Sport

Surpriză în Formula 1. Williams anunţă că este de vânzare după ce a rulat timp de 43 de ani în Marele Circ

29.05.2020 | 19:43
Surpriza in Formula 1 Williams anunta ca este de vanzare dupa ce a rulat timp de 43 de ani in Marele Circ
ADVERTISEMENT

Formula 1 încă nu a reuşit să-şi stabilească un calendar pentru ceea ce s-ar mai putea desfăşura din rândul Marilor Premii programate în acest an, pentru a încerca să salveze sezonul, grav lovit de pandemia de COVID 19.

Constructorul Williams anunţă că este de vânzare

Însă pentru viitorul sezon sunt toate premisele ca unul dintre cei mai titraţi constructori din campionat să nu se mai afle la start. Este vorba de Williams, care anunţă vânzarea către oricine ar dori să intre în Marele Circ.

ADVERTISEMENT

Profitând de noile reguli din Formula 1, cu noul plafon de cheltuieli stabilit la 145 de milioane de dolari, constructorul fondat de Frank Williams caută o cale de ieșire din Campionatul Mondial, după câteva sezoane în care a terminat numai pe  ultimul loc. Williams este din 1977 în Formula 1, având o vechime, așadar, de 43 de ani.

Comunicatul oficial de la Williams

Echipa britanică are 114 victorii în Grand Prix-urile de Formula 1, șapte campionate la piloți și nouă la constructori în întreaga istorie. „Avem o nouă direcție strategică pentru a ne asigura că Williams este bine poziționat și să profite de noua eră a F1.

ADVERTISEMENT

Am asigurat finanțare suplimentară din partea investitorilor externi, care oferă companiei noastre resursele pentru dezvoltarea acestui nou plan strategic”, se arată într-un comunicat dat publicității în această dimineață.

Are 114 succese în Formula 1

Williams are 114 succese în Marile Premii, însă atât la constructori, cât şi la piloţi a trecut foarte multă vreme de când nu a mai fost câştigat un titlu mondial.

ADVERTISEMENT

La ambele ultimele succese au fost două consecutive, în anii 1996 şi 1997, cel care alerga pentru echipă şi câştiga titlu la piloţi fiind în 1996 britanicul Damon Hill. Un an mai târziu canadianul Jacques Villeneuve a adus ultimul titlu,

Cei şapte piloţi campioni cu Williams

El a profitat în ultima etapă de descalificarea lui Michael Schumacher, aflat la primul sezon cu Ferrari, în urma unei coliziuni chiar cu Villeneuve.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt cei şapte piloţi campioni cu Williams, companie fondată de Sir Frank Williams, el însuşi fost pilot: Alan Jones 1980, Keke Rosberg 1982, Nelson Piquet 1987, Nigel Mansell 1992, Alain Prost 1993, Damon Hill 1996, Jacques Villeneuve

 

ADVERTISEMENT