Sport

Surpriză în topul audiențelor la Euro 2020! Meciul care a strâns cei mai mulți români în fața televizoarelor

Un meci din prima etapă a grupelor a doborât recordul de audiență la Euro 2020. Spre surprinderea tuturor, nu este vorba despre Franța - Germania
20.06.2021 | 14:09
Surpriza in topul audientelor la Euro 2020 Meciul care a strans cei mai multi romani in fata televizoarelor
ADVERTISEMENT

Campionatul European din această vară nu ne oferă surprize doar „la firul ierbii”, ci și în spatele micilor ecrane. Una dintre partidele disputate în prima etapă a grupelor a înregistrat cea mai mare audiență de până acum.

Să fie vorba despre Franța – Germania, încheiat cu victoria „Cocoșului Galic”, scor 1-0, după autogolul lui Hummels? Ei bine, nu. Potrivit paginademedia.ro, peste 1.600.000 de români au urmărit victoria cu 3-0 a Belgiei lui Lukaku și Hazard în fața selecționatei Rusiei.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află Finlanda – Rusia, meci decis de golul lui Aleksei Miranchuk, marcat în prelungirile primei reprize. Doar 587.000 de telespectatori au stat în după-amiaza zilei de miercuri, 12 iunie, cu ochii pe Pro TV.

Belgia – Rusia a strâns cei mai mulți români în fața micilor ecrane

Concret, măsurătorile indică un număr de 1.605.000 de români care au urmărit fiecare minut al partidei câștigate la scor de neprezentare de Belgia în fața Rusiei. Nefiind vorba despre o încărcătură istorică sau evenimente ieșite din comun, ora de start, 22:00 a avut, cel mai probabil, o contribuție importantă la aceste cifre impresionante.

ADVERTISEMENT

Golurile au fost marcate de Romero Lukaku, în minutele 10 și 88, respectiv Thomas Meunier, cu un sfert de oră înaintea fluierului de final al primei reprize. De altfel, elevii lui Roberto Martinez au învins apoi reprezentativa Danemarcei, scor 2-1 și s-au instalat confortabil pe primul loc în clasamentul grupei B.

Un singur meci a putut fi urmărit până acum pe Pro X. Este vorba despre Danemarca – Finlanda, întrerupt în minutul 43, când Christian Eriksen a suferit un stop cardiac pe gazon. La reluare, în spatele micului ecran s-au aflat doar 206.000 de români.

ADVERTISEMENT

Începe ultima etapă a grupelor. Anglia, în pericol să rateze calificarea în optimi

Doar Italia, Olanda și Belgia sunt echipele care se pot lăuda cu maxim de puncte înaintea ultimei etape din faza grupelor. În timp ce ”Squadra Azzurra” este sigură de prezența în optimi, dar nu știe pe ce loc se va clasa, Olanda nu mai poate pierde statutul de lideri, iar Belgia se va afla printre cele patru echipe care merg mai departe, în cazul în care va ajunge pe poziția a treia.

Cea mai mare surpriză ar putea veni, însă, din grupa D. Asta pentru că naționala Angliei a acumulat doar patru puncte și riscă, dacă nu obține victoria în fața Cehiei, să rateze calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.

ADVERTISEMENT

De altfel, foștii internaționali au criticat deciziile selecționerului Gareth Southgate în momentele – cheie ale meciului cu Scoția – încheiat la egalitate, 0-0 – și au avertizat că jocul echipei are nevoie de mai multă creativitate.

E dezamăgitor, într-adevăr. Foden nu ar fi trebuit în niciun caz să fie scos de pe teren în această seară. Îl ai pe Sancho pe banca de rezerve – un jucător care a reușit 15 goluri și 20 de pase decisive în sezonul recent încheiat – și tu nu-l folosești deloc.

Avem nevoie de creativitate în joc. Putem vorbi despre Harry Kane sau despre șansele pe care le-ar fi putut avea, dar vă întreb – am creat îndeajuns de mult? Noi, englezii, trebuie să câștigăm acest turneu final. Sunt jenat de ce am văzut”, a  reacționat Ian Wright la ITV, imediat după fluierul de final al meciului cu Scoția.

Și Graeme Souness a criticat în termeni duri prestația naționalei Albionului. „Fotbalul nu se întoarce acasă cu echipa asta, sincer să vă spun. Harry Kane a fost și acum numai o umbră a golgeterului pe care-l știm.

A arătat prea greoi, lipsit de entuziasm în ambele meciuri, iar fundașilor adverși le-a fost ușor să-l marcheze. Dar nici n-a primit pase, pentru că și mijlocul Angliei a suferit”, au fost cuvintele rostite la microfonul Sky Sports de fostul căpitan al lui Liverpool.

ADVERTISEMENT