Sporturi

Surpriză colosală în box! Anthony Joshua, făcut KO pentru prima dată în carieră de locul 14 în lume! Video

02.06.2019 | 09:30
Surpriza colosala in box Anthony Joshua facut KO pentru prima data in cariera de locul 14 in lume Video
Anthony Joshua, făcut KO pentru prima dată în carieră

Anthony Joshua, cel mai valoros boxeur din lume la categoria grea conform BoxRec, The Ring și Transnational Boxing Rankings Board, a suferit prima înfrângere din carieră, iar totul s-a întâmplat în celebra arenă Madison Square Garden din New York.

Anthony Joshua, făcut KO pentru prima dată în carieră!

Joshua intra în meciul cu Andy Ruiz Jr drept favorit cert la victorie, atât datorită palmaresului său – 22 de victorii, dintre care 21 prin KO – cât și a  nivelului adversarului pe care l-a întâlnit. Mexicanul care reprezintă SUA se află pe locul 14 în aceleași ierarhii, iar un triumf al său era creditat cu 15.00 la casele de pariuri. A fost cea mai mare surpriză înregistrată în boxul profesionist în ultimul deceniu.

Doar șapte runde a rezistat Joshua în fața lui Ruiz, care l-a pus de patru ori la podea în cele șapte runde consumate, până când arbitrul a hotărât oprirea meciului. Imediat după meci, britanicul a anunțat că vrea revanșa, însă, în același timp, i-a oferit credit adversarului său pentru victorie.

Categoria grea are astfel un nou campion mondial, Andy Ruiz Jr deținând acum simultan centurile WBA (Super), IBF, WBO și IBO. Ruiz are un record de 33 de victorii și o singură înfrângere, suferită cu Joseph Parker în 2016.

Joshua este considerat alături de Tyson Fury și Deontay Wilder unul dintre cei trei boxeuri de top la categoria grea. De altfel, înaintea acestui meci, specialiștii în box luau în calcul un eventual duel între Joshua și unul dintre Fury sau Wilder. În urma acestui eșec, șansele ca acest lucru să se mai întâmple în 2019 sunt minime. Fury și Wilder s-au întâlnit între ei, meciul terminându-se cu o remiză.

Anthony Joshua a învins de-a lungul carierei rivali importanți, precum Wladimir Klitschko, Alexander Povetkin sau Joseph Parker. Chiar și așa, valoarea sa a fost mereu pusă la îndoială de fanii boxului, aceștia așteptând ca Joshua să se lupte cu unul dintre cei doi pugiliști menționați anterior.