Sport

Surpriză uriașă la primele meciuri din Liga Națională în 2020! Campioana SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat la egalitate cu Buzău. Se decide titlul în meci direct cu CSM București?

05.01.2020 | 14:35
Surpriza uriasa la primele meciuri din Liga Nationala in 2020 Campioana SCM Ramnicu Valcea a incheiat la egalitate cu Buzau Se decide titlul in meci direct cu CSM Bucuresti
ADVERTISEMENT

Surpriză uriașă în primele meciuri din Liga Națională în 2020. Campioana SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat la egalitate la Buzău, scor 26-26, într-un meci restanță. CSM București a reușit să se apropie de echipa lui Florentin Pera după ce s-a impus la Slatina cu 29-27. Acum, diferența dintre Râmnicu Vâlcea și CSM s-a redus la 3 puncte, într-un clasament în care Corona Brașov apare încă în ierarhii. 

Surpriză uriașă la primele meciuri din Liga Națională în 2020! SCM Râmnicu Vâlcea pierde teren în lupta pentru titlu

Dacă ținem cont de faptul că echipa de sub Tâmpa va fi exclusă din campionat, diferența dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București ar fi de 4 puncte, însă echipa lui Adi Vasile ar avea un meci mai puțin disputat. În aceste condiții, ne întreptăm spre un meci decisiv cu titlul pe masă între CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

La Buzău a fost un adevărat vacarm. 2000 de oameni au umplut sala din localitate în confruntarea împotriva campioanei României. Petra Blazek, Ana Maria Iuganu și Andreea Pricopi-Rotaru au făcut un meci foarte bun pentru gazde, iar de la formația lui Florentin Pera au excelat Fernandez și Liscevic. S-a încheiat 26-26 la finalul unui meci foarte bun, pe care Buzăul l-a sărbătorit ca pe o victorie.

CSM București a reușit să se impună în primul meci al anului la Slatina, scor 29-27 și s-a apropiat la doar trei lungimi de lider. Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a CSM-ului, reușind să marcheze 7 goluri. Au mai înscris: Cvijic – 6 goluri, Omoregie – 5 goluri, Pintea – 4 goluri, Grbic – 4 goluri și Curea – 3 goluri. De la gazde s-a remarcat Lorena Ostase, cu procentaj 100%.

ADVERTISEMENT

Clasament la vârf în Liga Naţională: 

  1. SCM Râmnicu Vâlcea – 28 de puncte
  2. Corona Braşov – 26 de puncte (riscă să fie exclusă din cauza scandalului de dopaj)
  3. CSM Bucureşti – 25 de puncte

Adi Vasile, nemulţumit după victoria de la Slatina: “Nu avem voie vreodată să ne delăsăm”

La finalul meciului, Adrian Vasile a fost nemulțumit de prestația jucătoarelor sale: “Precum un meci după o vacanţă cam lungă, în care e greu să îţi găseşti ritmul câteodată, de aia am şi avut momente foarte bune şi momente… suntem chiar nemulţumiţi de cum am arătat, dar sunt şi anumite lucruri pe care trebuie să le înţelegem.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu mi-a plăcut, şi am şi vorbit despre asta, este că ne-am delăsat prea repede şi noi nu avem voie vreodată să ne delăsăm. E un campionat foarte strâns, toată lumea îşi doreşte să câştige, e şi normal, mai ales împotriva echipelor care sunt în fruntea clasamentului.

E o perioadă relativ clasică, suntem obişnuiţi cu lucrul ăsta, tocmai pentru asta trebuie să fim foarte ancoraţi în prezent şi în ce trebuie să facem, să nu lăsăm nicio zi să treacă fără să profităm de ea pentru că avem extrem de puţin zile de a ne antrena”, a declarat Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Presiune pentru CSM Bucureşti: “Avem o perioadă destul de aglomerată”

Iulia Curea a declarat la finalul meciului că urmează o perioadă de presiune maximă pe CSM Bucureşti: ”Vă daţi seama destul de greoi, am venit astăzi în ziua meciului, ne aşteptam la asta pentru că abia ne-am reunit pe doi, abia am pus, cel puţin unele dintre noi, mâna pe mingea de handbal de două zile, dar e bine că am câştigat şi am început cu o victorie. 

Am ştiut că o să fie un pic mai greu, este primul meci oficial pentru mine după o lună jumate, poate şi mai mult, ştiam că va fi greu, repetăm, nu suntem stresaţi, important este că am câştigat.

Avem o perioadă destul de încărcată, două zile antrenament, a treia zi meci, două zile, iar meci, destul de grea, cu meciuri grele, în ianuarie, acum cel puţin, începem şi Champions League, vă daţi seama, presiune maximă pentru noi”, a spus Curea.

  • 7 goluri a marcat Cristina Neagu la Slatina
  • 8 goluri a înscris Kristina Liscevic în meciul Buzău – Râmnicu Vâlcea

 

ADVERTISEMENT