Sport

Surpriză în Ștefan cel Mare! Încă o echipă din Liga 1 va evolua pe stadionul „câinilor”

Dinamo va împărți stadionul la următoarele meciuri din Liga 1 cu Academica Clinceni, după ce gazonul ilfovenilor a intrat în reparații.
20.08.2021 | 13:53
Surpriza in Stefan cel Mare Inca o echipa din Liga 1 va evolua pe stadionul cainilor
Surpriză în Ștefan cel Mare! Încă o echipă din Liga 1 va evolua pe stadionul „câinilor”
ADVERTISEMENT

Suporterii s-au săturat de bătrânul stadion din „Groapă” însă cei de la Clinceni au ales să joace în Ștefan cel Mare următoarele partide considerate pe teren propriu.

Dinamo va disputa următorul meci pe teren propriu cu cei de la FC Argeș pe data de 27 august, în timp ce Academica Clinceni ar urma să evolueze în Ștefan cel Mare împotriva celor de la Mioveni pe data de 30 august, de la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni va juca meciurile de pe teren propriu în Ștefan cel Mare

Stadionul de la Clinceni a intrat în reparații așa că ilfovenii s-au orientat rapid și au ales ca variantă stadionul „Dinamo”. Despre starea gazonului s-a plâns și primarul Adrian Budeanu: „Gazonul din Clinceni este deplorabil. Au început deja lucrările pentru drenaj și încălzire a gazonului. Am profitat și de faptul că se va întrerupe campionatul pentru meciurile naționalei din septembrie”.

Astfel, după meciurile naționalei, Academica Clinceni ar putea reveni pe propriul stadion. Echipa nu va suferi foarte mult, mai ales că nu are o galerie numeroasă sau un număr mare de spectatori.

ADVERTISEMENT

În plus, gazonul de pe stadionul din Ștefan cel Mare este unul mult mai bun decât cel de pe arena de la marginea Bucureștiului.

Clinceniul vrea să își construiască un stadion nou: „Am un proiect la CNI”

Despre construcția unui nou stadion la Clinceni a vorbit tot primarul Adrian Budeanu, care vrea să facă o nouă arenă pe un teren viran aflat între localitățile Clinceni și Bragadiru: „În zona de la Belvedere, între Bragadiru și Clinceni, există un teren generos. Am un proiect la CNI de ani de zile de renovare a stadionului din Clinceni, dar mai bine pleci cu un stadion nou pentru Ilfov, pentru viitor”.

ADVERTISEMENT

Dacă noua arenă din Ștefan cel Mare mai are puțin de așteptat până va primi toate avizele de la CNI, se pare că procesul stagnează în privința stadionului de la Clinceni, deși primarul a anunțat planurile sale încă din luna aprilie, conform gsp.ro.

Proiectul stadionului din Clinceni

Anunțul a fost făcut și pe pagina de Facebook a clubului, unde a fost prezentat proiectul sub formă de poze. Stadionul va avea o capacitate de 8.000 de locuri și ar uma să fie ridicat în zona Complexului Belvedere din Clinceni.

ADVERTISEMENT

„Academica Clinceni trece într-o nouă etapă. Pentru început am schimbat logo-ul. Suntem într-o continuă dezvoltare a proiectului Academica Clinceni”, au mai anunțat oficialii ilfovenilor. Însă echipa nu merge deloc bine din punct de vedere sportiv și are cinci înfrângeri în primele cinci etape.

Ilie Poenaru e la un pas să fie dat afară de la Clinceni

Antrenorul Ilie Poenaru își joacă probabil ultima șansă să continue la Clinceni în meciul cu Chindia Târgoviște. În cazul unei noi înfrângeri e foarte probabil ca cel mai longeviv antrenor din Casa Pariurilor Liga 1 să fie demis: „Academica Clinceni trece într-o nouă etapă. Pentru început am schimbat logo-ul. Suntem într-o continuă dezvoltare a proiectului Academica Clinceni”, au mai anunțat oficialii ilfovenilor”.

Nu ai ce să faci dacă nu apar rezultate. Sunt deja cinci înfrângeri. Normal, trebuia să avem 9 puncte în primele cinci etape. Am jucat cu Dinamo, care știm în ce situație este, cu FCU Craiova, acasă, și cu Voluntari, care nu ne-a dominat deloc. – Adrian Budeanu, primar Clinceni.

ADVERTISEMENT