Fotbal intern

Suporterii Universității Craiova, scrisoare deschisă pentru meciuri cu fani pe stadion! Fac apel la Ionuț Stroe, ministrul MTS: „Suporter sincer al Științei”

01.06.2020 | 20:17
Suporterii Universitatii Craiova scrisoare deschisa pentru meciuri cu fani pe stadion Fac apel la Ionut Stroe ministrul MTS Suporter sincer al Stiintei
ADVERTISEMENT

Meciurile primei ligi a României sunt aproape de a se relua, însă echipele vor fi lipsite de aportul spectatorilor. Suporterii Universității Craiova nu sunt de acord cu această măsură și au publicat o scrisoare deschisă pentru ca fanii să fie lăsați pe stadion. Aceștia își doresc ca Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, să le acorde șansa să își susțină echipa în bătălia pentru titlu.

Scrisoare deschisă a suporterilor craioveni pentru ca fanii să fie lăsați pe stadione

Universitatea Craiova visează la titlu, însă bucuria câștigării unui campionat după 29 de ani de așteptare ar putea fi umbrită de faptul că suporterii nu vor fi lăsați să-și încurajeze echipa favorită de pe stadion. Fanii din brigada Sezione Ultra’ 2000 au publicat o scrisoare deschisă către Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal și Ministerul Tineretului și Sportului în care își prezintă dorința ca meciurile din Liga 1 să se desfășoare cu spectatori, așa cum se întâmplă în Serbia și Ungaria.

ADVERTISEMENT

„Am înțeles măsurile și restricțiile luate pentru depășirea cât mai rapidă și cu cât mai puține victime a crizei provocate de noul coronavirus. Ba, mai mult, am încurajat și noi cât am putut respectarea acestor măsuri și chiar am participat împreună cu celelalte grupări din Peluza Nord și clubul Universitatea Craiova la organizarea unei campanii de strângere de fonduri pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova (cea mai mare campanie de acest fel organizată de suporteri).

Ce nu înțelegem, însă, și nu o să o facem niciodată este ideea că fotbalul poate să existe atât timp cât accesul suporterilor este interzis. Pentru acest comunicat ne limităm la situația actuală unde pretextul interzicerii accesului spectatorilor este sănătatea publică. Spunem “pretextul” pentru că dacă măsură ar fi cu adevărat corectă s-ar aplică unitar în cazul tuturor adunărilor publice și nu ar face diferențe între concerte/spectacole a căror organizare cu spectatori este permisă încă de azi și Liga 1, care chiar dacă se reia abia peste 2 săptămâni riscă să o facă, cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

“Ministerul Sportului, condus de un suporter sincer al Științei”

Suntem siguri că așa cum s-au găsit soluții pentru reluarea altor adunări publice se pot găși și în cazul fotbalului, cu atât mai mult cu cât stadioanele din Liga 1 îndeplinesc o multitudine de condiții de securitate care pot să asigure organizarea meciurilor cu respectarea regulilor de protecție și de distanțare socială. Facem apel pe această cale către organizatorii de competiții: cluburile de fotbal din Liga 1, LPF și FRF, dar și către MTS, condus în aceste momente de un suporter sincer al Științei și al fotbalului în general, să nu lase această nedreptate să se întâmple.

“Fotbalul nu este un simplu serial TV”

Nu mai trebuie să acceptăm că suporterii de fotbal să fie tratați că cetățeni de mâna a două că pe vremea lui Mitică. Nu mai trebuie să acceptăm că pasiunea oamenilor pentru fotbal să fie desconsiderată! Dacă se poate în alte domenii, iar vecinii noștri din Ungaria și Serbia au găsit soluții și pentru fotbal, cu siguranță se poate și la noi!

ADVERTISEMENT

Fotbalul este pentru cei de pe stadioane, nu este un simplu serial TV!”, a fost scrisoarea deschisă emisă de fanii olteni.

Ministrul Ionuț Stroe este fan al Universității Craiova

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, este fan al Universității Craiova și a declarat în nenumărate rânduri că atunci când ajunge în orașul natal, nu lipsește de la meciurile Științei. Acesta a dezvăluit că este suporter vechi și că își face abonament la fiecare sezon.

ADVERTISEMENT

Oltenii sunt cei mai numeroși la stadion

De la inaugurarea noului stadion, fanii grupării alb-albastre au fost mai mereu alături de favoriți, iar cifrele demonstrează acest lucru.

  • 13.058 este media de asistență la meciurile Universității Craiova în acest sezon
  • 6.502 de fani vin să o încurajeze pe FCSB, în medie, la duelurile de pe teren propriu, fiind a doua asistență din top
ADVERTISEMENT