Sport

Surpriză extraordinară pentru Emeric Ienei! Gestul emoționat al celor de la CSA Steaua București. Video

Emeric Ienei a avut parte de o surpriză extraordinară din partea clubului Steaua, la 35 de ani distanță de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
16.07.2021 | 18:32
Surpriza extraordinara pentru Emeric Ienei Gestul emotionat al celor de la CSA Steaua Bucuresti Video
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București a inaugurat stadionul Ghencea într-o reeditare a primei partide jucate pe acest stadion în 1974, în compania sârbilor de la OFK Belgrad, câștigată de „militari” cu scorul de 6-0, în fața a peste 15.000 de spectatori.

FANATIK a fost prezent pe tot parcursul zilei la stadion și a relatat cele mai importante evenimente ale zilei în care s-a scris o nouă pagină din istoria clubului Steaua București. Emeric Ienei a fost marele absent de la această sărbătoare, însă a transmis un mesaj prin intermediul site-ul nostru către foștii săi jucători, cât și pentru suporterii steliști.

ADVERTISEMENT

Emeric Ienei, omagiat de CSA Steaua la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Gest frumos al celor din conducerea CSA Steaua București, care au trimis o copie identică a trofeului Cupei Campionilor Europeni la Oradea, prin intermediul unei echipe de jurnaliști a Steaua TV, iar fostul mare antrenor și jucător al Stelei s-a bucurat ca un copil la vederea prețiosului trofeu.

„Îmi face o mare, mare plăcere că am această Cupă. În seara aceea, toți jucătorii au vrut să doarmă câte 10-15 minute cu trofeul. Steaua, atunci, în perioada aceea, a fost o echipă extraordinară. Sigur, trebuie să ținem cont și de Barcelona, dar eu spun că am fost mai buni decât ei”, a spus cel mai de succes antrenor din istoria „militarilor”.

ADVERTISEMENT

Din cauza vârstei înaintate, a distanței mari față de București, dar mai ales din cauza problemelor de sănătate, „Nea Imi” cum este alintat de căte foștii săi elevi, nu a putut fi prezent la inaugurarea stadionului Ghencea, pe care l-a văzut doar la televizor: „Nu am văzut noul stadion, dar cu prima ocazie sper să merg să văd și eu Ghencea încă o dată”.

Arhitectul marii echipe a Stelei a rememorat cele mai frumoase amintiri de la Sevilla

Emeric Ienei și-a adus aminte de cele mai frumoase momente din finala de la Sevilla, de cum s-a relaxat echipa în finala de la Sevilla și cum au fost primiți apoi pe aeroportul Otopeni de mii de suporteri: „La revenirea în țară a fost extraordinar. Nici nu coborâsem din avion și ei ne susțineau frenetic”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare antrenor al Stelei și-a adus aminte de un moment amuzant întâmplat la plimbarea prin oraș înainte de marea finală cu FC Barcelona: „Înaintea finalei am avut programată o plimbare în parc. După cum știți, Barcelona avea fix culorile noastre. Așa că erau mulți suporteri îmbrăcați așa. ‘Ia uite, nea Imi, câți suporteri sunt cu noi’, glumeau jucătorii cu mine”. 

Ienei a crezut tot timpul că jucătorii săi pot câștiga în fața Barcelonei, chiar dacă catalanii jucau pe tărâm spaniol și păreau mari favoriți: „Am sperat atunci într-un rezultat mare, plus că le-am spus jucătorilor că în afara valorii, efortul din teren contează. A fost cel mai mare rezultat al unei echipe românești”.

ADVERTISEMENT

Emeric Ienei, despre Tudorel Stoica: „A suferit foarte mult!”

Emeric Ienei a vorbit și despre marele absent al finalei de la Sevilla, căpitanul Stelei, Tudorel Stoica, care a regretat ani în șir faptul că a fost suspendat în finala Cupei Campionilor Europeni și nu a putut ridica trofeul deasupra capului: „Tudorel Stoica a suferit foarte mult pentru că nu a jucat. Foarte mult! Duckadam, Tudorel Stoica și Pițurcă mai țin legătura cu mine, mă sună constant”.

În privința retragerii numărului 7 al lui Marius Lăcătuș, Emeric Ienei nu a vrut să comenteze foarte mult: „Nu doar Marius Lăcătuș, toți jucătorii au format un lot extraordinar”. Într-un interviu pentru FANATIK, Emeric Ienei a transmis un mesaj foștilor săi jucători: „Îmi pare rău că nu pot fi prezent. Sunt amărât că nu pot participa și supărat că nu pot ajunge. Eram împreună din nou cu foștii mei jucători, campionii Europei. Nu ne-am mai văzut de mult. Cu Boloni am vorbit aici, acasă la mine, și am avut o discuție extraordinară. Le transmit toate cele bune, iar actualilor și viitorilor jucători ale Stelei, le transmit să reușească să joace cândva la același nivel! Meciul cu OFK Belgrad nu este de fapt doar o inaugurare cu un meci amical, ci este o mare sărbătoare pentru familia Stelei”.

„Am văzut imaginile cu fostul stadion și e o adevărată bijuterie. Arată foarte bine. Sperăm că și echipa nouă a Stelei o să joace în așa fel încât spectatorii să umple stadionul. Pentru suporterii Stelei am un respect extraordinar, pentru că au fost tot timpul lângă echipă și aș dori să le spun tuturor să fie alături de Steaua și să țină cu această echipă care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Iar pentru cei care nu țin cu Steaua, sper ca echipa să joace în așa fel încât să îi oblige să țină cu Steaua”, a mai spus Emeric Ienei pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT