Sport

Surpriză pe piaţa media! Cine va comenta la TV meciul FC U Craiova – FCSB

De la sfârșitul acestei săptămâni și postul TV generalist Prima va transmite meciuri de fotbal. Primul dintre acestea, FC U Craiova – FCSB, va fi comentat de un jurnalist celebru, din afara fenomenului sportiv.
16.09.2021 | 19:21
Surpriză pe piaţa media! Cine va comenta la TV meciul FC U Craiova – FCSB
Sursa foto: ebsradio.ro
ADVERTISEMENT

Prima TV va transmite la sfârșitul acestei săptămâni primul meci de fotbal din Liga 1. Postul generalist a achiziționat drepturile pentru fiecare meci al etapei programat în ziua de sâmbătă.

Până acum Prima TV a mai transmis meciuri ale echipelor românești din cupele europene, iar de anul viitor va transmite și meciurile echipei naționale.

Un îndrăgit jurnalist va comenta FC U Craiova – FCSB

Pentru a marca această premieră, transmisia primului joc din Liga 1, șefii de la Prima TV i-au propus lui Dragoș Pătraru să facă echipă cu Bogdan Cosmescu pentru a comenta meciul FC U Craiova – FCSB.

ADVERTISEMENT

”La ce fotbal avem noi, oricine poate să-l comenteze. Avem doar sferturi și jumătăți de fotbaliști”, a reacționat Dragoș Pătraru, după ce a acceptat provocarea.

Astfel, meciul FC U Craiova – FCSB va fi primul transmis de patru televiziuni din România simultan, pe lângă Prima fiind redat și de celelalte trei televiziuni de sport care au achiziționat drepturile de retransmisie a meciurilor din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Deși s-a consacrat ca realizator al emisiunii ”Starea nației”, Dragoș Pătraru nu străin de jurnalismul sportiv. În tinerețe a moderat o emisiune de sport la Radio Contact, iar în anul 2000 și-a înființat propriul ziar de sport, ”Fair Play de Prahova”.

Potrivit GSP.ro, administratorii Prima TV iau în calcul ca pe viitor și alte vedete ale postului să comenteze partidele de fotbal de sâmbătă seara.

ADVERTISEMENT

Prima TV va transmite meciurile naționalei României în următorii 4 ani

La începutul lunii august administratorii Clever Media, compania care administrează postul generalist Prima TV a anunțat că a achiziționat pachetul de meciuri ale echipei naționale, împreună cu Antea1.

Practic cele două televiziuni vor împărți meciurile ”tricolorilor” și vor putea să aleagă ce partide transmit, cu mențiunea că Antena 1 are prioritate.

ADVERTISEMENT

Meciurile transmise vor fi cele din preliminariile pentru Euro 2024 și Cupa Mondială din 2026, dar și jocurile din Nations League.

În plus, pentru a-și fideliza telespectatorii, administratorii Prima TV au anunțat că meciurile echipei naționale vor fi transmise și pe platforma primaplay.ro.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik