Fotbal intern

Suporterii vor putea consuma băuturi alcoolice pe stadioanele din România

12.12.2019 | 20:45
Suporterii vor putea consuma bauturi alcoolice pe stadioanele din Romania
Suporterii vor putea consuma băuturi alcoolice pe stadioanele din România
ADVERTISEMENT

Camera Deputaților a adoptat proiectul care prevede ca vânzarea băuturilor alcoolice să fie permisă la manifestările publice. Astfel, Europa FM anunță că suporterii vor putea consuma alcool pe stadioanele din România.

Suporterii vor putea consuma băuturi alcoolice pe stadioanele din România

Acest proiect care a fost adoptat de Camera Deputaților a fost inițiat de șase parlaementari PNL și va fi transmis spre promulgare președintelui României Klaus Iohannis. În cazul în care acesta își va da acceptul, atunci va fi modificată o lege veche din 1991.

ADVERTISEMENT

Legea din 1991 interzicea servirea și consumul alcoolului la evenimentele organizate cu scop de recreere sau a manifestărilor culturale artistice. Până în prezent se putea consuma bere la concertele organizate pe stadioane sau în piețele publice, dar nu și la competițiile sportive.

FRF încearcă de cinci ani să introducă alcoolul pe stadioane

Andrei Vochin, consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că FRF dorește să permită consumul de bere pe stadioanele din România.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare o mare prostie, merg în toate stadioanele din Europa asta, se bea o bere uşor alcoolizată, că d-aia vine omul la spectacol, să mai bea o bere, să mai mănânce un sandviş, să mai stea de vorbă.

La noi e regulă ca la un kilometru în jurul stadionului să vinzi băuturi de acest gen. Avem iniţiativa asta de cinci ani, tot încercăm, dar nici nu ştii unde să pui dosarul că s-a schimbat ministrul”, declara Andrei Vochin, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

În România, consumul de alcool în locurile publice este sancționat cu o amendă între 100 și 500 de lei. Comercializarea băuturilor alcoolice în incinta stadioanelor ar putea reprezenta o măsură riscantă, toate acestea după ce în ultima perioadă suporterii au fost implicați în incidente agresive și au făcut gesturi de xenofobie și rasism.

Berea va fi consumată la Campionatul Mondial din Qatar

Spectatorii care vor merge în Qatar pentru a vedea meciurile de la Campionatul Mondial din 2022 vor putea să consume bere. Organizatorii turneului final care va avea loc într-o țară musulmană au anunțat că vor permite vânzarea băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Totodată, suporterii pot cumpăra bere și la competițiile organizate de FIFA și UEFA, doar dacă legislația țării gazdă permite acest lucru.

ADVERTISEMENT