Fotbal international

Surik, fiul lui Arman Karamian are trei meciuri sub tricolor: „Vreau să joc pentru România!” Exclusiv

31.03.2021 | 14:09
Surik fiul lui Arman Karamian are trei meciuri sub tricolor Vreau sa joc pentru Romania Exclusiv
Surik, fiul lui Arman Karamian are trei meciuri „sub tricolor”: „Vreau sa joc pentru Romania!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Surik, fiul de 16 ani al lui Arman Karamian, a debutat deja pentru echipa națională a României și își dorește în continuare să joace „sub tricolor”, deși a fost convocat și de către Armenia.

Surik este fiul cel mare al lui Arman Karamian, în care fostul fotbalist din Liga 1 își pune toate speranțele că va duce mai departe numele lui și al fratelui său în fotbal.

ADVERTISEMENT

Surik a jucat trei meciuri pentru echipa națională a României U15, unde a debutat cu gol în 2018, pe vremea când avea doar 14 ani. Joacă pe poziția de aripă stânga, dar poate juca și ca atacant.

Surik Karamian vrea să joace pentru „tricolori”, deși a fost convocat și de Armenia: „Vreau să joc pentru România!”

Surik Karamian s-a născut în România și se consideră în primul rând român, înainte de a fi armean. Mijlocașul a fost chiar antrenat de tatăl său, Arman, la echipa a doua a clubului Concordia Chiajna, iar fratele său mijlociu juca de asemenea la copii și juniori. De opt luni de zile, toată familia Karamian a plecat în Statele Unite ale Americii, însă micul fotbalist nu duce lipse de oferte: „E mai dificil acum cu pandemia. El se antrenează zi de zi cu mine și cu clubul fratelui meu”, a spus Arman Karamian pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Toți cei trei copii ai lui Arman Karamian joacă fotbal și sunt stângaci, la fel ca tatăl lor: „Toți au un viitor frumos în față! Și eu mi-aș dori să joace pentru naționala României pentru că e mai puternică decât Armenia. Îți dorești ce e mai bine pentru copiiii tăi. Cand vor ajunge la 18, 19 ani vor alege singuri sau îi vom ajuta şi noi. Important e să ajungă acolo”, a mai spus Arman Karamian pentru site-ul nostru.

Calitățile principale ale tânărului jucător sunt polivalența (n.r. poate juca atât în banda stângă cât și în dreapta, dar și ca atacant), tehnică bună, viteza și fizicul bun, în ciuda faptului că are doar 1.80: „Pentru mine au vorbit tot timpul faptele și o să demonstreze și copiii mei că nu îi laud degeaba! Vor juca la un nivel mai mare ca noi. Surik își dorește să joace pentru naționala României și acum! Tot ce contează e să fie sănătos. E o perioadă foarte grea acuma cu pandemia, mai ales pentru jucătorii tineri. Are cine să ducă mai departe numele Karamian în fotbal!”, a mai spus încântat Arman Karamian.

ADVERTISEMENT

Toți cei trei fii ai lui Karamian joacă fotbal: „Pot ajunge fotbaliști mai buni decât mine și Artiom!”

„Dinastia” Karamian merge mai departe și va mai da fotbalului încă trei jucători, doi dintre ei chiar au jucat la juniorii lui Concordia Chiajna. Ba, mai mult, fiul lui Artiom joacă de asemenea fotbal la un club din Statele Unite. Arman Karamian își pune însă cele mai mari speranțe în fiul mijlociu: „Copilul mijlociu e și el foarte talentat, joacă mijlocaș, e tot timpul cu capul sus și are o viziune extraordinară asupra jocului! Domnul Porumbacu de la Chiajna zicea că are un dar de la Dumnezeu și cred că poate ajunge mai bun ca mine și ca unchiul lui. Toți cei trei băieți ai mei sunt tot stângaci și asta spune multe! (râde), a mai spus mândru fostul jucător.

De altfel, Surik a debutat chiar cu gol la echipa națională U15 în 2018, un moment extrem de important pentru familia Karamian, care și-a văzut visul împlinit: „O mare bucurie! Te simți împlinit ca tată. A jucat trei meciuri pentru România, dar el a fost chemat și la naționala Armeniei!”.

ADVERTISEMENT

Arman și Artiom Karamian au jucat împreună 103 meciuri la echipa națională a Armeniei, reușind să marcheze și cinci goluri. Cel mai important gol marcat de Arman a fost preliminariile Campionatul Mondial, când a reușit să marcheze golul victoriei împotriva Irlandei de Nord, scor 1-0.

  • 103 meciuri au împreuna pentru naționala Armeniei Artiom și Arman Karamian
  • 3 meciuri și 1 gol are Surik Karamian pentru România U15
  • 25.000 de euro e cota mijlocașului de 16 ani
ADVERTISEMENT