Fotbal intern

Suporterii Universității Craiova s-au enervat de transmisia meciului celor de la FC U! Ce i-a determinat să facă sesizare la CNA

07.09.2020 | 12:42
Suporterii Universitatii Craiova sau enervat de transmisia meciului celor de la FC U Ce ia determinat sa faca sesizare la CNA
Suporterii Universității Craiova s-au enervat la culme de transmisia meciului celor de la FC U! Ce i-a determinat să facă sesizare la CNA
ADVERTISEMENT

Chiar dacă toată atenția este ațintită către echipa națională a României, iar astăzi, „tricolorii” au un examen extrem de greu, în Austria, microbiștii români au avut parte și de meciuri de ligă secundă.

FC U Craiova, formația patronată de Adrian Mititelu, a debutat în noul sezon al Ligii 2 într-un egal, scor 1-1, la Miercurea Ciuc. Duelul a fost transmis și la TV.

ADVERTISEMENT

Un amănunt al transmisiei i-a enervat la culme pe suporterii Universității Craiova, iar aceștia au luat decizia de a face sesizări la CNA.

Suporterii Universității Craiova s-au enervat de transmisia meciului Csikszereda – FC U! „Campanie de dezinformare”

U Craiova 1948 a jucat primul meci în noul sezon al ligii secunde, după ce oltenii au rezolvat problemele legate de COVID-19. Astfel, sâmbătă, într-un meci jucat la lumina nocturnei, echipa antrenată de italianul Nicolo Napoli a avut o misiune dificilă cu Csikszereda.

ADVERTISEMENT

Gazdele au condus până în minutele de prelungire, dar execuția lui Marian Anghelina i-a făcut pe cei de la FCU să plece cu un punct din deplasarea de la Miercurea Ciuc. Partida a fost transmisă în direct de posturile DigiSport și Telekom Sport.

Mai multe amănunte au fost remarcate de suporterii Universității Craiova, echipă ce activează în prima ligă. Aceștia sunt intrigați de faptul că posturile de televiziune au folosit o siglă anulată de către OSIM și că invitații celor de la DigiSport au creat o confuzie între cele două cluburi, folosind numele de „Universitatea” atunci când făceau referire la echipa din Liga 2. Ba mai mult, fanii au făcut sesizare la Consiliul Național al Audiovizualului pentru a lua măsuri:

ADVERTISEMENT

După analizarea prestației comentatorilor, moderatorilor și a invitaților de aseară de la Digi Sport, dar și ca urmare a folosirii unei clone a “stemei cu leul” anulate definitiv de către OSIM, am hotărât că trebuie să sesizăm masiv CNA. Este evident că Digi Sport se află acum într-o campanie de dezinformare menită să creeze confuzie între Știința și echipa de fotbal a unei familii de infractori din Booveni.

Că fac asta plătiți de acea familie sau doar în goana disperată după audiență contează mai puțin, important este să îi oprim cât mai rapid.

ADVERTISEMENT

Pe această cale va invităm pe toți să trimiteți astfel de sesizări, dar mai important cerem atât clubului de fotbal Univesitatea Craiova cât și Clubului Sportiv Universitatea Craiova să nu mai rămână pasivi și să urmeze aceeași cale și să clarifice urgent lucrurile”

Ministrul Ionuț Stroe a dat verdictul: „Acest club care continuă activitatea şi tradiţia”

Formația patronată de Adrian Mititelu nu îi este permis să folosească denumirea de Universitatea Craiova, brandul aparținând clubului din Liga 1. Astfel, numele oficial folosit este U Craiova 1948.

Înalta Curte de Casație și Justiție: „Familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele Universitatea Craiova. Știți bine că există o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție în care spune clar că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele „Universitatea Craiova”. Singura entitate abilitată să poarte acest nume este Clubul Sportiv Universitatea, noi facem doar să apărăm ceea ce este al nostru.. Să fie clar, Clubul Sportiv Universitatea Craiova are în exclusivitate dreptul de a folosi brandul. Am înregistrat la OSIM mărcile acestea”, declara Pavel Badea, președintele CS Universitatea Craiova, pentru FANATIK.

Pe lângă deciziile instanței, Universitatea Craiova are și susținerea ministrului Ionuț Stroe. În direct la Realitatea TV, acesta a explicat cum s-a format acest proiect care a dus la renașterea fotbalului în Bănie: „Sunt prieten cu Pavel Badea şi vă fac o confidenţă din acea perioadă. Pavel Badea, după cum ştiţi, este preşedintele clubului CS Universitatea Craiova, clubul sportiv departamental din subordinea Ministerului Educaţiei.

În momentele în care în Craiova nu mai exista echipă, Pavel Badea s-a gândit şi a avut ideea reînfiinţării aceste secţii de fotbal în cadrul acestui club departamental. Balaci, Tilihoi, Beldeanu, Cămătaru şi toţi ceilalţi au jucat la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, secţia de fotbal a acestui club, al Ministerului Educaţiei. Marea majoritate a acestor fotbalişti erau şi studenţi ai Universităţii din Craiova.

La vremea respectivă demersul a fost iniţiat de el împreună cu administraţia locală, iar alături de ei a venit o S.C. suficient de puternică, care să susţină această activitate fotbalistică. Şi din această asociere, luându-se în considerare palmaresul, susţinerea administraţiei locale, care vine cu stadionul, şi banii investitorilor, pe care nu o să-i numesc acum, a rezultat acest club care continuă activitatea şi tradiţia.”

Fanii lui FC U Craiova au văzut meciul în oraș și s-au bucurat de golul pe final de meci. Nicolo Napoli este contestat în continuare

Debutul în Liga 2 a reprezentat un motiv de fericire pentru fanii echipei FC U Craiova. Astfel, mai mulți suporteri s-au strâns la o terasă în Craiova pentru a viziona meciul și au cântat minute în șir pentru echipa favorită.

Peluza Sud '97 Craiova la terasă în Craiova pentru a viziona primul meci al Științei în liga a 2-a

Posted by Viața în peluză on Saturday, September 5, 2020

Totuși, ultrașii nu au putut să treacă peste faptul că patronul Adrian Mititelu l-a readus pe italianul Nicolo Napoli, tehnicianul fiind în conflict cu marea masă a membrilor din Peluza Sud 97. Mai multe mesaje au apărut pe zidurile clădirii în care clubul de ligă secundă își are sediul, cele mai multe dintre ele erau jignitoare.

peluza sud 97 mesaje


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 1,75 este cota pentru „ambele echipe marchează“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: