News

Surpriză uriașă la Apele Române. ”Animalul politic”, demisionar în aprilie, rămâne într-o funcție importantă

11.05.2021 | 15:21
Surpriza uriasa la Apele Romane Animalul politic demisionar in aprilie ramane intro functie importanta
ADVERTISEMENT

Surpriză de proporții la Administrația Bazinală Apă Prut – Bârlad de la Apele Române. ”Animalul politic” care și-a dat demisia în aprilie din funcția de director rămâne într-o funcție importantă.

”Animalul politic” de la Apele Române rămâne pe poziție. Demisia din aprilie, una de formă

Petru Avram, cel care s-a autointitulat ”animal politic”, plecase de la Apele Române Iași, la scurt timp după ce DNA a anunțat că l-a pus sub acuzare.

ADVERTISEMENT

În realitate, demisia lui a fost una de formă, scriu cei de la Bugetul. Avram urmează să fie numit ca director-adjunct al instituției. Chiar acesta a confirmat informația pentru sursa citată.

La scurt timp după ce a renunțat la poziția de director general, Avram va trece imediat pe poziția de director-adjunct. Acesta a făcut o rocadă cu Șerban Chihaia, care din director-adjunct a devenit director general.

ADVERTISEMENT

Angajat în cadrul ABA Prut-Bârlad Apele Române din anul 2012, Avram a ocupat mai multe poziții de-a lungul timpului.

Petru Avram este un apropiat al liberalului Costel Alexe, și el pus recent sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție, șeful CJ Iași fiind suspectat de luare de mită şi instigare la delapidare.

ADVERTISEMENT

”Animalul politic” de la Apele Române, pus sub acuzare de DNA în cazul angajării unei chelnerițe

Petru Avram, numit director pe linie de partid la administraţia din Iaşi a Apelor Române, şi-a dat demisia pe 28 aprilie, din funcţie. Decizia a venit la două zile după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva sa în cazul angajării unei chelneriţei pe postul de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad.

”Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviţei ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecţi, primarul Saghin Virgil, secretara generală a comunei Boca Ana şi directorul ABA Prut-Bârlad Avram Petru, dar şi beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviţei, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri şi că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detaşare, în funcţia urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iaşi”, se arată în comunicatul de presă transmis pe 27 aprilie, de procurori.

ADVERTISEMENT

În februarie, la momentul angajării acestei tinere, încă director al ABA Prut – Bârlad la acea vreme, Petru Avram, spunea că treaba ei era să primească date din teren, să le introducă în sistem şi să le trimită altora.

”Nu este treaba ei să ştie detalii tehnice, de ele se ocupă echipele şi responsabilii de la faţa locului“, a ţinut să precizeze la acel moment Petru Avram. Lipsa de cunoștințe a tinerei angajate a fost scoasă la iveală de Gabi Musteaţă, director tehnic la Apele Române, ABA Prut-Bârlad, care ulterior a fost înlăturat din funcţie.

La acea dată, Gabi Musteață, descria ”calitățile” tinerei pe care ”Animalul politic” Avram a impus-o la Apele Române Prut-Bârlad:

”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății?

Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat”, spunea Musteață, într-un interviu pentru Recorder.

ADVERTISEMENT
Tags: