Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Surpriză! Cine va arbitra Germania – Scoția, meciul de deschidere al EURO 2024

Cine va arbitra Germania - Scoția, primul meci de la EURO 2024. UEFA a luat o decizie surprinzătoare pentru debutul turneului final.
12.06.2024 | 19:59
Surpriza Cine va arbitra Germania  Scotia meciul de deschidere al EURO 2024
Cine va arbitra Germania - Scoția, meciul de deschidere la EURO 2024. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Francezul Clement Turpin va arbitra Germania – Scoția, meciul de deschidere al Campionatului European din 2024. Duelul are loc pe Allianz Arena din Munchen, vineri, 14 iunie, ora 22:00. Arbitrul Szymon Marciniak, unul dintre cei mai bine cotați ai momentului, va avea parte de un tratament dur la turneul final din Germania.

Surpriză! Clement Turpin va arbitra Germania – Scoția, meciul de deschidere al EURO 2024

Szymon Marciniak era arbitrul favorit pentru a conduce meciul de deschidere al EURO 2024. Mai mult decât atât, UEFA îi rezervase „centralului” polonez prima partidă a naționalei Germaniei la turneul final european.

ADVERTISEMENT

După gafa din returul semifinalelor Ligii Campionilor, Real Madrid – Bayern (2-1), UEFA s-a răzgândit. Francezul Clement Turpin va conduce meciul de deschidere al turneului final. „Centralul” va fi ajutat de la linii de către Nicolas Danos şi Benjamin Pages.

În camera VAR a fost delegat Jerome Brisard, în timp ce arbitru de rezervă este Fransois Letexier. Ultima oară, Clement Turpin a arbitrat Lorient – Clermont, scor 5-0, în ultima etapă din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Szymon Marciniak, pedepsit dur de UEFA după gafa din Liga Campionilor

Szymon Marciniak a fost protagonistul unei erori grave pe 8 mai, în prelungirile meciului retur din semifinalele Ligii Campionilor, dintre Real Madrid și Bayern Munchen, scor 2-1. În minutul 90+13, Marciniak și unul dintre arbitrii de la margine s-au grăbit să fluiere un posibil ofsaid.

Jucătorul în cauză era Matthijs de Ligt, care reușise să înscrie la finalul fazei respective. Dacă Marciniak ar fi lăsat jocul să continue, VAR ar fi putut interveni pentru a analiza faza. Pentru că Marciniak s-a grăbit, golul a fost anulat, iar VAR nu a putut interveni.

ADVERTISEMENT

Conform tabloidului german Bild, Szymon Marciniak nu va primi niciun meci al naționalei Germaniei la EURO 2024. Polonezul a fost în centrul atenției la Campionatul Mondial din 2022, când a arbitrat marea finală.

Szymon Marciniak nu va arbitra Germania la EURO 2024

Totodată, Bild a anunțat că Szymon Marciniak nu va fi delegat la vreun meci important la EURO 2024. Fostul arbitru FIFA, germanul Babak Rafati a confirmat că Szymon Marciniak nu va fi la centru la meciurile nemților.

ADVERTISEMENT

„La un Euro organizat tocmai în țara echipei nedreptățite nu va fi delegat la nicio partidă a Germaniei și cu atît mai puțin la meciul inaugural de la Munchen”. Totodată, presa din Polonia dezvăluie că Marciniak nu va primi niciun meci important la turneul final.

ADVERTISEMENT