News

Supraimpozitarea multinaționalelor, readusă în discuție de Marcel Ciolacu. Ce companii sunt vizate

Marcel Ciolacu spune că, pe o perioadă limitată de timp, supraimpozitarea multinaționalelor din țara noastră este o măsură care ar trebui impusă de autorități.
03.11.2022 | 09:16
Supraimpozitarea multinationalelor readusa in discutie de Marcel Ciolacu Ce companii sunt vizate
Marcel Ciolacu susține supraimpozitarea multinaționalelor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ideea supraimpozitării multinaționalelor a fost readusă în discuție, în spațiul public intern, de către Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține supraimpozitarea multinaționalelor: ”Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporații străine”

Președintele PSD a spus, miercuri seara, că în ciuda opiniilor contrare ale unor analiști financiari și oameni de afaceri, acesta nu își schimbă opinia în privința fiscalității legate de multinaționale.

ADVERTISEMENT

Ciolacu este de părere că, pe o perioadă limitată de timp, trebuie supraimpozitate toate marile afaceri. Vizate ar fi companiile de peste 100 de milioane de euro.

  • 320 – numărul aproximativ de companii din România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro
  • 0,8% – media impozitului pe profit achitat de aceste companii
ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat spune că antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporații străine.

”Sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit. Adică mai puţin decât acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile românești.

ADVERTISEMENT

Această situație nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurențial și echitabil.

De aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analiști sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro”, a declarat Ciolacu în cadrul evenimentului Topul Național al Firmelor Private din România, eveniment care a avut loc la Ateneul Român.

Marcel Ciolacu: ”Educaţia şi Sănătatea, domenii ajutate de o astfel de măsură”

Conform președintelui Camerei Deputaților, dacă s-ar impune o astfel de soluție a supraimpozitării, statul ar avea la dispoziție fonduri suplimentare pentru domenii importante precum Educaţia şi Sănătatea.

ADVERTISEMENT

”Eu reprezint un partid care dorește să protejeze capitalul românesc într-o competiţie cel mai adesea inegală cu marile companii străine.

Nu vrem să ne luptăm cu multinaționalele, dimpotrivă, credem că investițiile străine sunt necesare și pot dezvolta România. Vrem să stabilim însă nişte reguli care să se aplice tuturor. Până vom construi acest cadru, datoria noastră este să susținem din toate puterile mediul antreprenorial românesc”, a adăugat Ciolacu.

ADVERTISEMENT