Sport

Surpriză uriașă la Bayern Munchen. Doi oameni importanți au fost dați afară imediat după titlul câștigat dramatic în Bundesliga: „Clubul mi-a interzis asta”

Bayern Munchen a concediat doi oameni de bază, deși a obținut titlul în Bundesliga. „Bavarezii” s-au impus dramatic în lupta cu Borussia Dortmund.
27.05.2023 | 20:10
Surpriza uriasa la Bayern Munchen Doi oameni importanti au fost dati afara imediat dupa titlul castigat dramatic in Bundesliga Clubul mia interzis asta
Bayern Munchen s-a despărțit de doi oameni de bază după ce a câștigat titlul în Bundesliga. Foto: Twitter - @Bayern Munchen.
ADVERTISEMENT
27-05-2023
18:11

Oliver Kahn, prima reacție după ce a fost dat afară de la Bayern Munchen

Oliver Kahn a fost demis la scurt timp după ce „bavarezii” au câștigat campionatul în Germania. Fostul președinte al lui Bayern Munchen a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin care i-a felicitat pe jucătorii lui Bayern Munchen. 

Oliver Kahn a mărturisit că a fost „interzis” de către Bayern Munchen la Koln pentru partida decisivă în misiunea de a câștiga titlul. „Incredibil! Felicitări, băieți! Cum v-am spus întotdeauna, trebuie să dați totul până la final și să nu renunțați niciodată. Sunt foarte mândru de voi.

Mi-ar fi plăcut să sărbătorim împreună, dar, din păcate, nu pot fi cu voi astăzi, pentru că cei din club mi-au interzis”, a scris Oliver Kahn pe rețelele de socializare.

Bayern Munchen a câștigat campionatul în Bundesliga după ce a învins-o în ultima etapă pe Koln, scor 2-1 în deplasare. Echipa antrenată de Thomas Tuchel a profitat de pasul greșit făcut de Dortmund, care a remizat pe teren propriu, scor 2-2 cu Mainz.

Bayern Munchen s-a despărțit de doi oameni de bază după câștigarea titlului

Cele două mari rivale au încheiat sezonul la egalitate, ambele cu câte 71 de puncte, însă Bayern Munchen a câștigat campionatul datorită golaverajului mai bun. Echipa de pe Allianz Arena nu a strălucit în acest sezon, iar patronii clubului nu au trecut cu vederea aceste detalii.

ADVERTISEMENT

„Bavarezii” au fost eliminați în sferturile de finală ale Ligii Campionilor de către Manchester City și a tremurat pentru cucerirea celui de-al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga. Astfel, șefii campioanei au decis să se despartă de Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic, doi dintre oamenii importanți din conducerea lui Bayern.

Potrivit Kicker, Oliver Kahn, președintele clubului, și Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al grupării „bavareze”, au fost demiși din cauza transferurilor eșuate, dar și pentru demiterea lui Julian Nagelsmann. Locul lui Oliver Kahn va fi luat de către Jan-Christian Dreesen, fostul vicepreședinte al Consiliului de Administrație.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a sărbătorit al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga

Deși au trăit cu emoții până în ultima etapă pentru cucerirea celui de-al 11-lea titlu consecutiv, la final, cei care s-au bucurat au fost jucătorii lui Thomas Tuchel. Înainte de ultima etapă a sezonului din Bundesliga, Bayern Munchen se afla la două puncte în spatele rivalei Dortmund.

Totuși, formația lui Edin Terzic a făcut o partidă extrem de slabă pe Signal Iduna Park împotriva lui Mainz și a ratat șansa de a câștiga primul titlu pentru prima oară din sezonul 2011/2012 încoace. Dortmund a reușit să revină de la 0-2 cu Mainz și să egaleze , însă nu au reușit să se impună.

ADVERTISEMENT

Partida celor de la Bayern Munchen s-a terminat cu câteva minute mai devreme decât meciul celor de la Dortmund, iar jucătorii „bavarezilor” au urmărit de pe telefoane finalul partidei de pe Signal Iduna Park. După fluierul de final, jucătorii campioanei au mers în fața fanilor pentru a sărbători.

RB Leipzig și Union Berlin s-au calificat în grupele Ligii Campionilor

Bayern Munchen și Dortmund și-au asigurat prezența în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor. Celor două echipe istorice ale Germaniei li s-au alăturat RB Leipzig și Union Berlin. Formația de pe Red Bull Arena a încheiat pe locul 3 în Bundesliga cu 66 de puncte.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Union Berlin a terminat pe locul 4, cu 62 de puncte, și va juca în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor. Locul 5 a fost ocupat de Freiburg, care va merge în grupele Europa League, în timp ce Leverkusen și-a asigurat prezența în preliminariile Conference League de pe locul 6.

ADVERTISEMENT