Sport

Suporterii Universității Craiova, proiect inedit! Lansează NFT-uri cu Mitriță, Mihăilă și Cicâldău

Suporterii Universității Craiova au trecut la fapte în așteptarea EURO 2024 și au lansat primele NFT-uri cu Alex Mitriță, Valentin Mihăilă și Alexandru Cicâldău.
09.05.2024 | 08:30
Suporterii Universitatii Craiova proiect inedit Lanseaza NFTuri cu Mitrita Mihaila si Cicaldau
Suporterii Universității Craiova, proiect inedit! Lansează NFT-uri cu Mitriță, Mihăilă și Cicâldău. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Toți suporterii din România așteaptă cu sufletul la gură EURO 2024, iar fanii Universității Craiova s-au gândit și la un proiect inedit înaintea turneului final. Grupul „sUpporters UCV” a lansat primele NFT-uri cu internaționali români, care au avut performanțe remarcabile în tricoul „alb-albastru”.

Suporterii Universității Craiova, proiect special înainte de EURO 2024! Lansează NFT-uri cu Mitriță, Mihăilă și Cicâldău

Termenul de NFT a devenit din ce în ce mai cunoscut în ultimii ani, iar arta digitală a pătruns puțin câte puțin și în fotbalul românesc. Și suporterii Universității Craiova au mai lansat în trecut astfel de lucrări digitale, iar acum au revenit cu o serie specială pentru EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Gruparea „sUpporters UCV” a anunțat că au lansat trei NFT-uri speciale înainte de EURO 2024. Acestea sunt primele cu fotbaliști români, iar aleșii fanilor din Cetatea Băniei nu au fost alții decât Valentin Mihăilă, Alex Mitriță și Alexandru Cicâldău.

Prețul NFT-urilor cu fotbaliștii notabili care au îmbrăcat tricoul grupării din Bănie este unul simbolic, de 0,1948 ethereum. Acesta reprezintă anul înființării Universității Craiova, iar suma care trebuie achitată pentru o astfel de lucrare este de 585.10 dolari.

ADVERTISEMENT

„Lansăm primele NFT-uri cu fotbalişti români ! Cu ocazia NFT Bucharest 2024 (cel mai mare festival NFT din estul Europei) şi în aşteptarea meciurilor de la EURO, sUpporters UCV lansează o colecție cu 3 jucători care au strălucit în tricoul ŞTIINȚEI”, au scris suporterii Universității Craiova pe pagina oficială de Facebook.

Suporterii Universității Craiova au lansat și primul NFT din fotbalul românesc

Gruparea „sUpporters UCV” nu este la primul astfel de proiect de la apariția NFT în România. Suporterii „alb-albaștrilor” au lansat o lucrare ce cuprindea cinci videoclipuri cu legendele ale Universității Craiova în anul 2021.

ADVERTISEMENT

Suporterii Universității Craiova au lansat NFT-urile unicate în colaborare cu StakeBorg. Răzvan Munteanu, soțul Deliei, este unul dintre co-fondatorii StakeBorg, fiind și unul dintre susținătorii grupării din Bănie.

  • 2200 de euro au costat un pachet la acea vreme

Mihai Rotaru anunță investiții la Universitatea Craiova: „Putem să oferim salarii la nivelul Turciei”

Mihai Rotaru a anunțat o campanie impresionantă de transferuri la Universitatea Craiova în perioada de mercato din vară. Acționarul „alb-albaștrilor” urmează să discute cu Costel Gâlcă despre plecările și sosirile de la gruparea din Bănie.

ADVERTISEMENT

„E treaba lui Gâlcă cum se va pregăti echipa pentru sezonul viitor. Nu eu aduc jucători, staff-ul îi va aduce. O să fie 3-4, poate chiar 5. E normal, tot timpul trebuie sânge proaspăt. O să avem o discuție săptămâna viitoare despre plecări și deja vorbim despre veniri.

Orice antrenor vrea să aibă la pregătire toți jucătorii. Jucătorii buni preferă să aștepte echipe care să ofere contracte mai bune, de aceea este mai greu să îi aduci în prima parte a perioadei. Suntem 4 echipe care oferim salarii foarte bune.

Putem spune că oferim salarii la nivelul Turciei, nu vorbim de Galatasaray, Fenerbahce sau Beșiktaș. La fel și cu Portugalia, exceptând Sporting, Benfica, Porto, dăm salarii la nivelul lor. Pentru jucători care pot să facă diferența, oferim salarii bune. L-am adus pe Mitriță, n-am putut să-i dăm un milion, dar e clar că n-a venit pe 150.000 de euro”, a spus Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT
2,90 este cota BETANO pentru „2 solist” la Farul - Universitatea Craiova