News

Supraviețuire miraculoasă. Un bărbat a fost găsit în viață sub dărâmături, la trei luni după cutremurele din Turcia şi Siria

Un bărbat din Siria ar fi fost găsit sub dărâmăturile unei clădiri distruse în urma cutremurelor devastatoare din februarie. Informația respectivă circulă activ în media siriene.
17.05.2023 | 18:43
Supravietuire miraculoasa Un barbat a fost gasit in viata sub daramaturi la trei luni dupa cutremurele din Turcia si Siria
Supraviețuire miraculoasă în Siria. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un bărbat extrem de slăbit, dar viu, a fost scos din dărâmături de către salvatori la aproape trei luni după cutremurul din Siria, raportează portalul Akhbar.fouri.  Pe rețelele sociale au fost distribuite recent imagini ale unui bărbat subnutrit, în stare gravă, care ar fi supraviețuit cutremurelor din Siria. Potrivit media locale, sirianul a fost predat medicilor și primește îngrijiri medicale.

Peste cinci mii de sirieni au decedat în urma cutremurelor din februarie

Cutremurele devastatoare cu magnitudinea de 7,7 și 7,6 au avut loc la începutul lunii februarie în provincia Kahramanmarash, din sud-estul Turciei, aproape de granița cu Siria. În plus, pe 20 februarie, în provincia turcă Hatay, s-au produs cutremure cu magnitudinea de 6,4 și 5,8, urmate de 90 de replici. Aceste seisme au avut un impact puternic și asupra Siriei vecine.

ADVERTISEMENT
barbat
Bărbatul a supraviețuit și a fost scos sub dărâmături. Foto: Akhbar.fouri.

 

Un bărbat ar fi petrecut trei luni sub dărâmăturile unei clădiri din Siria

În martie, numărul celor decedați în urma cutremurului din Siria a depășit 5,800 de persoane. În total, peste 400.000 de oameni din Siria au suferit din cauza seismelor, iar 1.500 de persoane au fost salvate din dărâmături. În Siria, circulă informații potrivit că un om ar fi fost salvat după ce a petrecut trei luni sub dărâmături. Bărbatul pare a fi foarte speriat, iar pe corpul lui se văd urme de ulceraţii.

Jurnaliștii nu au oferit deocamdată informații în plus. Potrivit acestora, bărbatul se confruntă cu mai multe dificultăți în vorbire și nu poate oferi detalii despre zilele petrecute sub dărâmături. Informațiile respective încă nu au fost confirmate de autoritățile locale. Se pare că bărbatul a fost descoperit întâmplător. Nimeni nu mai credea că acesta poate să rămână în viața.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, atât Turcia, cât și Siria au fost afectate de cutremure devastatoare, provocând distrugeri masive și pierderi umane semnificative. Unul dintre cele mai puternice seisme s-a produs la începutul lunii februarie în provincia Kahramanmaras din sud-estul Turciei, în apropierea graniței cu Siria. Acesta a avut o magnitudine de 7,7 și a fost urmat de un alt cutremur cu magnitudinea de 7,6. Impactul a fost resimțit și în Siria vecină, unde clădirile din două orașe au fost distruse.

 

 

Siria, chinuită de război și alte cataclisme

Pe 20 februarie, în provincia turcă Hatay, au avut loc alte două cutremure puternice, cu magnitudini de 6,4 și 5,8, fiind urmate de nu mai puțin de 90 de replici. Aceste seisme au adus și mai multă distrugere în regiune și au avut un impact devastator asupra populației din Siria.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor cauzate de cutremurele din Siria a depășit 5.800 de persoane în luna martie. Peste 400.000 de oameni din Siria au suferit în urma acestor cutremure catastrofale, iar operațiunile de salvare și reabilitare au fost extrem de dificile din cauza infrastructurii afectate și a condițiilor de lucru precare.

Într-o țară deja devastată de mai mult de un deceniu de război civil, cutremurele au adus și mai multă suferință populației. În special, nord-vestul țării a fost grav afectat, iar Organizația Națiunilor Unite (ONU) a raportat că peste 4.525 de persoane au pierit în urma seismelor.

ADVERTISEMENT

Această regiune este controlată de grupuri insurgente care se opun guvernului prezidențial al lui Bashar al-Assad, ceea ce a îngreunat desfășurarea operațiunilor de salvare. Situația politică instabilă și conflictele înarmate complică intervenția și limitează accesul la zonele afectate de cutremure. Această combinație de factori agravează suferința deja profundă a populației și face ca procesul de recuperare să fie și mai dificil.

ADVERTISEMENT