Fotbal intern

Surpriza lui Victor Pițurcă! Fortes a fost revitalizat de antrenorul Universității Craiova şi ar putea juca împotriva FCSB. EXCLUSIV

15.09.2019 | 12:42
Surpriza lui Victor Piturca Fortes a fost revitalizat de antrenorul Universitatii Craiova si ar putea juca impotriva FCSB EXCLUSIV

Victor Pițurcă a profitat de cele două săptămâni de pauză în care s-au jucat meciurile internaționale și a făcut un mini stagiu de pregătire spartan cu jucătorii Universității Craiova. Noul antrenor a avut prilejul să își cunoască noua echipă și să evalueze nivelul jucătorilor. FANATIK a aflat că unul dintre jucătorii care i-au luat ochii lui Pițurcă în această perioadă este Carlos Fortes, atacantul “damnat” de Papură.

Surpriza lui Victor Pițurcă. Fortes i-a luat ochii la antrenamente şi ar putea juca  contra FCSB

Atacantul adus de la Gaz Metan Mediaș a avut un început de sezon foarte slab, cu multe ratări care i-au exasperat pe olteni. După “dubla” din Europa League cu AEK Atena, atacantul a fost tras pe linie moartă de Papură, el nefiind în lot în ultimele trei etape din Casa Pariurilor Liga 1. S-a pus problema unei cedări împrumut a atacantului, însă venirea lui Victor Pițurcă l-a salvat pe Carlos Fortes.

Mai mult, în săptămâna “spartană” de pregătire, Carlos Fortes l-a impresionat pe Pițurcă prin modul în care s-a pregătit, dar și de calitățile pe care le are. FANATIK a aflat că Piți a fost uimit de mobilitatea pe care o are atacantul, la cât de masiv este.

Surpriza lui Victor Pițurcă pentru meciul cu FCSB! Fortes, revitalizat de antrenorul Universității Craiova. EXCLUSIV
Surpriza lui Victor Pițurcă pentru meciul cu FCSB! Fortes, revitalizat de antrenorul Universității Craiova. EXCLUSIV FOTO: Carlos Fortes se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Sabail FK din cadrul Preliminariilor Ligii Europa, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, joi 18 iulie 2019.

“În mare, primul 11 este conturat. Mai sunt două-trei posturi pentru care mă voi decide”

La antrenamente, Carlos Fortes a părut mult mai mobil decât Mihai Roman, căruia i-a fost superior și la capitolul forță fizică: este mai bătăios, protejează bine mingea. Astfel că Fortes are chiar şansa să intre chiar şi în meciul cu FCSB.

Atacantul adus de la Gaz Metan Mediaș are șansa să se impună în echipă având în vedere că Andrei Ivan nu este încă pregătit 100% din punct de vedere fizic şi nu poate duce un meci întreg la intensitate maximă, iar celălalt atacant central, Elvir Koljic, este în continuare accidentat: “În mare, primul 11 este conturat. Mai sunt două-trei posturi pentru care mă voi decide. Nou-veniții mai au nevoie de timp, încă nu sunt pregătiți, au avut o lungă perioadă de inactivitate. Bancu și Kolic au probleme, Ioniță s-a accidentat, însă nu este problemă”, a spus Pițurcă.

Surpriza lui Victor Pițurcă pentru meciul cu FCSB! Fortes, revitalizat de antrenorul Universității Craiova. EXCLUSIV
Surpriza lui Victor Pițurcă pentru meciul cu FCSB! Fortes, revitalizat de antrenorul Universității Craiova. EXCLUSIV FOTO: Fotbalistii Universitatii Craiova la primul antrenament sub comanda lui Victor Piturca, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, marti 3 septembrie 2019.

Pițurcă i-a luat apărarea lui Fortes încă din start: “Eu am încredere în calitățile lui”

De altfel, Victor Pițurcă i-a luat apărarea lui Carlos Fortes încă de la prima conferință de presă ca manager general al Universității Craiova, când a fost întrebat dacă se va renunța la atacant: “Știu că ei (suporterii) sunt supărați pe Fortes, dar eu cred în el. Suferă și el foarte mult că nu joacă la valoarea lui și eu am încredere în calitățile lui. Dacă nu va fi așa, nu va fi la Craiova. Eu îi rog să susțină această echipă și absolut orice jucător care intră în teren”

Carlos Fortes a marcat un gol în acest sezon, în victoria cu 3-2 împotriva lui Sabail, în turul 1 preliminar din Europa League. Atacantul a fost folosit o singură dată ca titular în campionat și în ultimele trei meciuri ale oltenilor a fost lăsat în afara lotului de Corneliu Papură.

Surpriza lui Victor Pițurcă pentru meciul cu FCSB! Fortes, revitalizat de antrenorul Universității Craiova. EXCLUSIV
Surpriza lui Victor Pițurcă pentru meciul cu FCSB! Fortes, revitalizat de antrenorul Universității Craiova. EXCLUSIV FOTO: Carlos Fortes se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Sabail FK din cadrul Preliminariilor Ligii Europa, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova
  • 600.000 de euro este cota lui Carlos Fortes
  • 200.000 de euro a plătit U Craiova către Gaz Metan pentru transfer