News

Surpriză în procesul ucigașilor afaceristului Adrian Kreiner: motivul pentru care toți judecătorii sibieni au refuzat dosarul. Agresorii, mutați din oraș

Situație incredibilă în dosarul morții milionarului Adrian Kreiner, pe care nu are cine să-l judece. Întreaga secție penală de la Tribunalul Sibiu s-a declarat incompatibilă.
19.06.2024 | 16:28
Surpriza in procesul ucigasilor afaceristului Adrian Kreiner motivul pentru care toti judecatorii sibieni au refuzat dosarul Agresorii mutati din oras
Ucigașii lui Adrian Kreiner nu vor mai fi judecați la Sibiu, ci la Alba / Colaj: Fanatik / Surse foto: Poliția Română, Facebook
ADVERTISEMENT

Un nou record negativ stabilit de justiția românească, în contextul unuia dintre cele mai mediatizate cazuri din ultima perioadă. După ce procurorii au întocmit rechizitoriul într-un timp record, judecătorii și-au dat seama că nu au cum să-i judece pe cei trei inculpați.

Judecătoarea care urma să judece dosarul a făcut cerere de abținere

Cosmin Zuleam, Marian Cristian Minae și Laurențiu Ghiță, cei trei autori ai jafului din vila lui Adrian Kreiner, au fost deferiți justiției, însă procesul nu poate să înceapă. Toți judecătorii specializați pe penal din cadrul Tribunalului Sibiu au făcut cerere de abținere, invocând motive de incompatibilitate.

ADVERTISEMENT

Județul Sibiu are aproape 400.000 de locuitori și doar patru judecători arondați secției civile din cadrul tribunalului: Corina Limpede, Marius Ioan Mazilu (președinte delegat), Luminița Petrescu și Emoke Tanko (căreia i-a fost repartizat dosarul morții lui Kreiner)

Emoke Tanko este și magistratul care l-a judecat și condamnat pe timișoreanul Ilie Sitariu, șoferul celor trei agresori ai omului de afaceri. El a fost pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului și condamnat la trei ani cu suspendare. În dosarul morții lui Adrian Kreiner, Sitariu are rol de martor-cheie.

ADVERTISEMENT

În decursul procesului, judecătoarea a examinat probatoriul administrat în cursul urmăririi penale și, implicit, a analizat infracțiunea comisă de inculpatul Ilie Sitariu, prin raportare la faptele reținute în sarcina lui Zuleam, Minae și Ghiță. Sitariu nu doar că i-a dus cu mașina pe cei trei agresori, ci i-a găzduit în apartamentul său și a încercat să le facă rost de clienți pentru cele 16 ceasuri pe care aceștia le-au sustras din vila lui Kreiner.

Ceilalți trei magistrați de la secția penală sunt incompatibili

”Prin urmare, astfel stând lucrurile, soluționarea de către același judecător a dosarului în care au fost trimise în judecată persoanele favorizate de către cel condamnat anterior pentru acesta, ar ridica, în ochii unui observator independent, serioase semne de întrebare cu privire la imparțialitatea instanței de judecată”, se arată în cererea de abținere formulată de judecătoarea Emoke Tanko.

ADVERTISEMENT

Cât despre ceilalți magistrați din componența secției penală, aceștia au fost, pe rând, judecători de drepturi și libertăți, care au soluționează propunerile de măsuri preventive, în faza de urmărire penală a celor trei presupuși asasini. Potrivit normelor legale, aceștia nu mai pot judeca același dosar și pe fond, devenind, astfel, incompatibili.

La data de 4 iunie 2024, Curtea de Apel Alba Iulia (instanță superioară, care are în circumscripție județele: Alba, Hunedoara și Sibiu) a admis cererea de abținere formulată de judecătoarea Emoke Tanko și a constatat că nu se poate constitui un complet în cadrul Tribunalului Sibiu, ținând cont de starea de incompatibilitate ai celorlalți trei magistrați.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, instanța desemnată pentru a judeca dosarul morții lui Adrian Kreiner este acum Tribunalul Alba. Dosarul de omor calificat a intrat fost înregistrat aici la data de 5 iunie 2024. Imediat, Minae și Ghiță au fot mutați în Centrul de Reținere al IPJ Alba, iar două zile mai târziu s-a dispus prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile. Al treilea inculpat, Cosmin Zuleam, nu a fost încă prins.

Un afacerist din Sadova cere despăgubiri ucigașilor lui Adrian Kreiner

În dosarul de omor calificat, în afară de fiica și iubita lui Adrian Kreiner, s-a constituit parte civilă și un om de afaceri din Sadova, județul Dolj, unde cei trei inculpați au dat o spargere cu doar câteva zile înainte de descinderea de la Sibiu. Aceștia au escaladat gardul și au tăiat curentul, după care au furat bunuri în valoare de 6.000 de lei. În casă se aflau sora și tatăl afaceristului, dar, din fericire, aceștia nu s-au trezit. În timpul spargerii, cei trei au purtat cagule.

Pe 6 noiembrie 2023, Minae, Zuleam și Ghiță au pătruns în vila din Sibiu a omului de afaceri Adrian Kreiner, pe care l-au găsit într-o cameră de la parter. Proprietarul imobilului a fost lovit cu sălbăticie la nivelul capului, trunchiului și membrelor, după care a fost legat cu mâinile la spate. În imobil se mai afla fiica lui Kreiner, care a fost amenințată cu moartea.

Procurorii spun că, înainte să plece, unul dintre inculpați ”a executat o manevră de asfixie mecanică”, ce a condus la întreruperea fluxului sanguin către creier și la instalarea comei. Adrian Kreiner a murit după câteva zile, la spital.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre...
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre socrul ei celebru, după ce s-a despărţit de fiul lui!
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au...
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au ieșit la iveală
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi