Sport

Surpriză de proporții în lupta pentru titlul de golgheter la Euro 2020! De ce e Ronaldo favorit

Lupta pentru titlul de golgheter la Euro 2020 a ajuns într-un moment inedit, Cristiano Ronaldo fiind favorit să se impună, deși este deja acasă.
07.07.2021 | 20:53
Surpriza de proportii in lupta pentru titlul de golgheter la Euro 2020 De ce e Ronaldo favorit
ADVERTISEMENT

Turneul final a ajuns aproape de final și până în acest moment avem o competiție extraordinară, în cele 50 de meciuri marcându-se 140 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de vis: 2,80 de goluri pe meci.

Și dacă ținem cont că ediția din 2016 a avut o medie de 2,16 goluri pe meci, ne dăm seama de apetitul ofensiv al formațiilor ce au participat la acest turneu.

ADVERTISEMENT

Bătălie aprigă la Euro 2020 pentru titlul de golgheter

Vorbind despre titlul de golgheter la Euro 2020, un trofeu râvnit de mulți atacanți, situația este oarecum inedită, deoarece Cristiano Ronaldo este în continuare marele favorit, în ciuda faptului că Portugalia a fost eliminată încă din optimi.

Căpitanul lusitanilor se află pe primul loc în acest top, cu cele cinci reușite din faza grupelor, iar Unibet îi oferă o cotă de 2,40 să rămână pe această poziție până la finalul competiției.

ADVERTISEMENT

Această variantă puțin așteptată este posibilă pentru că trei dintre cei patru jucători care îl urmează în această ierarhie au plecat și ei acasă. este vorba de Belgianul Lukaku, suedezul Emil Forsberg și francezul Karim Benzema.

În aceste condiții, singurul fotbalist care visează la tronul lui Cristiano Ronaldo este cehul Patrik Schick. Atacantul lui Bayer Leverkusen are tot 5 goluri marcate, a arătat o formă de zile mari la Euro 2020, iar Unibet i-a acordat aceeași cotă de 2,40 pentru titlul de golgheter.

ADVERTISEMENT

Pericolul vine de la englezii Kane și Sterling

Cu 3 goluri marcate până acum la turneul final, englezul Raheem Sterling este unul dintre cei care îl poate detrona pe lusitan din fruntea ierarhiei golgheterilor. Sterling a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Albionului la începutul turneului final, atunci când a și marcat cele 3 goluri.

Totuși, el nu este văzut de casele de pariuri ca cel mai mare pericol pentru Ronaldo, cota pe care i-o oferă Unibet ca să devină golgheterul Euro 2020 fiind de 18,00.

ADVERTISEMENT

Al treilea favorit după Ronaldo și Schick este tot o vedetă a naționalei Angliei, mai ales după prestațiile din ultimele meciuri. Este vorba de atacantul Harry Kane, care după un debut mai ezitant de turneu a înscris de patru ori în ultimele trei meciuri și acum reprezintă principalul pericol. Cota ca acesta să fie principalul marcator al Euro 2020 a scăzut vertiginos, Unibet oferindu-i acum doar 4,50.

Dacă în privința primului loc lucrurile sunt oarecum clare, puteți face bani frumoși dacă veți miza pe celelalte poziții în clasamentul marcatorilor. Astfel, Kane are la Unibet o cotă de 1,65 dacă va termina în primii trei, în timp ce Sterling are 2,20.

Lovitura o veți putea da însă cu italianul Immobile (două goluri marcate până acum la Euro), care este creditat la Unibet cu o cotă de 101,00 să devină golgheterul turneului final și cu una de 31,00 dacă se va poziționa pe locurile 1-3 în clasamentul celor mai buni marcatori.


  • (P) 2,40 este cota UNIBET ca Cristiano Ronaldo să fie golgheterul Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT