Sport

Surpriză de proporții pentru Universitatea Craiova! Oltenii ar putea fi gazde pe Național Arena. Cum e posibil acest scenariu

Oltenii sunt în delir după ce s-au calificat în turul 3 preliminar din Conference League. „Știința” e deja cu gândul la faza grupelor, acolo unde ar urma să joace în casa FCSB-ului.
30.07.2022 | 10:10
Surpriza de proportii pentru Universitatea Craiova Oltenii ar putea fi gazde pe National Arena Cum e posibil acest scenariu
Surpriză de proporții pentru Universitatea Craiova! Oltenii ar putea fi gazde pe Național Arena. Cum e posibil acest scenariu. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova mai are de trecut două tururi preliminare până la grupele UEFA Europa Conference League, acolo unde echipa lui Mihai Rotaru nu a ajuns niciodată. Dacă oltenii vor sparge gheața, aceștia vor evolua în primul meci de acasă pe Național Arena.

Universitatea Craiova, gazdă pe Național Arena în Conference League. Cum e posibil

Conform gsp.ro, Universitatea Craiova va fi gazdă pe Național Arena dacă se va califica în grupele Conference League. Motivul pentru care oltenii au ales casa FCSB-ului se datorează faptului că, după Oltenia, „Știința” are cei mai mulți suporteri în București. Acest lucru va fi valabil doar pentru primul meci de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii lui Laszlo Balint au un culoar favorabil spre faza grupelor. În turul 3 preliminar vor da piept cu ucrainenii de la Zorya Luhansk, formație care nu a mai jucat de jumătate de an un meci oficial. Dacă va ajunge în play-off, U Craiova va fi cap de serie și va înfrunta un adversar mai accesibil.

În cazul în care va bifa prima calificare din istorie în grupele unei competiții europene, Universitatea Craiova nu va putea juca pe „Ion Oblemenco”. Stadionul alb-albaștrilor este ocupat până la finalul lunii septembrie din cauza concertelor care vor avea loc pe arena din Bănie.

ADVERTISEMENT

UEFA solicită tuturor echipelor să anunțe încă de pe acum unde vor juca în faza grupelor, astfel că „Știința” a trebuit să rapid o decizie. Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu Primăria Capitalei și va împărți Arena Națională cu FCSB, dacă ambele formații trec de următoarele două tururi preliminare.

În play-off, oltenii ar urma să joace la Drobeta-Turnu Severin

O veste importantă pentru fanii Universității Craiova o reprezintă faptul că echipa lui Balint va juca pe „Ion Oblemenco” returul cu Zorya Luhansk, care se va desfășura pe 11 august. Primăria Craiova a fost indulgentă cu „Știința”, după ce anunțase inițial că stadionul trebuie predat pe 10 august pentru organizarea unui festival muzical.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu va putea juca însă în oraș dacă va ajunge în play-off-ul UEFA Europa Conference League. Meciul de acasă din dubla pentru calificarea în grupe ar urma să se dispute pe stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin.

Tragerea la sorți pentru play-off-ul Conference League are loc marți, 2 august, la Nyon. Universitatea Craiov se va afla în urna favoritelor datorită statutului de cap de serie al Zoryei Luhansk.

ADVERTISEMENT

În play-off, „Știința” ar urma să evite adversari puternici precum West Ham, Villarreal, Fiorentina, Slavia Praga, FC Koln sau Fenerbahce și ar putea să dea peste adversari modești:  Levski Sofia, Viking, Fehervar, AIK Stockjolm sau ȚSKA Sofia.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 3,20 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT