Surpriză IMENSĂ! Titlul în Finlanda a fost cîştigat de o echipă cu un stadion de 5000 de locuri şi valoarea lotului mai mică decât cota lui Varela

finlanda, sjk

Surpriză imensă în campionatul Finlandei! Noua campioană este Seinajoen Jalkapallokerho, o echipă dintr-un oraş cu 60.000 de locuitori şi un stadion de 5000 de locuri.

Tensiunea cîştigării titlului s-a întins pînă în ultima etapă, înaintea căreia erau trei echipe care se luptau pentru trofeu: SJK, Rovaniemi şi HJK, distanţate de cîte un punct. În ultima rundă, Seinajoen Jalkapallokerho a avut un meci uşor pe teren propriu, cu Jaro, pe care l-a cîştigat cu 2-0 şi şi-a adjudecat primul titlu din istorie.

Clubul a fost infiinţat în 2007, după fuziunea echipelor TP-Seinajoki şi Sepsi-78. După cîteva sezoane în ligile inferioare, în 2013 a promovat în prima divizie, unde a terminat pe locul doi un sezon mai tîrziu.

În acest an, aa fost şi în cupele europene, unde a pierdut în primul tur preliminar în Liga Europa, după două înfrîngeri cu 0-1 contra islandezilor de la FH.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Valoarea lotului campioanei SJK este de aproximativ 4 milioane de euro, cît cota de piaţă a fundaşului Fernando Varela de la Steaua.

CLASAMENT FINAL FINLANDA

finlanda

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775