Simona Halep

Supriză IMENSĂ pentru Simona Halep! Câţi bani încasează de la Nike după victoria de la Wimbledon

16.07.2019 | 13:26
Supriza IMENSA pentru Simona Halep Cati bani incaseaza de la Nike dupa victoria de la Wimbledon

Veștile bune nu încetează să apară pentru Simonei Halep după triumful de la Wimbledon. Pe lângă premiul în bani câștigat la turneu și vestea că ea va purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, Simona va primi din partea sponsorului de echipament sportiv Nike o sumă impresionantă de bani, anunţă Prosport. 

Câţi bani încasează Simona Halep de la Nike

Conform unei clauze din înţelegerea cu firma americană, românca ar urma să primească un bonus de performanță în valoare de 1.000.000 de euro. Simona a semnat un contract de sponsorizare cu Nike în anul 2018 și încasează anual 1.700.000 de Euro, la care se mai adaugă și diferite bonusuri. Sportiva noastră a trecut la Nike după ce firma germană Adidas a refuzat să-i ofere o sumă mai mare, considerând că jucătoarea noastră nu este un sportiv cu viitor și potențial.

Câți bani va primi Halep de la Nike după victoria de la Wimbledon

Simona a învins-o în finala de la Wimbledon pe Serena Williams, la capătul unui meci în care nu i-a dat nici o șansă adversarei, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2. Este al doilea trofeu de Grand Slam din palmaresul româncei, după titlul la Roland Garros din 2018. În urma victoriei din finală, Simona Halep a urcat trei poziții în clasamentul WTA, iar începând de luni se află pe locul 4 mondial.

Simona Halep a câştigat 2,9 milioane de dolari pentru victoria finală la turneul de la Wimbledon. Cu această ocazie, sportiva din Constanţa ajungând la aproape 34 de milioane de dolari încasate din tenis în întreaga carieră, din 2006, de când a devenit profesionistă.