciul cu Islanda:

“Nu, în niciun caz fără spectatori. Este dezolant să joci fără spectatori. Chiar dacă mă aud mai bine, deja sunt învățați cu indicațiile, chiar dacă nu sunt spectatori. Eu unul nu am fost afectat și nici pe ei nu i-am văzut cu moralul la pământ. Această pauză ne-a încărcat mai mult și o facem cu mai multă plăcere”

ADVERTISEMENT

Programul primei reprezentative a României în această toamnă:

  • 4 septembrie: România – Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria – România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda – România (baraj Liga Națiunilor pentru EURO 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia – România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România – Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria sau Ungaria – România (baraj Liga Națiunilor pentru EURO 2020 – în cazul unei victorii cu Islanda)
  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor)

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,15 este cota pentru ”1 solist” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT