Suporterul care a atacat autocarul lui Boca Juniors riscă peste 2 ani de închisoare. “A fost un impuls necontrolat”

Andrei David    Claudiu Surmei   
în Fotbal international
07/12/2018, 10:11
Suporterul care a atacat autocarul lui Boca Juniors riscă peste 2 ani de închisoare. “A fost un impuls necontrolat” GALERIE FOTO
Suporterul care a atacat autocarul lui Boca Juniors riscă să facă închisoare

Matias Firpo, fanul lui River Plate care a atacat autocarul celor de la Boca Juniors în Buenos Aires, înaintea returului finalei Copa Libertadores, riscă o pedeapsă de peste doi ani de închisoare pentru fapta sa. El a recunoscut în fața autorităților că a aruncat cu o piatră în autovehiculul care îi transporta către stadion pe jucătorii Bocăi și a spus că îi pare rău pentru că a comis gestul care a declanșat conflictul dintre cele două tabere rivale.

Mai mulți jucători ai echipei Boca Juniors au fost răniți în urma atacului comis de fanii lui River Plate, iar autoritățile din Argentina au scăpat atunci situația de sub control. Cele două tabere de fani s-au bătut pe străzile din Buenos Aires, iar suporterii lui River au ajuns în cele din urmă să jefuiască mașinile parcate și chiar să se războiască între ei. Meciul a fost suspendat și s-a luat decizia disputării lui în Spania, la Madrid, pe stadionul Santiago Bernabeu.

Matias Firpo riscă 2 ani și 4 luni de închisoare
Matias Firpo riscă 2 ani și 4 luni de închisoare

Suporterul care a atacat autocarul lui Boca Juniors riscă să facă închisoare

“A fost un moment în care nu am știut cum să mă controlez și este adevărat că îmi pare foarte rău pentru ce am făcut”, a declarat ultrasul, care a fost trimis în judecată într-un dosar disjuns, în urma căruia ar putea primi o pedeapsă de până la 2 ani și 4 luni de închisoare. Pedeapsa ar putea fi însă cu suspendare, dacă Firpo îi va convinge pe judecători că nu merită să fie trimis în spatele gratiilor.

“Am mers cu familia mea acolo, nu îmi stă în caracter să fac asemenea lucruri. Știu că nu m-am comportat cum trebuie și mă doare acest lucru”, a mai spus agresorul care a provocat incidentele care au dus la mutarea returului finalei Copa Libertadores în Europa. Argentinianul a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și va fi judecat în stare de libertate.

Închide ×