Fotbal international

Surpriză mare în Cupa Franței! O echipă din Insulele Reunion s-a calificat în „16-imile” competiției

05.01.2020 | 15:44
Surpriza mare in Cupa Frantei O echipa din Insulele Reunion sa calificat in 16imile competitiei
ADVERTISEMENT

O echipă din Insulele Reunion s-a calificat în „16-imile” Cupei Franței și a produs cea mai mare surpiză a competiției. JS Saint-Pierroise a trecut de Niort cu 2-1 și a egalat cea mai bună performanță a unei echipe din afara Europei în Cupa Franței, care datează din 1989.

O echipă din Insulele Reunion s-a calificat în 16-imile Cupei Franței

JS Saint-Pierroise, formație din prima ligă din Insulele Reunion, a produs o surpriză imensă în Cupa Franței și a reușit să treacă de Niort, echipă care evoluează în Liga a doua franceză. Saint-Pierroise a egalat recordul lui Galder Kourou, o echipă din Guyana Franceză, care a ajuns până în „16-imile” competiției în 1989.

ADVERTISEMENT

Cupa Franței se joacă pe 5 continente, acest lucru fiind posibil pentru că Franța are mai multe țări sub administrație, precum: Guyana Franceză (America de Sud), Noua Caledonie și Polinezia Franceză (Oceania), Insulele Reunion și Insulele Maiote (Africa), Guadelupa, Martinica, Sfântul Martin și Sfântul Bartolomeu (America de Nord) și Sfântul Petru și Miquelon (America Centrală).

Federația plătește deplasările și cazările

Este greu de crezut că echipe din Polinezia Franceză sau din Noua Caledonie au un buget atât de mare pentru a le asigura deplasarea în Franța și cazarea jucătorilor. Federația Franceză de Fotbal le asigură toate condițiile echipelor din afara Europei pentru a putea juca în Cupa Franței, încă din 1975.

ADVERTISEMENT

Saint-Pierroise, formație care tocmai s-a calificat în „16-imile” competiției, s-a deplasat 12.000 de kilometri pentru a juca împotriva lui Jura Sud, echipă din liga a 5-a Franceză, iar din acel moment, micuța echipă din Insulele Reunion și-a început aventura.

Rezultatele lui Saint-Pierroise în Cupa Franței:

  • Jura Sud – JS Saint-Pierroise 0-1
  • Saint-Pierroise – Thaon 2-1
  • Niort – Saint-Pierroise 1-2