Fotbal intern

Supravieţuitorii finalei Cupei României din 2018, U Craiova – Hermannstadt! Ce jucători au rămas la cele două echipe

18.02.2021 | 22:00
Supravietuitorii finalei Cupei Romaniei din 2018 U Craiova  Hermannstadt Ce jucatori au ramas la cele doua echipe
Universitatea Craiova - Hermannstadt. Ce jucători au prins finala Cupei României din 2018
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și Hermannstadt se întâlnesc în etapa cu numărul 24 din Liga 1, într-o reeditare a finalei Cupei României din 2018, iar FANATIK îți prezintă ce jucători se mai află în lotul celor două echipe. Nicușor Bancu și Alexandru Mateiu au fost titulari pentru Știința la primul trofeu câștigat după o pauză de 25 de ani.

Sibienii se bazau și atunci pe aportul lui Ionuț Stoica, Răzvan Dâlbea și Petrișor Petrescu, jucători care se găsesc și în actualul lot al lui Hermannstadt, trupa antrenată de Liviu Ciobotariu. În acea vreme, pe băncile tehnice se aflau Devis Mangia (U Craiova) și Alexandru Pelici (Hermannstadt).

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis, actualul antrenor al Universității, ar putea apela la serviciile lui Matteo Fedele și Juan Camara, cele două întăriri primite în ultima perioadă. Cei doi sunt apți și ar putea să primească minute din partea grecului.

Universitatea Craiova – Hermannstadt, duel la aproape trei ani de la finala Cupei României. Ce jucători au prins duelul de pe „Arena Națională”

Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru ambele echipe. Atât Craiova, cât și Hermannstadt au bifat performanțe notabile. „Alb-albaștrii” au adus primul trofeu în Bănie după o pauză de 25 de ani și au prins și podiumul în Liga 1 după 23 de ani. De partea cealaltă, sibienii au ajuns până în ultimul act al Cupei României și au reușit o promovare istorică pe primul eșalon, la doar trei ani de la înființare.

ADVERTISEMENT

Ca și acum, oltenii erau antrenați de un tehnician străin. În foaia de joc a partidei din finala Cupei, Devis Mangia i-a avut la dispoziție și pe câțiva dintre componenții echipei actuale a Craiovei. Titulari au fost Nicușor Bancu, care a evoluat ca mijlocaș în sistem 3-4-3 și Alexandru Mateiu. Portarul Laurențiu Popescu, Vladimir Screciu dar și Andrei Burlacu au fost rezerve. Screciu a revenit în vară la Știința, în timp ce Burlacu a revenit la antrenamentele primei echipe, el fiind folosit mai mult la „satelitul” din Liga 3.

De asemenea, la Sibiu, titulari în acea partidă de referință au fost Ionuț Stoica, Răzvan Dâlbea și Petrișor Petrescu, toți trei se află în actualul lot al lui Hermannstadt, însă Petrescu se află în stare de suspendare pentru partida de pe „Ion Oblemenco” și sigur nu va juca, în timp ce Stoica și Dâlbea au anumite probleme medicale și sunt incerți.

ADVERTISEMENT

Gustavo, Mitriță și Băluță făceau legea în ofensiva de tip „Napoli” a Universității Craiova. Ovidiu Bic și Cristi Bărbuț nu au fost pe foaie în finală

La fel ca Marinos Ouzounidis, antrenorul de atunci al Craiovei, Devis Mangia, și-a pus amprenta asupra sistemului de joc și a mers pe un 3-4-3, o filosofie ca la Napoli. În atac erau Gustavo, Mitriță și Băluță. Ultimii doi au fost vânduți pe sume consistente. 1,8 milioane de euro a încasat Mihai Rotaru de la Slavia Praga pentru transferul lui Băluță, în timp ce „Mitri” a fost achiziționat de New York City pentru aproape opt milioane de euro.

Echipele din finala Cupei României din 2018:

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, Crișan, Stoica, Tătar – Dîlbea, Boboc – Herghelegiu, Rusu, Petrescu – Blănaru;
Rezerve: Niga – Pîrvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitru;
Antrenor: Alexandru Pelici;

Universitatea Craiova: Mitrovic – Ferreira, Răzvan Popa, Kelic – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță.
Rezerve: Popescu – Screciu, Glavina, Rossi, Andre Santos, Dimitrov, Burlacu;
Antrenor: Devis Mangia.

Gustavo fusese vândut în China pentru 800.000 de euro, a revenit și acum este plecat împrumut pentru o altă sumă bună primită de Craiova, aproximativ 300.000 de euro. Din acea echipă, Screciu a avut și el o experiență în străinătate și a revenit în Bănie. Genk plătise două milioane de euro pentru tânărul mijlocaș.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Bic și Cristi Bărbuț erau și ei în lotul Universității Craiova în 2018, dar au fost indisponibili pentru finala Cupei României.

„Mă aștept să facem un meci bun, ținând cont că jucăm pe un teren bun. În ultimele două meciuri nu avut parte de terenuri de calitate și am fost nevoiți să depunem multă energie. Acum mă aștept să fim mai fresh. Am avut ceva mai multe meciuri la dispoziție ca să ne odihnim și să pregătim jocul și sper să evoluăm mult mai bine,Marinos Ouzounidis, înainte de Craiova – Hermannstadt.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Hermannstadt : 2,07  este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT