SURPRIZĂ! Dinamovistul Rotariu a ales altă meserie!

Internaţionalul de juniori al "cîinilor" a avut programat, în această vară, examenul de Bacalaureat. Mijlocaşul ofensiv şi-a amînat însă probele scrise pentru sesiunea din toamnă, din...
14.07.2014 | 15:00
SURPRIZA Dinamovistul Rotariu a ales alta meserie
ADVERTISEMENT

Internaţionalul de juniori al “cîinilor” a avut programat, în această vară, examenul de Bacalaureat. Mijlocaşul ofensiv şi-a amînat însă probele scrise pentru sesiunea din toamnă, din cauză că a dorit să participe cu Dinamo la cantonamentul din Anglia.

Dorin Rotariu a fost cel mai în vogă elev al lui Stoican din primăvară. Din păcate pentru el, nu datorită evoluţiilor din teren, ci din pricina scandalului legat de impresarul pe care l-a ales jucătorul, şi anume pe Anamaria Prodan, un agent neagreat în “Ştefan cel Mare”. Fotbalistul s-a aflat chiar aproape de o despărţire de roş-albi , ca o ultimă soluţie pentru aplanarea tensiunilor şi pentru liniştea psihică a fotbalistului. Nu s-a ajuns la această variantă, astfel că Rotariu s-a concentrat pe viitorul său la Dinamo. Şefii i-au mărit salariul la 2500 de euro pe lună şi i-au oferit şi alte facilităţi: un apartament cu trei camere şi o maşină Mercedes.

ADVERTISEMENT

Pe diplomă scrie tehnician în activităţi economice

Logic, fiind fotbalist legitimat în “Groapă”, Dorin s-a stabilit în Bucureşti, deocamdată doar alături de mamă. Totuşi, elev în clasa a XII-a, Rotariu nu s-a transferat la o şcoală din Capitală, ci a rămas înmatriculat la un liceu particular din Timişoara, “Ioan Slavici”. Organigrama şi planul de organizare a respectivei instituţii de învăţămînt i-au permis dinamovistului să nu frecventeze cursurile. Dar a absolvit cele 12 clase şi a fost înscris în examenul de Bacalaureat. În primăvara acestui an, odată cu încheierea celor 12 ani de şcoală, Rotariu a primit o diplomă ce îi legitimează jucătorului o meserie: tehnician în activităţi economice. Adică poate fi contabil. Asta îndseamnă că după abandonarea carierei de fotbalist, dacă nu va dori să continue în fenomen, Dorin se va putea ocupa de actele unei firme, instituţii, etc.

“Mie îmi place să citesc, prefer Shakespeare”

Chiar dacă a absolvit un profil real, vedeta lui Dinamo are înclinaţii spre profilul uman. Rotariu le-a mărturisit apropiaţilor că preferă literatura, mai ales pe cea engleză. “Dacă am timp, mie îmi place să citesc. Aleg operele lui Shakespeare. Adevărul este că nu prea am ajuns pe la liceu, din cauza programului de fotbalist, am mers doar la examene. Am fost înscris la un liceu privat, cu un alt mod de pregătire decît instituţiile de stat”, le-a spus Dorin prietenilor. Între două meciuri din Liga I, jucătorul de 18 ani se pregăteşte pentru Bac. Probele ce îi vor da de furcă în toamnă sînt: limba şi literatura română, limba engleză, matematică şi geografie.

ADVERTISEMENT

Moggi a pus ochii pe el

Tînărul lui Dinamo l-a impresionat pînă şi pe Luciano Moggi, fostul şef al lui Juventus Torino. Italianul a negociat cu Negoiţă şi Anghelache preluarea managerială a clubului, pe durata unui an de zile, însă afacerea nu s-a mai realizat. Totuşi, în timpul discuţiilor, Moggi le-a promis roş-albilor că, dacă se vor înţelege, îl va transfera cu siguranţă pe Rotariu la în Serie A, acolo unde are multe intrări.

7 goluri a marcat Dorin Rotariu pentru Dinamo în sezonul trecut de Liga 1

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!  

Tags: