Sport

Nicolae Dică a procedat exact cum a anunțat Fanatik în urmă cu două zile. Cine e surpriza din lotul FCSB pentru meciul cu Silkeborg

Revenit după o accidentare, Andrei Dumiter face parte din lotul lui FCSB pentru partida de joi cu Silkeborg, din runda a treia a grupelor Conference League.
05.10.2022 | 14:03
Nicolae Dica a procedat exact cum a anuntat Fanatik in urma cu doua zile Cine e surpriza din lotul FCSB pentru meciul cu Silkeborg
Revenit după accidentare, Dumiter a făcut deplasarea în Danemarca și ar putea să revină la prima echipă pentru prima dată din luna mai. FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Imediat după victoria cu FC Argeș, 3-2, Nicolae Dică reafirma prioritatea FCSB: campionatul. Și spunea că va menaja 4-5 jucători la meciul cu Silkeborg, de joi, din runda a treia a grupelor Conference League. În cele din urmă, după cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, 7 titulari nu au făcut deplasarea în Danemarca. În schimb, în lot sunt surprize. Între care și un jucător revenit după o accidentare.

Cu Silkeborg, Nicolae Dică merge pe mâna jucătorilor utilizați mai puțin

18 jucători au făcut deplasarea în Danemarca, pentru meciul cu Silkeborg. De pe listă lipsesc golgeterul FCSB în Europa – Andrei Cordea, cel mai bun marcator din SuperLiga – Andrea Compagno, dar și căpitanul Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

În plus, Radunovic, revenit accidentat de la națională, ați aflat deja, este în Serbia, la ”vraciul” Marijana Kovacevic. Și speră, ca și conducerea tehnică, într-o refacere rapidă. Așa cum s-a întâmplat, tot în acest sezon, și cu Coman.

Pe lista celor odihniți pentru partida cu Petrolul, programată duminică, în runda a 12-a din SuperLiga, se mai numără și Edjouma, Olaru sau Tamm. Ultimul cu atât mai mult cu cât, potrivit lui Mihai Stoica, a fost ”forțat” în jocul cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Mai mult, lista indisponibililor la meciul cu Silkeborg este completată și de alți doi jucători, Billel Omrani și Boban Nikolov. Transferuri recente la FCSB, nu aveau drept de joc, nefiind pe lista UEFA.

În replică, după ce nu a putut evolua contra lui FC Argeș, fiind suspendat, Joyskim Dawa s-a urcat în avionul pentru Danemarca. Și, alături de Târnovanu, reprezintă numele cu statut de titulari.

ADVERTISEMENT

Aceasta în condițiile în care „11”-le probabil arată astfel: Târnovanu – Crețu, Haruț, Dawa, Boboc – Oaidă, Dulca, Radaslavescu – Miculescu, B. Rusu, Oct. Popescu.

Andrei Dumiter, surpriza din lotul lui Nicolae Dică pentru meciul Silkeborg – FCSB

Crețu și Oaidă sunt între jucătorii cu o prezență mai consistentă în această stagiune. Iar de la ceilalți, și cu precădere de la Octavian Popescu și Miculescu, care au devenit soluții alternative, se așteaptă să probeze că vor să prindă constant primul 11.

ADVERTISEMENT

De precizat că din lotul deplasat în Danemarca face parte și Andrei Dumiter. Un jucător care, din pricina unei accidentări, a lipsit luni bune. Ultima sa apariție fiind consemnată în luna mai.

S-a refăcut însă și a arătat poftă de joc la FCSB 2, pentru care a marcat de două ori contra lui CS Dinamo. Iar acum, iată, face parte din lot. Și poate să fie, alături de Ianis Stoica, o soluție pentru atac.

Un alt nume care revine în lot este Rachid Bouhenna. El a evoluat în doar patru partide pentru bucureșteni, dar, după care a fost criticat dur de patronul Gigi Becali, nu a mai fost folosit. Mai ales că a fost și accidentat.

Fiecare dintre ei ar trebui, la acest meci, să probeze că merită un alt statut la echipă. Așa cum, de altfel, declara, vizavi de Ianis Stoica, Nicolae Dică.

”A avut șansa, nu a profitat de ea, trebuie să muncească, iar atunci când va avea șansa din nou să dea ranadamentul cel mai bun.

Să arate că s-a greșit față de el. E vorba și de oricare alt jucător, nu doar despre el”, spunea Dică, vizavi de nemulțumirea tânărului atacant legată de numărul de minute în care este folosit.

Lotul deplasat de FCSB în Danemarca pentru meciul cu Silkeborg:

  • Portari: Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad;
  • Fundași: Valentin Crețu, Radu Boboc, Rachid Bouhenna, Joyskim Dawa, Denis Haruț, Alexandru Pantea, Sorin Șerban;
  • Mijlocași: Alexandru Musi, Eduard Radaslavescu, Marco Dulca, Răzvan Oaidă, Octavian Popescu;
  • Atacanți: Bogdan Rusu, David Miculescu, Ianis Stoica, Andrei Dumiter.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,20 este cota pentru ”peste 3,5 goluri” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT