News

Surpriză pentru vameșii francezi. Au găsit o tonă de canabis în tirul unui român

28.02.2021 | 14:44
Surpriză pentru vameșii francezi. Au găsit o tonă de canabis în tirul unui român
Surpriză pentru vameșii francezi. Au găsit o tonă de canabis în tirul unui român Foto: Le Berry Républicain
ADVERTISEMENT

Vameșii francezi au confiscat aproape o tonă de canabis dintr-un camion înmatriculat în România pe care l-au oprit pe autostrada A71, la vama Bourges.

Șoferul, un cetățean român în vârstă de 40 de ani, a fost arestat preventiv vineri seară. Prețul de revânzare al canabisului confiscat este estimat la aproximativ nouă milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cantitatea record vine după ce, în decembrie anul trecut, vameșii au confiscat alte 650 de kilograme din același produs, în același loc.

Șoferul venea din Spania și se îndrepta spre Paris

Într-o misiune de control pe autostrada A71, vameșii din brigada de supraveghere internă Bourges au ales joi, 25 februarie dintre vehicule un vehicul greu înmatriculat în România. Apoi l-au invitat să meargă la cabina de taxare Bourges pentru a-i controla remorca.

ADVERTISEMENT

În timpul inspecției, vameșii au descoperit o încărcătură formată din cutii de lemn, închise și înșurubate. Deschiderea lăzilor a identificat apoi prezența canabisului ambalat în sacoșe de iută sintetică, scrie publicația Le Berry Républicain.

Foto: Le Berry Républicain

Șoferul a fost audiat de jandarmi înainte de a fi pus sub acuzare ca parte a unei anchete penale pentru trafic de droguri. S-ar fi limitat să declare că a plecat din Spania la volanul camionului, apoi a fost oprit de lucrătorii vamali. Se presupune că se îndrepta spre regiunea Parisului.

O altă captură majoră după cea din decembrie anul trecut

Pe 2 decembrie, aceiași vameși au pus mâna pe peste 650 de kilograme de canabis, ascuns în mijlocul unei încărcături de textile, în timpul unui control efectuat pe autostrada A71, tot în Bourges.

ADVERTISEMENT

Aceasta avea o valoare estimată de revânzare de 6,5 milioane de euro. Camionul venea din Spania și mergea în Belgia.

Într-un comunicat de presă, Olivier Dussopt, ministrul delegat pe lângă ministrul Economiei, Finanțelor și Redresării Economice, responsabil cu conturile publice, a transmis felicitările către autorii sechestrului: „Ca parte a rolului său de a proteja cetățenii și teritoriul, Vama franceză luptă împotriva crimei organizate. Această sechestru remarcabil ilustrează acțiunea zilnică a serviciilor vamale în lupta împotriva traficului de droguri și angajamentul lor neclintit în serviciul statului.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri