News

Surpriză la concursul pentru posturile de directori CNAS. Doar 5 candidați au trecut examenul

18.05.2021 | 14:47
Surpriza la concursul pentru posturile de directori CNAS Doar 5 candidati au trecut examenul
ADVERTISEMENT

La concursul pentru posturile de directori CNAS examinatorii au avut parte de o surpriză. Doar cinci candidați au trecut examenul.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs posturile de directori generali în mai multe județe. Dintre cei 60 de candidați înscriși 54 au fost admiși pentru susținerea examenului.

ADVERTISEMENT

Cinci județe Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud au un nou director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Surpriză la concursul pentru posturile de directori CNAS

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat de urgență un concurs pentru ocuparea funcției de director.  În cele mai multe județe postul a rămas vacant.

ADVERTISEMENT

În prima fază, 60 de candidați și-au depus dosarele pentru ocuparea funcției de director general. 54 au fost admiși pentru a susține proba. Surpriză totala însă. În data de 6 mai s-au prezentat doar 33 de doritori. Punctajul pe care ar fi trebuit să-l obțină era de 70 de puncte, mult prea mult pentru unii. Astfel , doar cinci au ajuns să susțină și ultimul examen. Cei cinci candidați rămași în cursă au ocupat locurile vacante din județele Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud.

Candidații care au picat examenul spun că subiectele au fost destul de dificile.

“A fost un examen normal, cum se dau toate examenele. Dar foarte mult de învățat. A fost foarte multă legislație. Pentru cei care au avut timp să se pregătească se putea cuprinde legislația, pentru cei care nu au avut timp să se pregătească, așa cum am fost și eu, nu am reușit să cuprind toată legislația”, a spus un candidat pentru Europa Liberă.

ADVERTISEMENT

CNAS organizează un nou concurs

Un nou concurs pentru posturile vacante de directori generali va avea loc în vară.

“Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante.

Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc.

ADVERTISEMENT

La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Bugetul CNAS este de 45 de miliarde de lei, bani împărțiți la toate cele 43 de case județene de sănătate.

ADVERTISEMENT