Sport

Supremația lui Carlo Ancelotti, contestată de un rival din Italia: ”Norocul lui este de notorietate”

Carlo Ancelotti a reușit o calificare uluitoare cu Real Madrid, dar performanțele sale uriașe realizate în întreaga carieră îi sunt puse la îndoială de un coleg din Italia.
05.05.2022 | 17:40
Suprematia lui Carlo Ancelotti contestata de un rival din Italia Norocul lui este de notorietate
Carlo Ancelotti a reușit o calificare uluitoare cu Real Madrid, dar performanțele sale uriașe realizate în întreaga carieră îi sunt puse la îndoială de un coleg din Italia. Sursă foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN
ADVERTISEMENT

Povestea sezonului de vis al lui ”don” Carlo pe Santiago Bernabeu nu ar fi trebuit să existe, deoarece în vară ”galacticii” ajunseseră la un acord cu un alt antrenor.

Fabio Capello, atac la conaționalul Carlo Ancelotti

Real Madrid a avut pentru a treia oară în faza eliminatorie a actualei ediții a Champions League o ”remontada” ireală, a eliminat Manchester City în drumul spre marea finală de la Paris, dar aportul lui Carlo Ancelotti este pus la îndoială de celebrul Fabio Capello.

ADVERTISEMENT

”Am văzut un Real Madrid convins de forța pe care o are. Și-a creat ocazii, dar Vinicius a ratat două uriașe. Madrid a avut noroc la momentul potrivit. Norocul lui Ancelotti este de notorietate, este ultima aruncare a zarurilor care aduce valoare.

Cu toate acestea, mi-a plăcut Real Madrid. Au jucat cu determinare încercând să nu fie luaţi prin surprindere. Ancelotti a spus că vrea o apărare concentrată, iar jucătorii au fost la înălţime. Au fost norocoşi cu acea respingere de pe linia porţii, dar, în cele din urmă, cred că victoria este meritată.

ADVERTISEMENT

Va fi o finală interesantă cu Liverpool, deoarece formația lui Jurgen Klopp joacă un fotbal vertical și rapid”, a declarat Capello, conform Corriere dello Sport.

Ancelotti se gândește la retragere

În ciuda faptului că este extrem de respectat în Italia, Carlo Ancelotti este recunoscut în țara sa natală ca fiind un tehnician pe care norocul l-a ajutat de multe ori să iasă din situații dificile. Capello l-a avut sub comanda sa pe Ancelotti la AC Milan, în ultimul an al acestuia ca jucător.

ADVERTISEMENT

Italianul de 62 de ani s-a dovedit una dintre cele mai strălucitoare minți ale fotbalului. Unul dintre cei doar șapte oameni care au cucerit Cupa Campionilor atât ca jucător, cât și ca antrenor, el a scris o nouă pagină de istorie. A devenit primul tehnician care triumfă în cele mai tari cinci ligi din Europa: Serie A, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 și La Liga.

Înaintea returului cu Manchester City, Carlo Ancelotti a vorbit pentru prima dată despre retragere. El a dezvăluit faptul că la finalul contractului cu Real Madrid, în 2024, ar vrea să pună punct carierei și să se dedice vieții de familie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, tehnicianul nu exclude varianta ca pentru finalul carierei să pregătească o echipă națională. El nu a fost niciodată selecționer, fiind pentru o vreme secundul lui Arrigo Sacchi la reprezentativa Italiei, în timpul Cupei Mondiale din 1994.

ADVERTISEMENT