Sport

Surpriză în Trofeul “Carpaţi”! România – România B se joacă acum în finală

24.11.2018 | 18:34
Surpriza in Trofeul Carpati Romania  Romania B se joaca acum in finala

Trofeul “Carpaţi” a ajuns la ediţia cu numărul 51, iar România B a produs marea surpriză a competiţiei din acest an. Lotul secund al naţionalei de handbal feminin a învins-o pe Rusia, campioana olimpică de la Rio de Janeiro, scor 25-24. Selecţionata pregătită de Evgheni Trefilov este văzută drept una dintre favorite la câştigarea Campionatului European din Franţa, care se va disputa în perioada 29 noiembrie-16 decembrie.

UPDATE, 24 noiembrie, ora 18:30 / A început finala Trofeului “Carpaţi”. România – România B se joacă în Sala Polivalentă în ultima competiţie înainte de Campionatul European de handbal feminin din Franţa. VEZI MECIUL AICI.


UPDATE, ora 20:00 / Echipa naţională a României a învins Serbia, scor 29-26, după ce la pauză, selecţionata antrenată de Ambros Martin era condusă, scor 13-15. După pauză, româncele au făcut spectacol şi la un moment dat s-au distanţat chiar şi la cinci goluri. În finala Trofeului “Carpaţi” se vor duela România şi România B.


Având în componenţă zece handbaliste aflate în lotul preliminar pentru Campionatul European din Franţa, România B a reuşit să facă un meci foarte bun, în special în apărare. La pauză, Rusia conducea, scor 12-11, iar campioana olimpică se gândea deja la finala Trofeului “Carpaţi”.

Surpriză în primul meci de la Trofeul “Carpaţi”

După pauză, România B a reuşit să producă marea surpriză în Trofeul “Carpaţi”. Cu Bianca Bazaliu în mare formă, selecţionata secundă pregătită de Ambros Martin a reuşit să obţină victoria, scor 25-24, în meciul jucat în Sala Polivalentă. Rusia, vicecampioana olimpică de la Rio de Janeiro, a venit la Bucureşti fără patru dintre vedetele echipei (Viahireva, Dmitrieva, Kuznețova și Petrova), lăsate de Evgheni Trefilov să se odihnească. “Sunt obosite după partidele de cupă europeană. Jucătoarele tinere vor avea șansa să arate ce pot”, a declarat selecţionerul rus înainte de meciul cu România B.

De la 18:30, echipa naţională a României va juca împotriva Serbiei, în a doua semifinală de la Trofeul “Carpaţi”. Sârboaicele, antrenate de Ljubomir Obradovic, au venit la Bucureşti cu toate vedetele, printre care se numără Andrea Lekic sau Dragana Cvijic, jucătoarele lui CSM Bucureşti. Finalele competiţiei se vor disputa sâmbătă, aceste meciuri fiind ultimul test al româncelor înainte de Campionatul European de handbal feminin din Franţa. La turneul final, selecţionata antrenată de Ambros Martin se află în Grupa D, alături de Germania, Norvegia şi Olanda. Primele trei echipe clasate se vor califica în grupele principale.

Surpriză în Trofeul "Carpaţi". România B a învins Rusia
Surpriză în Trofeul “Carpaţi”. România B a învins Rusia