Fotbal intern

Suporterii Universității Craiova au realizat un mural cu Sorin Cârțu! Reacția lui „Sorinaccio” și ce spune unul dintre inițiatorii proiectului. Video și Foto

29.07.2020 | 14:23
Suporterii Universitatii Craiova au realizat un mural cu Sorin Cartu Reactia lui Sorinaccio si ce spune unul dintre initiatorii proiectului Video si Foto
ADVERTISEMENT

Oltenii mai au de dat două bătălii pentru a putea sărbători cel de-al cincilea campionat din istorie. În acestă perioadă, suporterii alb-albaștri își amintesc cu drag de clipele frumoase din istoria Științei și își cinstesc eroii.

După ce au realizat un mural pentru Ilie Balaci pe unul dintre pereții blocurilor din zona centrală a urbei, a venit rândul unei alte legende a Universității Craiova să fie imortalizată.

ADVERTISEMENT

Acum, fanii Craiovei au realizat un mural al lui Sorin Cârțu, unul dintre cele mai mari nume ale clubului din Bănie. Președintele actual al Craiovei a vizitat locul cu pricina și a lăudat inițiativa.

Suporterii Craiovei au realizat un mural președintelui Universității. Sorin Cârțu a devenit nemuritor

Sorin Cârțu se identifică cu istoria Universității Craiova. Marea glorie a Științei este un produs al școlii craiovene de fotbal. A jucat în 283 de meciuri în prima ligă pentru olteni și a marcat de 107 ori. De asemenea, „Sorinaccio” este golgheterul all-time al Craiovei în cupele europene. În 37 de apariții a marcat 11 goluri. Este ultimul antrenor care a dus titlul în Bănie.  FANATIK a stat de vorbă cu unul dintre inițiatorului proiectului amplu prin care legendele clubului  au devenit parte pentru totdeauna a centrului orașului: „În octombrie 2019 am vrut ca un mural cu Ilie Balaci marcheze un an de la plecarea lui. Mai mulți prieteni din Craiova, din țară și chiar unul din Roma și unul din Anglia m-au ajutat din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT
sorin cârțu și muralul
Suporterii Universității Craiova au realizat un mural cu Sorin Cârțu! Reacția lui „Sorinaccio” și ce spune inițiatorul proiectului. Video și Foto

Pe Lucian Ghițulescu, profesorul de la Liceul de Artă Marin Sorescu, mi l-a recomandat un alt suporter. După această primă fază, acești prieteni au spus că trebuie să continuăm. Și vom continua, noi cu efortul financiar și Lucian cu actul artistic, pentru că nu este vorba despre bani, ci despre pasiune.

Muralul cu Sorin Cârțu a fost inițiat la rugămintea băieților din galerie, care au propus numele lui pentru a i se arăta recunoștința orașului, a generațiilor de suporteri, acum, când este printre noi încă, unul dintre noi, o legendă, un suporter. Și președinte al clubului campion, sperăm noi.   Vom continua proiectul acesta și așteptăm câți mai mulți suporteri lângă noi. Mai sunt atâtea ziduri în Craiova… Mai avem atâtea legende…”, a spus Florin Jianu, un fin cunoscător al istoriei Universității Craiova, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Nici suporterii grupați în Peluza Nord nu au rămas indiferenți și au postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook: „Alții mâzgălesc zidurile legendelor, noi pictam legende pe ziduri! Un proiect al suporterilor din toate zonele stadionului, susținut, bineînțeles, și de Peluza Nord. Scopul final este ca niciunul dintre eroii “din poveștile copilăriei noastre” să nu lipsească din peisajul orașului nostru pentru a ne asigura astfel că legenda merge mai departe! Noi deja planuim muralul numărul 3.

Toți cei care doresc sa contribuie la realizările viitoare ne pot contacta prin mesaj privat. Cu cât se implica mai mulți, cu atât ne este mai ușor să le realizăm mai repede. Respectând trecutul, construim împreună un viitoru glorios!”, stă scris pe pagina ultrașilor.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „M-a prins într-o postură bună”

Sorin Cârțu nu a putut să nu viziteze realizarea suporterilor olteni și s-a declarat onorat: „E o inițiativă de remarcat și entuziasmantă pentru noi, cei care suntem în viață. Îmi pare rău că Ilie nu a putut să se bucure de pictura cu el. Înseamnă că ceea ce am realizat cu „Craiova – Maxima” a fost de mare impact, lumea încă trăiește cu amintirea noastră. Cred că și colegii mei din perioada „Maxima” ar merita, sper să li se ofere această posibilitate. 

sorin cartu
Suporterii Universității Craiova au realizat un mural cu Sorin Cârțu! Reacția lui „Sorinaccio” și ce spune unul dintre inițiatorii proiectului. Video și Foto

Pictura este după acea fotografie de pe cardul Panini. Eu cred că este o postură bună asta în care m-a prins. Merită elogiată de toată lumea această lucrare și apreciată de tot orașul. Suntem onorați de ceea ce au făcut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce am realizat în viața asta.”

Președintele Științei nu a vrut să comenteze problemele cu ultrașii din Peluza Sud, cei care susțin FC U Craiova, formație promovată în liga secundă: „Crezi că într-un asemenea moment trebuie să creăm polemică? Nu mă interesează ce fac ei, nu poți să ai doar partizani, unul ca mine are și contestatari. Nu vreau să vorbesc despre asta.”


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 4,11 este cota pentru „X FINAL”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT