Sport

Surpriza verii la Dinamo! Cine a plătit pentru cantonamentul de lux din Turcia. Exclusiv

FANATIK a aflat cine a platit pentru cantonamentul lui Dinamo din Turcia
23.06.2021 | 10:30
Surpriza verii la Dinamo Cine a platit pentru cantonamentul de lux din Turcia Exclusiv
ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor financiare grave, Dinamo are prilejul să pregătească noul sezon din Casa Pariurilor Liga într-un cantonament de cinci stele, la fel ca echipe care se bat la titlu precum Universitatea Craiova sau CFR Cluj.

„Câinii” s-au reunit pe 15 iunie, iar Dusan Uhrin are la dispoziție în Turcia un număr de 27 de jucători, deși e foarte probabil ca mulți dintre ei să nu mai continue în Ștefan cel Mare, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Marian Iuhasz este omul care a făcut posibil cantonamentul din Turcia

Din informațiile FANATIK, omul de afaceri Marian Iuhasz este cel care a plătit integral pentru cantonamentul lui Dinamo din Turcia. Iuhasz este membru DDB Elite și este unul dintre ultimii oameni care au rămas aproape de Dinamo și care sponsorizează clubul cu diverse sume de bani.

„Marian Iuhasz e prietenul meu, pe care îl respect foarte mult și țin la el. E un mare dinamovist, ține financiar, împreună cu DDB, clubul în viață de luni de zile”, a povestit Cornel Dinu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Marian Iuhasz, patronul Delta Glass si un mare suporter al lui Dinamo
Marian Iuhasz, patronul Delta Glass si un mare suporter al lui Dinamo.

Deși nu își dorește să își facă reclamă sau să apară în spațiul public, Marian Iuhasz a ajutat Dinamo în ultimii ani cu foarte mulți bani. Spre deosebire de acționarul majoritar al lui Dinamo, Pablo Cortacero, care își anunță din nou venirea în România, afaceristul a pus pe picioare o afacere de succes care îi permite să facă astfel de „acte de binefacere”: Delta Glass.

Compania cu sediul în București e pe piață de mai bine de 20 de ani și produce ferestre, balustrade și alte elemente de construcție, toate din sticlă. Iuhasz este un dinamovist înrăit și a fost unul dintre primii care s-au înscris în programul DDB: „Nu mai pot să mă asociez cu persoane care nu comunică! Rămân un simplu membru DDB și același pe linie financiară. Atât”, ar fi spus deranjat omul de afaceri de toate discuțiile create în jurul său. De altfel, Iuhasz a fost cel care la finalul anului trecut a donat 100.000 de lei pentru plata salariilor angajaților de la Săftica și din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Dinamo va juca în Turcia un amical de lux cu Galatasaray

În ultimii trei ani, Dinamo a mers de fiecare dată în cantonament în Turcia. Jucătorii lui Dusan Uhrin vor sta șapte zile în Turcia, lângă Istanbul, unde vor avea parte și de un amical de lux cu Galatasaray.

Meciul va avea loc pe 27 iunie, cu o zi înainte de întoarcerea în România, la baza de antrenament de la Florya. Astfel, după amicalul de gală cu Dinamo Kiev jucătorii lui Dusan Uhrin vor întâlni din nou un adversar cu renume care a terminat pe locul doi în acest sezon din Superliga Turciei.

ADVERTISEMENT

„Pe 27 iunie, la ora 18:00, vom juca un meci amical cu Galatasaray, la baza lor de la Florya. Tocmai am perfectat un cantonament în zona montană din Bolu. Și cei de la Galatasaray se reunesc luni, vor începe preliminariile pentru cupele europene. Au acceptat propunerea mea. Ne-am bucurat foarte mult. Am vrut să îl facem și în martie, dar nu s-a putut. Noi încercăm”, a dezvăluit directorul sportiv al lui Dinamo la Digi Sport.

Fanii-acționari din programul DDB încearcă cu disperare să facă rost de bani prin orice mijloace

Dinamo a anunțat pe pagina oficială de Facebook a clubului că orice suporter dinamovist va putea să apară pe tricourile jucătorilor sau pe panourile din jurul terenului de joc. Bineînțeles toate astea în schimbul unei sume de bani.

Astfel, suporterii lui Dinamo ar putea să își vadă numele inscripționat pe tricourile jucătorilor ori să își facă reclamă la o afacere pe panourile de la marginea gazonului: „FĂ-ȚI NUMELE CUNOSCUT PE TRICOUL CU CEA MAI MARE EXPUNERE! Închiriază o palmă de tricou și toată lumea va vorbi despre tine și despre afacerea ta. Începând cu noi. Și suntem peste tot”, au anunțat dinamoviștii printr-un comunicat.

Ultima găselniță a suporterilor este Cupa DDB, dedicată membrilor din programul DDB. Fiecare echipă care se va înscrie trebuie să facă dovada plății a 500 de bilete în valoare de 5 lei fiecare: „Pe data de 11 iulie, pe Stadionul Dinamo, vom organiza prima ediție a Cupei DDB. Taxa de participare constă în 500 de bilete achiziționate de către grupul DDB reprezentat de echipă”, se anunță într-un comunicat al Peluzei Cătălin Hîldan.

  • 21 – 28 iunie e perioada în care Dinamo se află în cantonament în Turcia
ADVERTISEMENT