Fotbal intern

Suporterii Universității Craiova își cinstesc legendele! Pe lângă Balaci și Cârțu, alte două glorii au chipurile pictate

21.09.2020 | 19:38
Suporterii Universitatii Craiova isi cinstesc legendele Pe langa Balaci si Cartu alte doua glorii au chipurile pictate
Suporterii Universității Craiova își cinstesc legendele! Pe lângă Balaci și Cârțu, alte două glorii au chipurile pictate
ADVERTISEMENT

Oltenii sunt fericiți și după etapa a patra a Ligii 1. Universitatea Craiova este liderul campionatului, cu maxim de puncte, iar trupa lui Bergodi pare să aibă un meci facil etapa viitoare, atunci când „juveții” vor da piept cu FC Argeș, la Pitești.

Cu gândul la o nouă generație care să facă performanțe mari pentru Craiova, fanii nu îi uită pe cei pe care i-au admirat încă din copilărie și au realizat picturi cu chipurile lui Ilie Balaci și Sorin Cârțu. Din păcate, muralul cu președintele Științei a fost vandalizat de susținătorii echipei lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Suporterii Universității Craiova continuă să își cinstească legendele și nu s-au lăsat descurajați de tentativele de intimidare ale rivalilor. Astfel, alte două glorii au fost pictate în zona centrală a orașului.

Suporterii Universității Craiova își cinstesc legendele! Chipurile lui Zoltan Crișan și Nicolae Tilihoi au fost pictate

La inițiativa suporterilor din Peluza Nord, alte două glorii au fost pictate în centrul Craiovei, mai precis, în parcul de lângă Teatrul Național „Marin Sorescu”. Ilie Balaci și Sorin Cârțu sunt celelalte legende ale oltenilor care au chipurile pictate.

ADVERTISEMENT

Astfel, chipurile lui Zoltan Crișan, extrema „Craiovei-Maxima” și Nicolae Tilihoi, „fundașul de fier”, vor veghea asupra trecătorilor. Din păcate, cei doi ne-au părăsit prea devreme, fiind „convocați” în echipa îngerilor. Crișan a ajuns în 1974 la Universitatea Craiova, fiind transferat de la Minerul Baia Mare.

A fost om de bază timp de 10 ani pentru olteni, jucând în 304 meciuri și marcând de 50 de ori. De asemenea „Zoli” a strâns și 46 de selecții la echipa națională. Fiul său, Robert, a fost prezent la dezvăluirea muralului cu tatăl său și s-a fotografiat cu un tricou de pe vremea când Crișan era „tricolor”.

ADVERTISEMENT
Zoltan Crisan
Suporterii Universității Craiova își cinstesc legendele! Pe lângă Balaci și Cârțu, alte două glorii au chipurile pictate
  • 2 titluri de campion și 4 Cupe ale României are Zoltan Crișan în tricoul Științei
  • 48 de ani este vârsta la care ne-a părăsit fosta extremă a „Craiovei Maxima

„CRIŞAN ŞI TILIHOI…Din dragoste pentru Credinţa Noastră” stă scris în postarea fanilor din Peluza Nord. Cei de la Vechiul Spirit Ultras, grupare de suporteri, au publicat și ei un mesaj:În Oltenia, „Tatăl nostru” începe altfel decât în restul țării…Lung, Negrilă, Tilihoi, Ştefănescu, Ungureanu …”, așa se începe rugăciunea în patria lui Amza Pellea. Încă de când a început fie conștient de această lume, orice pui de oltean cunoaște expresia “a spune Craiova Maxima  pe Tatăl nostru”.

ADVERTISEMENT

De pe vremea părinților și bunicilor noștri, știi Craiova Maxima pe dinafară era ceva obligatoriu din capitală Olteniei până în ultimul sat din cele 5 județe. Și uneori mult peste granițele lor…Știința sunt ei! Și Știința suntem noi! De aceea, Universitatea Craiova este nemuritoare… O stare de spirit eternă, fără granițe perceptibile, o pasiune aparte, care transcede.”

CRISAN si TILIHOI…Din dragoste pentru Credinta Noastra!Lucian Tilihoi 🔵 Zoltan Robert#PNC

Geplaatst door Peluza Nord Craiova op Zondag 20 september 2020

Nicolae Tilihoi a fost unul dintre primii „Maximi” care au garantat proiectul Clubului Sportiv

„Fundașul de fier” Nicolae Tilihoi a jucat mai bine de un deceniu pentru Universitatea Craiova. A jucat în 294 de meciuri în prima ligă a României și 36 de apariții în cupele europene, în perioada 1976-1987. A îmbrăcat echipamentul naționalei de 10 ori. Ca performanțe, pe lângă performanțele din Europa cu marea echipă a Craiovei, Tilihoi are două campionate câștigate și a ridicat de patru ori trofeul Cupei României.

Lucian Tilihoi
Lucian Tilihoi, fiul fostului mare jucător al Universității Craiova, a vizitat muralul cu tatăl său.

De la început, fosta glorie a fost alături de proiectul renașterii Universității, iar acesta declara în urmă cu 7 ani: „Craiova Maxima este alături de noul proiect pentru că este simplu și eficient. Cei tineri să ne aducă bucuria înapoi. Să obțină rezultate mai bune decât cele pe care le-am făcut noi.

Cât privește palmaresul, că am văzut că e un subiect viu disputat, în opinia mea este al celor care l-au făcut, există niște campionate și cupe câștigate de niște oameni, nu le poate lua cineva care nu a avut niciodată treabă cu fotbalul.“


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – U Craiova: 1,75 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT