Life

Surpriză la malul Mării Negre, în Sâmbăta Mare. Apariția care i-a fascinat pe turiști

Turiștii aflați în Sâmbăta Mare pe plaja din Năvodari au avut parte de un adevărat spectacol al naturii. Apariția rară i-a captivat.
04.05.2024 | 15:42
Surpriza la malul Marii Negre in Sambata Mare Aparitia care ia fascinat pe turisti
Creatiura care și-a făcut apariția în Sâmbăta Mare pe plaja din Năvodari. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apariția neobișnuită pe plaja din Năvodari care i-a fascinat pe cei ajunși la mare de Paște. S-a întâmplat chiar în Sâmbăta Mare, iar specialiștii au oferit și explicația.

Apariția rară de pe plaja din Năvodari care i-a cucerit pe turiști

Turiștii sau localnicii care au ieșit în Sâmbăta Mare la plimbare pe plaja din Năvodari s-au bucurat de un adevărat spectacol al naturii. Cu o zi înainte de Paște, chiar pe mal, și-a făcut apariția o creatură rară. 

ADVERTISEMENT

În apele Mării Negre, în mod neașteptat, și-a făcut simțită prezența un grup de pelicani. Deși nu este prima oară când această specie este văzută în stațiunile din județul Constanța, aceste păsări migrează spre Delta Dunării.

Adrian Bîlbă a oferit explicația despre apariția recentă a pelicanilor la malul Mării Negre. Cercetătorul susține că păsările s-au apropiat de apă dintr-un motiv cât se poate de simplu: nevoia de hrană.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceștia au nevoie și să se odihnească din când în când, ținând cont de faptul că migrația lor începe din țări îndepărtate, precum Grecia sau chiar din nordul Africii. Vremea din ultima perioadă a contribuit și ea la apariție.

„Prezența pelicanilor pe mare este cumva logică. Ei au venit după pește. În traseul migrațional, crețul vine din Grecia, iar ceilalți vin din nordul Africii. Se mai uită, se mai și odihnesc. Dar în același timp caută și hrană.

ADVERTISEMENT

Iar dacă găsesc un pește, doi, iar în perioada asta pot găsi, pentru că marea a fost vânzolită, apa este mai dulce, sunt și specii de apă dulce cu care ei sunt obișnuiți și pot să mai și stea câteva zile până când în final se duc spre zonele de cuibărire, în Deltă”, a explicat specialistul despre apariția de la malul Mării Negre, conform antena3.ro.

Nu este prima surpriză de care turiștii au avut parte anul acesta

Pe de altă parte, apariția pelicanilor pe plaja din Năvodari nu este prima surpriză de care turiștii au avut parte anul acesta. Alte forme naturale spectaculoase au putut fi admirate.

ADVERTISEMENT

De exemplu, apa mării a căpătat o culoare turcoaz, fenomen ce are mai multe explicații. Nuanța poate fi dată, pe de o parte, de alge. Iar o întâmplare ciudată a fost cea în care apă părea că fierbe- ceea ce numește inversiune termică, notează cancan.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: